ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Totuşi, este pământ salva poporul rusAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Igor Shafarevich (n. 03.06.1923, Jitomir) - şi matematicianul rus sovietic, filosof, scriitor si figura publica, academician, doctor în fizică şi Ştiinţe Matematice

Vladimir Bondarenko Igor. Rostislavovich Dragi Cred că e timpul, din nou, pentru a vorbi serios despre Russianness în Rusia. Există un val misterios de interdicţii publicaţii, hărţuirea, acuzaţiile de extremism, chiar şi atunci când încercaţi să vorbesc despre identitatea Rusă. De ce este asta?

Igor Shafarevich constiinta. Mulţi oameni nu le place Rusă, pur şi simplu pentru că ei nu sunt din Rusia. Acum am citit mai multe articole Serghei Kurginyan, om inteligent, cu multe idei, sunt de acord. Dar de ce este el se cearta cu adversarii, tot timpul referinţele, ca pe ceva negativ, pe o anumită "partea rusă". El doar nu-i place origine rusă. El se teme de Russianness. Dar mişcarea rusă a fost întotdeauna cu suveran, imperiale, şi niciodată de închidere în Russianness. Acest lucru este tipic al poporului rus. Poate că, din păcate, acesta este cu timp si dispar, dar pana atunci, până când poporul rus va exista, va fi imperiale, nu să se concentreze Rusă limitele pur. Rusia numai pentru Rusă - este străină pentru noi un mit realizate de duşmanii noştri. poporul rus au coexistat întotdeauna cu alte naţiuni decât orice altă naţiune. El a unit pe toţi cei din jurul lor. A le salva. Georgienii salvate, armeni, Karel. Şi oamenii au mult timp s-au întins la rus. De exemplu, Mordovians deoarece de zile de la "Povestea de ani apuse" a fost o parte a Rusiei, ne-a dat o multime de oameni mari.

Cred că Kurginian extrem de neplăcut nuante Serghei de orice anti-comuniste în mişcarea patriotică, şi pentru că în cărţile de patrioţi, el este în căutarea pentru această anti-comunismului, chiar şi între linii, inventat pentru adversarii săi, făcându-le (de exemplu, Vadim Kozhinova), aproape de către CIA. El acuză patrioţi ruşi în colapsul Uniunii Sovietice. Dar acest lucru nu este adevărat. Comuniştii înşişi, conducerea lor în toate republicile şi au distrus tara.

VB Ceea ce, în opinia dumneavoastră, poziţia Rusiei de azi?

I.Sh. Acum, multe vizite viziunea apocaliptică a viitorului. Eu am un alt aspect puţin. Lume îmbrăţişat de criza economică. El a lovit la slab Rusia deja. Criza economică şi descrie Serghei Kurginian în numeroase articolele sale în ziarul de mâine. " Ceva în atitudinea sa la criza îmi este străin. Ceva cu care sunt de acord. Motivul este în legătură cu istoria omenirii. Kurginian, ca mulţi alţii, expuse la conceptul de progres. Considerat de la Renaştere încoace, că umanitatea se îndreaptă într-o singură direcţie - spre unele progrese.

Nu există o viziune alternativa, îmbrăţişate de Danilevsky, Spengler, Toynbee, Printul Nicolae Troubetzkoy şi altele ... Primul acest concept alternativă invocate progresişti Danilevsky om de ştiinţă rus, dar ori de câte ori se întâmplă, chiar şi în Rusia, nimeni nu a vrut să audă. Pentru a aprecia teorie, cel puţin pentru un diferend cu ea, numai după ce cartea merge. " Potrivit Danilevsky şi Spengler, istoria se mută de naţiuni individuale sau grupuri de popoare înrudite. Aceşti oameni şi a crea o cultura de civilizaţie, culturale şi istorice tipuri de constiinta.

Secolului trecut se caracterizează prin dominarea civilizaţiei occidentale. În partea de vest se învecinează cu Rusia. Era firesc să vrea să ia de Vest Rusia prin mijloace militare, după cum a cucerit aproape întreaga lume. Au fost patru încercarea de puternic pentru a cuceri Rusia. În secolul XVII a fost condusă de Polonia în 18 - Suedia, în 19 - limba franceză, iar în secolul XX noastre - germani. Toate încercările au fost respinse. A devenit clar că mijloacele militare nu sunt subordonate Rusia. A fost ales ocol.

