ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Țara curată” este lansată în Rusia în Anul ecologiei

Proiectul „Țara curată” va fi lansat în 2017, a declarat reprezentantul special al președintelui rus pentru protecția mediului, ecologiei și transportului Serghei Ivanov.

Despre aceasta a RIA „Novosti”, cu referire la declarațiile lui Serghei Ivanov în cadrul conferinței „Cooperarea internațională în Arctica: noi provocări și vectori de dezvoltare”.

„În anul viitor, care a fost declarat Anul ecologiei, noi vom lansa un proiect prioritar „Țara curată” – prejudiciile naturale acumulate vor fi lichidate peste tot”, a spus Ivanov.

Amintim că o informație succintă despre proiect a fost difuzată anterior. Se comunica că în cadrul proiectului „Țara curată”, în Rusia va fi lansat un plan pe termen lung de procesare a deșeurilor și de utilizare a prejudiciului ecologic acumulat, în rezultatul căruia în țară vor dispărea 2/3 din gunoiștile create timp de 10 ani. Totodată, vor fi interzise înhumările materialelor nocive, care vor fi procesate (de exemplu, plasticul, sticla). Implementarea acestui plan va conduce la ameliorarea generală a ecologiei din Federația Rusă, despre starea căreia în ajunul Anului ecologiei sunt purtate discuții.

De notat că în cadrul Anului Ecologiei se preconizează cheltuirea a circa 200 de miliarde de ruble, 84% dintre care sunt investiții particulare.

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
67
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
89
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
73
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
179