ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Trei paşi spre o casă eficientă energetic. Pasul 1
 

 

Pasul 1. Izolarea termică a locuinţei

Izolarea termică a clădirii este modul mai puţin costisitor după investiţii primare, care prevede cerinţele minime de conservare a energiei în conformitate cu standarde DBN B.2.6 - 31:2006.

Izolarea complexă a faţadei, acoperişului şi subsolului cu ajutorul vatei minerale sau polistirenului expandat reduce cu mult costul pentru încălzirea casei.

Pentru izolarea faţadei se foloseşte sistemul de izolare fixată. Acest multi-strat constând din materiale izolatoare (polistiren expandat sau vata minerală), compoziţia adezivă, impermeabilizare, fibre de sticla, grunduire, tencuială decorativă sau vopsea.

 

Trei paşi spre o casă eficientă energetic 

 

După acoperire exterioară se disting sisteme de minerale, fibre acrilice, silicon şi silicat.

Sistemele de minerale au o mare permeabilitate la vapori de apă, se supun reparaţiilor şi, cel mai important lucru, sunt ieftine.
Fibrele acrilice sunt mai scumpe, decât cele minerale, şi, de obicei, sunt colorate în masă, prin urmare vopsirea ulterioară a faţadei nu este necesară.

Sistemele de silicat sunt permeabile la vapori de apă, hidrofobe, rezistente la mucegai şi ciuperci, în plus sunt capabile de auto-curăţare de praf depunător.

Sistemele de silicon au proprietăţi excelente (permeabilitate la vapori de apă, o bună aderenţă la bază de orice tip, hidrofobe, capabile de auto-curăţare), dar acestea sunt cele mai scumpe.

Peretele izolat ar trebui să fie nu numai cald, dar, de asemenea, să poată "respira", doar nu este vorba numai de o cazare confortabilă, ci şi de starea de sănătate a gazdelor. Prin urmare, la alegerea materialelor de izolare (vata minerală sau polistiren expandat), factorul principal ar trebui să nu fie preţul, ci o soluţie corectă, convenită după un număr de caracteristici tehnice: conductivitate termică, permeabilitatea vaporilor, comprimare, rezistenţă la foc, apă, îngheţuri. Citiţi despre casa pasivă.

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

Citiţi de asemenea

Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
28
În acest articol, vă vom prezenta o loțiune făcută în condiții de casă din frunze de pătrunjel și lămîie (sau oțet de ...
39
Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
129
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
350