Comunismul, în opinia mea, şi a fost unul de subordonare ocoluri Rusia catre Occident. Acest lucru poate părea paradoxal, de vreme ce comunismul a fost antiteza capitalismului, dar capitalismul reprezintă calea de Vest AbzwItijah. Dar atât de des în istorie: sistemul de contradictorie, de fapt, strâns vzimosvyazany şi închide. Comunismul a dezvoltat de-a lungul aceeaşi ideologie renasterea de progres, a urmat această teorie. Marxismul a fost un curs extrem de civilizaţia occidentală. civilizaţia occidentală a evoluat printr-o serie de revoluţii, care au fost proclamat Mare. British Mare, franceză, octombrie Mare şi aşa mai departe. Am fost în acest lanţ. Aceste revoluţii a încercat să stabilească o lume nouă, un om nou. Am fost chiar şi zeii. Hitler nu a făcut să cadă din această teorie, el a construit, de asemenea, o lume nouă şi a creat un om nou. Aceasta este o civilizaţie comună de Vest. Fără o înţelegere a teoriei de progres nu pot înţelege de ce lumea occidentală a contribuit puternic bolşevicilor de a construi în Ţara Sovietelor. Prin urmare, intelectualitatea de Vest, aproape până la prăbuşirea Uniunii Sovietice simpatizat cu bolşevicii.

Desigur, civilizaţia noastră rus a încercat să Russify toate încercările de Vest: reformele petrin, şi de guvern, subordonând Supertask său rus. Civilizaţia este construit un popor activ, în jurul căruia sunt combinate, iar altele aproape de el oameni. Dar pentru că oamenii, foarte activă ar trebui să aibă o idee proprie asupra relaţiei dintre om si lume, om şi cosmos. Am fost impresionat de carte "natura poporului rus". Autorul - Xenia Kasianov. Acesta este un pseudonim Valentina Fiodorovna Chesnokov. Ea este de părere că foarte puţine modalităţi de relatia dintre om si univers. De fapt - există două moduri. Sau, pentru a subjuga întregul univers, sau coexistă organic să te obişnuieşti cu Universul. Chesnokov susţine că a doua cale este tipic pentru poporul rus. Trăim în spaţiu, coexistand cu ei, nu-l supune pentru tine.

VB Colaborăm, de asemenea, cu alte naţiuni: noi nu le subordonează pe imperiale spaţiul nostru, la fel ca britanicii sau germanii - am coexista cu ei, care include cultura lor, de sprijin naţionale elitelor lor. Altfel nu putem. Occidentul a acţionat în mod diferit. Ocupate întreaga lume, şi vrea să înveţe democraţia lor victime.

I. Sh Da, avem moduri diferite. Occidentul poate permite nu numai toate îndoi tare, rupe, modifica felul lor. Vom potrivi flexibil în lumea naturală, am devenit, de asemenea, Cosmos. Dispărut sunt zile în care mici Portugalia au invadat India, care este de multe ori mai mult, şi mai în vârstă decât ea, Spania surprinde toate din America de Sud, Anglia - aproape tot restul lumii. Apoi, Rusia însăşi şi a supravieţuit. Dar nimeni nu poate nega o descoperire passionary a lumii occidentale. Într-adevăr, Occidentul în acele zile au avut propriile lor probleme. Maurii au invadat Spania, turcii au confiscat la Viena a decis Balcani, ca şi cum Europa nu este de până la noi cuceriri. Dar Occidentul a extins în mod constant pentru o perioadă posesiunile sale. Incredibil de energie. Nu puteţi ascunde - în momentul civilizaţiei occidentale a fost foarte productiv în toate lucrurile, inclusiv cultura. Aceasta a fost perioada de aur a culturii europene. Muzica, pictura, literatura. În acest fel, şi ea a mers cucerirea Rusia, o soluţie cultural lent. intelectualii nostri au fost fascinat de cultura occidentală, conceput de ei înşişi, ca parte a valorilor occidentale. Ce zici de acum? Europa fizzled cine este de gând să o înlocuiască?

