ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Trei dureri de cap pentru industria prelucrătoare

În încercarea utilizării globale a tuturor deșeurilor și atingerii nivelului „zero” există trei produse care sunt foarte greu de procesat sau imposibil: scutecele, pungile din plastic și ambalajul pentru sucuri.

Scutecele

Problema are două aspecte: scutecele sunt confecționate din diferite materiale, inclusiv mai multe de un tip de plastic și, desigur, deșeuri organice.

Au fost efectuate mai multe experimente cu diferite metode de utilizare a lor, însă pînă în prezent ele rămîn foarte scumpe.

Una dintre metode ar fi fost ca producătorii de scutece să includă în prețul lor și costul procesării acestora. Însă acest lucru e puțin probabil. Problema se aprofundează și prin creșterea vînzărilor de scutece pentru maturi.

Scutecele pot fi folosite în calitate de hidrogel pentru plante.

Pungile din plastic

Ele sunt ieftine și sunt convenabile pentru transportarea încărcăturilor ușoare. Însă ele sunt un coșmar pentru procesare, ele sunt atît de ușoare încît zboară în aer și înfundă transportorul liniilor de sortare. Din această cauză instalațiile sunt oprite de cîteva ori pe zi pentru a înlătura pungile.

Însă problema nu e doar în pungi, dar și în ambalajul din plastic. În unele țări este interzisă utilizarea pungilor, dar nu e interzis ambalajul din plastic.

Ambalajul pentru sucuri

Industria sucurilor utilizează carton răcit, hîrtie - 74%, polietilenă – 22% și aluminiu – 14%.

Aceste straturi permit reținerea băuturilor, însă ele se separă și se procesează foarte greu.

Așa că sfatul nostru e clar: dacă doriți să ajutați planeta și să produceți mai puțin gunoi, utilizați cît mai puține pungi din plastic și încercați să procurați produse fără ambalaj sau cu ambalaj minim, nu consumați sucuri și băuturi reci, ci sucuri naturale, pregătite de voi acasă. Scutecele sunt un caz aparte, însă puteți utiliza scutece din materiale mai naturale sau scutece din stofă.

 

Sursa: rodovid.me

Duminică, 10 aprilie 2016
Vizualizări: 872

Citiţi de asemenea

Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
38
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
327
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
186
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
299