ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Turbina eoliană de mărimea unui rezervor de apă (+Video)
 

 

Centralele electrice eoliene întotdeauna sunt situate în afara orașelor și acest fapt are un motiv plauzibil: ele sunt, de obicei, foarte mari, dificil de instalat și pentru a lucra în mod eficient și a produce o cantitate semnificativă de energie, au nevoie de un vînt constant.

 

În acelaşi timp, centrale electrice eoliene convenţionale au nevoie de vînturi, care sunt stabile și puternice, dar în același timp avînd o turbulență redusă. Turbinele sunt montate pe turnuri de o înălţime de 300ft, pentru a nu perturba fluxul de aer aproape de sol și folosesc lame uriașe, conduse de generatoare MW. Aceste sisteme funcționează la o scară largă şi nu sunt practice într-un mediu urban.

Deşi oraşele, de asemenea, pot fi supuse acţiunii vînturilor: aranjamentul foarte dens de case, formează o pîlnie care direcţionează fluxul natural de aer cauzînd ca urmare, apariția vînturilor năvalnice frecvente. Anume de aşa fel, la care turbina eoliană nu va putea funcţiona. Iar, a găsi o zonă potrivită pentru a instala o turbină eoliană de 300 ft, de exemplu, în mijlocul New York-ului, în general este imposibil.

Reieşind din aceste considerente, angajații companiei McCamley, au dezvoltat un prototip de turbină eoliană MT01Mk2, cu o axă verticală de rotație, care poate fi ușor plasată într-o zonă urbană construită dens. Modelul propus este ușor de asamblat și va ocupă puțin spațiu pe partea de sus a unui zgîrie-nori, generînd totodată o cantitate suficientă de energie.

 

Ветровая турбина, размером с водяную цистерну 

 

MT01 funcționează la o viteză a vîntului de 2 m / s, care nu este inclusă în gama de lucru a turbinelor standarde. Și chiar și atunci cînd vîntul se va aplana complet şi MT01 se va opri, pentru a relua funcţionarea, turbina nu are nevoie de energie electrică de la reţea. Aceasta este echipată cu un sistem de auto-lansare și lamele ei vor începe să se rotească la apariţia unui vînt de 1,8 m / s de orice orientare. În plus, poziția verticală a lamelor reduce semnificativ zgomotul și vibrațiile. Iar, generatorul de propulsie directă nu necesită o cutie de viteză și poate rezista la rafalele vîntului de aproape orice viteză.

 

 

 

 

Totodată, MT01, avînd 12 ft în diametru și 10 ft în înălțime, este suficient de mică pentru a schimba aspectul exterior al clădirii - această dimensiune este similară cu rezervoarele de apă vechi care de mult timp sunt instalate pe acoperișurile clădirilor în New York. Structura de sprijin octogonală a turbinei reduce cantitatea materialelor necesare pentru consolidarea suplimentară a acoperişului.

 

Ветровая турбина, размером с водяную цистерну 

 

Cu o viteză medie a vîntului de 12 m / s prototipul MT01, poate produce doar 1 kW de putere. Cu toate acestea, inginerii McCamley, bazaţi pe studii recente efectuate în oraşul Lyaskovets (Bulgaria), cred că performanța turbinei poate fi mărită până la 24 kW, la aceeaşi viteză a vîntului. Potenţial, poate fi obţinut chiar și 1 MW. Într-o perspectivă de termen lung viitorul model MT01, de asemenea, poate include panouri solare pentru a obţine mai multă putere.

 

Ветровая турбина, размером с водяную цистерну 

 

"Modelele tradiționale ale centralelor eoliene, desigur, nu sunt eficiente și potrivite pentru mediul urban", a declarat dr. Scott Elliott, directorul general McCamley UK Ltd. "Aceasta este o problemă mare pe piața eoliană, deoarece întreprinderile, casele de locuit, precum și alte organizații, de asemenea, pot beneficia de utilizarea energiei curate. Noi credem că acest proiect are un potențial bun și ar putea deveni o nouă faţă a energiei eoliene, deoarece este complet scalabil de la o construcţie de 12kWpînă la o construcţie mare MW".

 

 

Sursa: facepla.net

 

Marţi, 28 august 2012
Vizualizări: 5063

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
32
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
55
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
154
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
140