astăzi VB turc scriitor frumoasă şi laureat al Premiului Nobel Orhan Pamuk scrie despre aşa-numita "sete de Vest:" Şi, pentru "sete de Vest," Eu spun că acest lucru nu este un sentiment ciudat de turci. Oamenii în multe ţări există un sentiment că tot ce se întâmplă în lume, are loc numai in America si unele tari europene ... experienţa altor naţiuni nu au diviziune completă a umanităţii ... Nouăzeci la sută din fiinţe umane ştie că istoria se face undeva unde nu, şi acestea sunt de la acest proces sunt excluse am scris foarte mult despre asta .... "

Dar totul se schimbă, şi acum, chiar şi în literatura de specialitate din Asia Booker devinedevine mai semnificativă în Europa, şi prezintă un câştigător, chineză este egal mea şi vechi prieten de Su Tong, este cufundat în istoria Chinei antice, putin interesati de istoria Europei. "Setea de Est" este acum mai puternică "sete de Vest. Când vine vorba de Rusia "sete de Rusia?

I.Sh. Am complet de acord cu gândurile lui Serghei Kurginyan că baza de actuala criză nu este în economie şi finanţe. El este în articolul său se referă la persoana de operare finanţelor lumii, susţinând că pentru această criză, urmată de altele. nu se poate ascunde de la faptul că a redus drastic numărul de naţiunile europene, în civilizaţia alb general. Dacă o jumătate de secol în urmă, oamenii de culoare albă a reprezentat un sfert din omenire, apoi în 2000, alcătuit o şesime. Dacă da, şi va continua, de la mijlocul secolului albi cu greu va zecime. Pământ paşnic colonizate de celelalte popoare din fostele colonii europene. Iar cei care coloniza deja?

VB amintesc cuvintele liderului palestinian Arafat, că pântecul femeii arabe să câştige toate tancuri şi avioane, toate armatele din lume. Lumii islamice, cu extinderea acesteia, Asia de Sud-Est cu ritm frenetic de dezvoltare industrială şi ştiinţifică - că este ceea ce determină dezvoltarea acestui secol. Vom fi capabili să staţi departe de această confruntare?

I. Sh civilizaţiei occidentale şi-a epuizat forţele, ea prevăzută. Acest lucru este evident de la sărăcirea creativ în muzică, în literatură. Nu aş putea chiar spune că acest declin de vina burgheze occidentale, lăcomia şi aşa mai departe. Totul are un inceput, are sfârşitul său. Nu este o carte de Patrick Buchanan Moartea Vest. " Este destul de mult la sfârşitul civilizaţiei antice. Apoi, de asemenea, terenul din Grecia şi Italia au fost decontate din punctul de vedere al Romei antice de către barbari. Acum, aceşti barbari "populate întreaga Europă. SUA colonizeze imigranţilor hispanici din America Latină. În cartea lui Huntington "Cine suntem?" Autorul observă că noii imigranţi în SUA sunt fundamental diferite de vechi. Ei nu încearcă să se integreze în societatea americană.

M-am simţi, şi în Rusia. Am făcut un reprezentant al culturii, care la noi este de a Petru sa apropiat de Occident. " Din copilarie am fost diligenţă caracteristice. Apoi am apreciat foarte mult elevii săi, care a fost diligenţă caracteristice. Avem acum în Rusia este format din viaţa unor alţi consumatori ", în care munca nu este evaluată, şi dispreţuit. Acest lucru este descris de criză Kurginian şi altele. "

Suntem o schimbare reală a civilizaţiilor. Multi liberali au susţinut că de la colapsul Uniunii Sovietice este asociat cu o pierdere în Războiul Rece. " Nu sunt de acord. Deoarece orice grele înfrângerea în războiul pierdut teritoriu, plătească despăgubiri, dar natura a oamenilor nu sa schimbat. A distrus tot felul Rusă ultimii ani de viata, stilul de viata, caracterul naţiunii.

VB Imi amintesc o carte lui Turgheniev "Parinti si fii". Turgheniev naiv, care, chiar atunci a fost o bătălie de generaţii? Acum, în opinia mea, nu, chiar o luptă: o schimbare totală de opinii cu privire la tot, şi din dreapta şi din stânga, noua generaţie crede diferit. Ca străini. Cuplu Naţionaliştii ruşi - Kholmogorov, un samovar, cred că toate celelalte categorii decât, de exemplu, Vadim Kozhinov şi Igor Shafarevich. Unele dintre occidentali tineri. Poate că a fost, după octombrie 1917, atunci când mai mult decât cel vechi faimoasa "Lumea artei", simbolist poeţi s-au dovedit nimeni nu are nevoie şi nu ştiu ce să scrie despre această tragere. Acestea toate au fost în emigrarea interioare, indiferent de convingerile lor politice. Deci suntem - imigranţi "interne" totul, indiferent de opinii politice ", a fost născut în Uniunea Sovietică, în ciuda ceea ce documentele lor în Serghei Kurginian contrastante Bahtin - Losev, Kozhinova - Averintsev. Astăzi patrioţi tineri care Bahtin tam-tam-LOSEVSKAYA inventat Kurginian, doar neinteresant. Ei nu ştiu nici una, nici cealaltă. Ce se va întâmpla în continuare?

