ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Toyota Mirai — cel mai „verde” automobil al anului 2016

În cadrul salonului auto, Toyota Mirai a fost desemnat drept cel mai „verde” automobil al anului. Titlul „2016 World Green Car” a fost decernat prin decizia juriului, din care au făcut parte 73 de jurnaliști din 23 de țări ale lumii.

La selectarea cîștigătorului au ost luate în considerație asemenea indicatori ca conținutul gazelor de eșapament, consumul de combustibil și nivelul tehnologiilor de electrificare.

În afara Toyota Mirai pe bază de hidrogen, în această categorie, au ajuns în final și doi hibrizi – Toyota Prius și Chevrolet Volt.

Vînzarea în serie a automobilului pe bază de hidrogen pe piața japoneză a fost lansată în decembrie 2014. În noiembrie 2015, automobilul a fost pus în vînzare în SUA și întregul lor a fost realizat în cîteva zile.

Sistemul de propulsie al Mirai TFCS (Toyota Fuel Cell System) include un motor electric, ce se alimentează în urma reacției de ardere a hidrogenului, la interacțiunea lui cu oxigenul, iar la ieșire aruncă apă simplă. Puterea mașinii este de 155 de cai-putere. Automobilul poarte parcurge cu rezervorul plin o distanță de 500 km. Consumul de hidrogen – 3,8 litri la 107 km.

În prezent, sedanul Mirai este accesibil cumpărătorilor din Japonia, SUA, Marea Britanie, Germania și Danemarca. În timpul apropiat, vînzările acestui model ecologic vor fi lansate în Belgia, Olanda, Norvegia și Suedia.

 

 

Sursa: econet.ru

Joi, 07 aprilie 2016
Vizualizări: 963

Citiţi de asemenea

Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
6
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
5
Ginkgo biloba - îmbunătățește capacitatea creierului, îmbunătățind fluxului sangvin periferic pentru o mai bună utilizar...
258
Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
48