Trei idei pentru un shopping verde
N-aveţi decît să mergeţi la supermarket, că în mîini încep imediat a foşni ambalaje de celofan sau pungi cu etichete, care nu adaugă sănătate naturii ... În Occident, în loc de ele, populaţia încearcă să utilizeze pungi de hîrtie care par a fi mai inofensive pentru mediul înconjurător, dar de dragul lor sunt defrişaţi copacii, pe lîngă acest fapt, producerea hîrtiei poluează apa și atmosfera. Eco-designerii oferă noi soluţii la această problemă: vă propunem să faceţi cunoştinţă cu trei opțiuni de cumpărături!
TareWare
Compania Backyard Agrarian, încearcă să oprească practica nebună de a utiliza pungi de unică folosință: ea a lansat un set de etichete de vinil, colorate pentru produsele alimentare, care vor marca orice borcan sau container adus de dvs de la domiciliu.
Dvs doar completați recipientul cu boabe de cafea, fasole, orez, fructe uscate, nuci, precum și orice alte produse și vă duceţi la cîntar, care are de obicei, un buton special, acesta afişează în mod automat greutatea containerului pe display. Toate cifrele (până la două zecimi) se scriu cu un marker pe container Tare Ware, iar casierul deduce greutatea containerului din masa de cumpărături, astfel că veţi achita doar conţinutul.
Venind acasă, ștergeţi cu ușurință inscripția și folosiţi vasul ani de zile. Materialele lipicioase reutilizabile pot fi folosite pentru conservele de casă sau congelarea alimentelor în frigider (pentru a înregistra greutatea, data de expirare, etc.) Astfel, Tare Ware este o oportunitate excelentă de a cumpăra alimente sănătoase și de a trăi o viață decentă, fără a crea deșeuri care excretează toxine.
The Label Popper
În fiecare an, numai americanii trimit la prelucrare 19, 5 miliarde de cutii de oțel, rămase în urma diverselor conserve, alimentelor pentru animale, vopselelor pentru construcții și așa mai departe. Putem doar ne bucura că materia primă secundară primeşte a doua șansă, căci metalul va fi utilizat nu o singură dată în gospodărie. Dar apoi, ecologiștii au evaluat că etichetele de hîrtie, arse fără folos în timpul prelucrării, în total cîntăresc mai mult de 100 de milioane de lire sterline echivalente cu un milion de copaci, deci, în joc e pusă toată pădurea! În plus, chiar și prelucrarea acestor bucăți de hîrtie nu ar restitui omului, resursele care au fost cheltuite pentru producerea lor: o jumătate de milion de barili de vopsea, 425 de milioane de litri de apă și mai mult de 240 de kilowați de energie electrică. Deci, tabloul s-a dovedit a fi sumbru ...
Însă, dacă resursele totuşi au fost investite, trebuie să întoarcem cel puțin cît este posibil! Pentru a scoate eticheta de pe borcan și a o trimite într-un container pentru hîrtie separat, este suficient doar de a plasa fîşia The Label Popper între borcan și eticheta, iar apoi cu o mișcare frumoasă a scoate și a rupe hîrtia. După cum putem vedea, tot genialul e simplu, deși ecologiștii pot încerca să folosească în acest scop și alte mijloace la îndemînă, cum ar fi ,de exemplu, o pilă pentru unghii.
H+Bag
Acest sac de hîrtie nu trebuie să fie aruncat după cumpărături: folosind o instrucțiune specială, acesta ușor se transformă într-un cuier pentru haine. Schema este simplă: după cumpărăturile low-cost, atîrnă hainele noi în dulap, cu ajutorul fostului pachet origami! Anume shoppingul a inspirat trei studenți de la Universitatea Kyuenghee din Coreea, să creeze un proiect ecologic pentru concursul "2012 IF Design Talents Awards.
Raționalitatea invenției este evidentă: pentru hîrtie noi plătim cu pădurile, așa că aceasta ar trebui să fie tratată cu grijă și ar trebui să fie stors potențialul maxim. Cu siguranță, proiectul H + Bag va atrage atenția publicului în timpul desfăşurării acţiunilor prietenoase mediului înconjurător: în acest caz, tinerii inventatori vor realiza ideea în viață în cadrul unui lanţ de magazine…
Sursa: facepla.net