I. drepturile Kurginian Sh nu a lovitnume nou, aici el se răzbună pentru unele greselile trecutului, dar, în principal, criza are o natura spirituala.

VB după cum aţi spus, am fost strâns asociate cu civilizaţia occidentală. Dar ce este între noi, o diferenţă fundamentală?

I. Sh a fost în exil o astfel de disperat naţionalist rus Ivan Solonevich. El a scris în cartea faimoasa Argentina "The People's Monarhiei. Cartea este scrisă în mod clar în nerv. El a fost teamă că nu au timp sa-l termin. El îi reproşează, şi literatură clasică rusă şi istoricii ruşi, că acestea îngrămădite OMS minciuni despre poporul rus cu privire la om mic. Dar cartea conţine un număr de gânduri clare specifice, care sunt foarte valoroase pentru înţelegerea istoriei ruse. Este foarte adevărat a spus că unul dintre principalele caracteristici Rusă - acceptabil lor cu alte naţiuni. Rusă Imperiul a fost creat tocmai pe baza de a obţine mai departe cu toată lumea. Bani două Rusă - dorinţa de a face sacrificii, să-şi sacrifice passionateness lor mare, aşa cum a spus el la Lev Gumiliov. Dorinţa de a-şi apăra ţara lor, familiile lor. "Nu atingeţi" - asta e un motto scurt a tuturor ruse. Se pare ca adevarul. Rusă a ajuns la Oceanul Pacific, fara a distruge orice naţiune. Ei spun acum că aceasta este o exagerare. Poate, dar cel puţin masacru sîngeros, care este amenajat, de obicei, indigene britanic în Rusia nu a fost. Şi acum în viaţă, multe natiuni mici, care sunt menţionate în "Povestea Ani apuse".

VB Cum să amestec în Rusia şi rusă caracter imperial? Există o contradicţie între naţionalişti ruşi şi imperialişti Rusă, patrioţi şi slăbiciune numai?

Unele hotheads în valul actual de diviziune spune: ne lasă să plecăm din Caucaz, cu probleme, i lase să plece sau să retragă de la oameni în vizuinile lor tătară şi iacut, trăim pentru tine.

I. poporul rus SH, poate chiar muri. Dar în timp ce el a fost acolo, el va primi, împreună cu toate popoarele într-o ţară. Chiar şi războaiele mici, nu ne dezbina, ne duc nicăieri în afară. Pentru aceste popoare, de asemenea, fără Rusia, şi rusă nu a supravieţuit. Nu America nu le ia la conţinut. Multe natiuni musulmane care trăiesc în Rusia, va fi instantaneu absorbită de China sau lumea islamică. Şi ar fi în poziţia de uigurii, pe care chinezii sunt treptat asimileze şi să distrugă. Gone ar fi printre chinezi şi iacut. Şi ei ştiu foarte bine. Şi cultura popoarelor mici din Rusia au devenit cunoscute in intreaga lume prin intermediul limbii ruse.

VB-am întors din Estonia. Îmi amintesc că, din cauza Rusiei a devenit cunoscut in lumea literara a Europei şi Vetemaa Ann, şi Ian Crucea, şi fraţii Tuulik. Acum, niciodată nici una dintre cărţile estonă traduce, publica şi în Estonia sine. În două sau trei jurnalişti angajaţi politic, literatura plecat republici inutil. A dispărut şi studioului de film. Când şefii curent cald din lumea culturală a naţiunilor mici reproş constant Rusia Rusă, că le lipseşte taie ramura pe care ei înşişi stau.

