ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Trusa medicală antihistaminică: Remedii naturale
Primăvara nu este sezonul cel mai potrivit  pentru cei  care suferă de alergii. În perioada de înflorire persoanele alergice se confruntă cu un mare disconfort: lăcrimarea ochilor, mâncărimi, erupții pe piele, nas înfundat și multe alte simptome.

Este demn de remarcat faptul că farmaciile oferă o varietate mare de preparate, de la antihistaminice pînă la remedii homeopate. Cu toate acestea, se merită oare  de a recurge la astfel de mijloace drastice atunci când natura însăși a creat multe preparate antialergice.
Ce remedii naturale ajută la combaterea alergiilor?
 

Uleiul de chimen negru
 

În medicina tradițională este cunoscut de mult faptul despre efectele benefice ale uleiului de chimen negru asupra sistemului respirator, digestiv, urinar, sistemului imunitar și a circulației sîngelui. Plantele cu denumirea latină Nigella sativa dau rezultate excelente în tratamentul astmului și a alergiilor, deoarece au proprietăți antihistaminice (reduc sau elimină efectul acțiunii histaminei, care este produs în reacții alergice).
Datorită proprietăților antibiotice unice, uleiul de chimen negru previne dezvoltarea infecțiilor bacteriene secundare în timpul alergiilor sezoniere.

Quercetina

 

Антигистаминная аптечка

 

Este un antioxidant care se găsește în fructe de padure, struguri, ceapa roșie, mere și ceaiul negru. Multe studii au demonstrat proprietățile sale anti-alergice și anti-inflamatorii. Oamenii de știință au descoperit că acest flavonoid este capabil să blocheze histamina și alte substanțe care declanșează alergii. Doza recomandată este de 200-400 mg de trei ori pe zi.
 

Brusturele

 

Антигистаминная аптечка

 

Denumirea în limba latină este Petasites hybridus, brusturele  are un efect pozitiv asupra simptomelor de alergii. Este recomandat să se utilizeze sub formă de extract ca aditiv alimentar sau ca ceai. Un mare plus este că aceasta plantă nu provoacă stări de oboseală sau somnolență.
 

Urzica

Антигистаминная аптечка

 

Urzica crește peste tot ca o buruiană și este întîlnită în toate colțurile lumii. Această plantă  cărora  multora nu le place datorită proprietății  neplăcute de "a pișca" mîinile si picioarele, are o caracteristică foarte valoroasă. Aceasta este capabilă să inhibe, respectiv să reducă și chiar să suprime activitatea histaminei, de asemenea posedă deosebite proprietăți antiinflamatorii. Conform cercetărilor oamenilor de stiință, utilizarea zilnică a 600 mg de extract de urzică ameliorează simptomele de febra fanului.

Remediile naturale fac față atât simptomelor cît și alergiilor propriu zise, deoarece Natura este cel mai bun medicament.
 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 08 mai 2014 15:34
Vizualizări: 7377

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
518
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
504
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
530
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
248