Nimeni nu sh I. în lume nu îndrăzneşte să nege: cultura rusă - este una dintre culturile lumii. Spaţiu al culturii ruse a contribuit la crearea şi Chingiz Aitmatov, şi Otara Chiladze, şi Mustafa Karim. El ajută şi culturii ruse. Această proprietate a înţelegerii reciproce şi îmbogăţirea reciprocă a culturilor este foarte important. Acest lucru este bine scris şi Valery Solovey, în care ambele prăbuşit în articolele lor Kurginian.

Mi-aduc aminte, am fost uimit atunci când în anii şaizeci, sa întâlnit cu omologii lor americani - toate acestea au fost înfiinţate anti-american. Toata lumea a spus că în America nu există ambiţii imperiale, care trebuie să fie distruse. Nu eram de acord cu ei. Cu toate acestea, am realizat că Imperiul este un cuvânt murdar pentru toată lumea, aşa-numitele intelectualităţii progresiste liberale, din America în Germania, din Franţa în Rusia.

VB Pot să-l întâmpla ca rus din Rusia vor deveni o minoritate în comparaţie cu aceeaşi musulmane sau erugimi popoarele din Rusia, şi Rusia, de exemplu, va musulmane putere? După acest lucru, mergeţi şi Statele Unite, unde toate negri au acceptat Islamul lung, iar numărul lor este în creştere continuă. Acest lucru, împreună cu Europa, şi locuite de turci şi kurzi şi pakistanezi şi arabi. Şi la noi de la Est vine val dupa val. Va fi cu noi în timp Preşedintele Obama sau de fratele său. Iar în centrul Moscovei va Moscheea Vasile. Istoricii determine rapid că prostul Vaska Fericiţi sunt rădăcinile turcice. Will şi imperiului, şi chiar şi numele va continua în Rusia, dar Rusia va soluţiona acest alţi oameni? "

I.Sh. carte Xenia Kasianov "natura poporului rus" sunt de poem Nekrasov, care se referă la poporul rus: "Ce ar fi mai rău decât soarta ta / Când te-ai cel puţin a pune sus cu ..." Kasianov a scris: o mai mare neînţelegere a poporului rus este greu de imaginat. Pentru răbdarea rusesc nu este o mulţime, şi de înaltă calitate, pentru care el este respectat şi alte naţiuni. Europenii au o astfel de mult timp nu a mai suportat şi a dispărut. Ei nu au fost permise de testare rus al invaziei mongole in zilele noastre. Cred că va rezista şi la ora actuală, şi o minoritate încă puţin probabil să devină. Mai degrabă obruseyut alte naţiuni mici, sau va credinţa ortodoxă.

VB tine - un optimist, şi în viaţa sa personală, şi în legătură cu viitorul Rusiei?

I. S. viitorul Rusiei depinde de autorităţi. Acum avem puterea de a oligarhilor, care este, puterea de bani. Amintesc de evenimente, iar în august 1991 şi octombrie 1993. Aderarea la principiul Puskin: "oamenii sunt silenţios." Au fost toate acele evenimente activiştii din toate părţile, dar oamenii de masă în stradă nu a iesit. În această naţiune de atunci nu recunoaşte autoritatea sa. Asta e un fel de putere lui străin. Trăit Rusă nu doar sub ocupanţii, şi a supravieţuit. Oameni au crezut: Să se înţelege puterea. Puterea de oameni nu se putea prevala. La fel ca cei de la putere. Autorităţile într-un fel încă mai trebuie să ţină seama de tendinţele al poporului rus, starea lui sufletească, a verifica rabdarea lui, pentru a determina limita de răbdare.

Puţini subliniat faptul că lexicul întreaga politică în ultimii zece ani, în întregime schimbat. Acum, toată elita politică a Rusiei vorbeste despre protejarea intereselor nationale. Deşi nimeni nu solicită, în a căror naţiune este această putere protejează interesele. Este incorect politic. Este interzisa. Dar mai devreme, acum zece ani, nici macar nu au cuvinte de protecţie a intereselor naţionale sunat. Ar fi distrus orice politician rus. Nu Jirinovski nu ar fi îndrăznit să rosti astfel de cuvinte.

Şi ce se va întâmpla în continuare cu Rusia Eu nu sunt un ghicitor. Mi se pare că povestea si remarcabil faptul că în istorie nu există libertate de alegere. politicieni avid de putere poate comanda în mod arbitrar, dar povestea are încă alte idei. Şi poporul alege în cele din urmă o cale special de dezvoltare.

Epoca actuală îmi aminteşte de epoca de Ivan Kalita. Cine a fost? Amintiţi-vă de romanul Dmitri Balashov? Frumos scriitor istoric Balashov a scris despre Kalita, că a vrut Khan să iubeşti sincer cu toată inima. Aşa că nu există colţ al sufletului, care nu ar fi saturate cu dragoste.

În acelaşi timp, oamenii au apreciat activitatea sa ca un colector al Rusiei, după o lungă perioadă de degradare. Şi el ia dat doar că porecla de mare - Kalita. A fost un vasal credincios tătarilor Khan, care a vrut să colecteze tribut mai mult de la ULUS Moscova, şi, prin urmare, toate au încercat să fuzioneze? Sau este el înainte de 50 de ani de pregătirea de luptă Kulikov, pregătind eliberarea viitorul Rusiei?

Acum situaţia este aproximativ aceeaşi. Cred că forţele care acţionează asupra acul magnetic echilibrat.

VB Ce intelectualităţii ruse, scriitor rus? Cum se mută acul asupra dezvoltării naţiunii şi statului?

Sh Scopul I. intelectuali ruşi de astăzi este de a pune presiuni asupra guvernului pentru a alimenta toate reprezentanţizhnymi pentru fondurile de ei. Le cere acestora să concesii mai mari de dezvoltare a poporului rus. Pentru a spune exact ce sa fac, nu aş îndrăzni. Orice utopie foarte bun poate fi chiar mai rau de data asta.

Orice soluţie trebuie să crească din viaţa însăşi. Acum, cred eu, a se vedea ce decizie creste de la viata. Prima decizie importantă este de a recunoaşte existenţa ruse şi existenţa unor interese naţionale ruse. Aşa cum ne dăm seama de interesele tuturor popoarelor din Rusia. De exemplu, pentru a restabili paşaport numele de naţionalitatea lor - Rusă. Nu este clar de ce avem nevoie pentru a păstra într-un paşaport sau de vârstă se referă la sex, dar pentru a ascunde etnia lor. Nu caracterizează naţionalitatea oricărei persoane? De ce cineva este rusine? Sa luat cu adevărat off, dacă nu pot aştepta, de exemplu, sexul. Oricum, a se vedea: un bărbat sau o femeie.

VB Am nevoie de o lege a statului-naţiune?

I. Sh Acesta este cazul unor viitor îndepărtat. Acum tot ce avem nevoie de a solicita paşi mici de la guvern pentru a proteja interesele poporului rus. Unul nu poate pretinde nimic. Dar de ce face paşi sens? Important pentru realizarea îmbunătăţire reală.

Reţineţi că avem puterea de bani, şi ea nevoie doar pentru a reaminti de stat care au în principal din Rusia. Şi oameni în mai mult de 80 la sută din Rusia.

VB Ai susţin că comunismului - este un model extrem de civilizaţia occidentală, strain de poporul rus. Dar primul model al capitalismului rus nu a reuşit în 1917.

Cum ştim, după 70 de ani de existenţă a eşuat şi încercarea de a comunismului. Acum, mai mult de 20 de ani, dureaza oa doua încercare a capitalismului rusesc, cred, la fel de pretenţii, ca şi primul. Puterea de bani, destul de succes in lumea occidentala, forţându-l să se rotească toate roţile din ţară, în mod clar nu avem de lucru. Ce un model potrivit pentru Rusia? Ce este economia este cel mai natural pentru ea?

J. S. Primul model nu este încă în 1917. Dupa ce autoritatile sovietice pentru mai mulţi ani au fost nedemn de a fi amintit încă un război ţărănesc, nu mai puţin de război ţărănesc în Germania. Val de revolte în întreaga ţară. Agricultorii, desigur, nu a putut câştiga. Dar ei au rătăcit de la pierderi enorme. Împotriva forţelor de ţărani au fost expuse destul de disparate. Recall Antonov rebeliune, pentru a suprima care a fost lansat de o armată, condusă de înfrângă generali roşu bine vizibil, la fel Tuhacevski.

Am fost încântat să găsească o carte, lansat recent de la noi: "Marele război ţărănesc din Rusia." Acestea au fost prelegeri susţinute la Harvard de către istoricul italian graţioasă. L-am trimis cartea mea, unde şi-a exprimat gânduri similare. El a răspuns cu prudenţă, astfel încât să se păstreze locul său de la Harvard, dar, totuşi, sincer, în mare parte de acord cu mine ...

VB Şi totuşi, războiul ţărănesc şi puterea de bani, modelul capitalismului - este un pic diferit. Este posibil capitalismul rus? Ce fel de model este potrivit pentru Rusia? Nu credeţi, Igor Rostislavovich că pentru Rusia, o forme de auto-dezvoltare a capitalismului industrial rus, iar banii pur şi simplu nu poate fi?

Sh cursul I. capitalismului rus nu poate fi! " Rusia poate fi doar o colonie de capitalismul occidental. Capitalismul în Occident a dezvoltat mai multe secole. Uneori istoria violent al capitalismului de Vest nu a fost încă scris. În primul rând, a fost exploatarea brutală a lucrătorilor şi de neputinţă completă. Dreptul de vot a fost foarte înguste. A fost doar proprietarii de terenuri mari. proprietarii de terenuri mari de multe ori şi a decis cine a alege la putere. Numai în secolul al nouăsprezecelea, a început o expansiune prudentă a votului. Chiar şi după primul război mondial şi a câştigat dreptul de vot femeilor. Când U. S. Constituţia prevede că fiecare persoană este născut liber, nu negriSclavi, femei sau în temeiul acestor cetăţeni liberi nu este implicat.

VB da Poate comunismului a supravietuit timp de cateva secole, de asemenea, toţi cetăţenii vor primi deplină libertate şi prosperitate, dar fără puterea de bani? Vorbim despre capitalismul timpuriu cele mai severe, Inchiziţia creştină, uciderea milioane, ca în cazul în care şi biserica de pace în curs, şi capitalismul prosper de Vest - înseamnă că toate noile trece prin tiranie şi brutalitate, apoi să dobândească calităţile umane. Ce Rusia de azi? Care banca pentru a merge? Comunismul - rău, capitalismul - este rău, ceea ce este bun?

I. Sh jurul poporul rus poate aduna toate persoanele care sunt bune împreună cu Rusia, mai sigure, care este, de asemenea, reticenţi în a merge în conformitate cu capitalismul occidental. Clasa conducătoare din lume are tendinţa să degenereze, câştigă pasiunea de a se pronunţa. Pentru majoritatea oamenilor lor sunt tratate ca vitele, ca o masă lipsită de sens. Visand despre un viitor luminos - o utopie care nu are legătură cu realitatea. Deci, din timp în timp necesitatea de a modifica puterea de un fel sau altul.

Se speră că am dezvoltat un sistem care este mai mult sau mai puţin stabile, care ia în considerare interesele oamenilor lui.

În Rusia, cred eu, va fi întotdeauna mai mult sau mai puţin regim autoritar, o mare putere. democraţiei occidentale, noi pur şi simplu mentalitate nu se potriveste. Economia trebuie să fie în Rusia sunt amestecate. Rusă nu poate exista în mod normal, în cazul în care ţăranii nu au terenurile lor. Pe teren trebuie să fie un ţăran capitalismului, ci limitează dimensiunea landholdings privat. Cum se scrie Chayanov, ţăranii ruşi conceptie proprie de profitabilitate. Nici un venit mai mult, iar posibilitatea de a face munca lor.

Vb şi există acum, ţăranii din Rusia? Poate că acest lucru este utopie? Satul a fost depopulate. M-am dus şi regiunea Vologda, la Vasili Belov Timonihu, şi Karelia, şi de la Moscova la Sankt Petersburg, recent întors din regiunea Pskov. Sute de kilometri de spaţiu gol. Nu există domenii, nici vaci, nici un popor. Toate carne sunt luaţi din Europa si Asia. Pot beneficia de ţărani să teren? Şi cine a făcut-o? În primul rând, distruse ferme şi fermele de stat, şi apoi doar terminat pe agricultori.

I. Sh Cred că unele mod imprevizibil înapoi pe pământ rusesc. Poate chiar şi ca urmare a dezastrelor teribil urbane, a şomajului şi stingerea totală în oraşe va rula scape la pământ. La urma urmei, acesta va salva ţara poporului rus.

http://zavtra.ru/cgi//veil//data/zavtra/09/837/41.html

Duminică, 20 decembrie 2009
Vizualizări: 2532

Citiţi de asemenea

În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
128
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
143
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
203
Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
314