ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Turism cu copii — experiență și recomandări 

 

 

Aproape trei ani am călătorit activ. Am fost în diferite țări. Mai exact, în 47 de tari cu doi copii, 20 din care fiind gravidă, cu trei copii a fost prima călătorie, dar îndepărtată. Am mers cu mașina și cu trenul, am navigat cu feribotul, am zburat cu avioane. Prin urmare, vreau să adun într-un singur articol toate temele și recomandările pe care noi am dedus pentru noi  înșine și suntem gata să le împărtășim.
 

Sarcină
Anterior mi-a fost frică să zbor fiind gravidă. S-a dovedit că nu este teribil. În cazul în care sarcina este normală, nu există complicații, atunci totul e în regulă. Dimpotrivă, este mai bine pentru fetus și mama să călătorească decât să stea la oraș, în patru pereți. Cu cât mai multe experiențe pozitive pentru mama - cu atât mai bine. Prin urmare, dacă totul este bine cu sarcina, atunci eu sunt pentru călătorii!

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

 

Primul zbor am avut la 8 săptămâni de sarcină, ultimul – la aproximativ 30 . Dar am văzut în avioane femei cu 36 săptămâni, de exemplu, ele zburau în America pentru a naște. Cel mai ușor se tolerează sarcina în perioada de 13-25 săptămâni . Chiar până la 30. Burta nu este mare, nu-s intoxicații...
Femeile gravide trebuie să se gândească la confortul personal - am zburat , de exemplu, cu perna pentru femeile gravide. Acest lucru mi-a permis să dorm chiar și pe scaune incomode, în mașină. Beți cât mai multă apă. Încercați în timpul călătoriei să vă relaxați cât mai mult posibil. Gândiți-vă în prealabil la alimentație, mai ales dacă suferiți de intoxicații. În cazul în care intoxicațiile sunt puternice, mai bine să stați într-un loc. Chiar înainte de naștere eu nu aș zbura. Ultima noastră călătorie a finalizat  la 36 de săptămâni - am optat pentru trenul, ca cel mai sigur mod de deplasare în acest termen. În mașină sau avion ar fi fost dificil.
 

Vârsta copiilor
Cea mai simplă vârstă pentru călătorie - în înțelegerea mea - până la 6 luni. Atunci când copilul stă culcat pe piept, doarme mult, nu se târâie. Apoi se poate zbura cu  el și pe timp de noapte, dacă este nevoie. Și nici măcar să nu obosești. Dacă mama nu se inervează și cu alăptarea totul este bine, atunci nu fa vi nici o problemă. Poate doar se va astupa conductul auditiv și se vor înfunda urechile în timpul decolării și  aterizării, însă pieptul ajută perfect la soluționarea acestor probleme.
Cel mai greu lucru pentru mine sunt copiii la vârsta între șase luni și un an și jumătate . Mai ales copiii ce se târâie. Pentru că există puține lucruri de făcut, au nevoie tot timpul să se târască și să exploreze. Acest lucru nu este întotdeauna posibil într-un avion sau tren, mai ales în mașină. Când fiul Matvei a fost de 8 luni, am mers aproape o zi în tren, și abia nu am ieșit din minți. Pentru că el tot timpul cădea jos în cupeu și se lovea ba aici, ba acolo, și era dornic să se târască în coridor ...
În înțelegerea mea când copilul este sugaci, este foarte ușor să călătorești.

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Începând cu doi ani este deja mult mai ușor. Copilul poate fi ocupat, poți planifica  călătoria ținând seama de somnul copilului. Cu copii mai mari părinții urmează să convină asupra unui program și este complicat, depinde unde vrea copilul și unde doriți dvs. De multe ori opiniile nu sunt aceleași ... Și dacă aveți mai mulți copii?

Unde să călătoriți?
Mulți oameni se tem de schimbarea climei, maladii. Acest risc într-adevăr există, dacă aveți un sistem imunitar slab. Când copilul nu mai este sugaci, probabilitatea maladiei crește. Copiii noștri pot rezista cu ușurință schimbărilor climatice. Un fiu Danea înainte a fost bolnav - una sau două zile. Alt fiu Matvei doar o singură dată s-a molipsit de  gripa intestinală în drum, iar când copiii sunt sugaci, ei, de obicei, nu se îmbolnăvesc.
Vara este mai ușor - puteți merge în Europa. Clima e similară, civilizația, nu aveți frică de maladii, puteți cumpăra de toate, mâncarea este aceeași.

Și în timpul iernii? Am petrecut două ierni în Asia ( Matvei a fost un pic mai mare de doi ani și un pic mai mic de trei ani), a treia iarnă am petrecut în America (deja cu trei copii, unul dintre care a fost sugaci). Asia este pentru amatori, mai exotică. America este mai tradițională și mai simplă, dar zborul e îndepărtat. Puteți petrece iarna și în Europa – acolo de asemenea există locuri frumoase cu o climă moderată și caldă.
Copiii la noi nu sunt vaccinați (cel mare a fost vaccinat până la un an). Am fost în diferite țări - India, Sri Lanka, Indonezia, Vietnam, Thailanda. Nu am avut  probleme.
Țineți cont și de durata concediului. Dacă  călătoriți timp de o lună sau mai mult - are sens să zburați departe. Și dacă călătoriți pe un timp de 2 săptămâni, atunci este mai bine să căutați ceva mai aproape. Până ce vă veți recupera după drum, va trebui să vă întoarceți deja.
 

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Asia
Din țările asiatice cea mai ușoară pentru călătorie cu copii este Thailanda. Sunt mulți ruși acolo, este ușor să găsiți companioni și este ieftin ca și peste tot în Asia. Sunt zboruri directe din Moscova, oferite în chirie multe case cu piscină. Oamenii sunt destul de prietenoși. Thailanda le place multor călători cu copii. Eu am fost o excepție.
Bali este un loc minunat. Dacă plecați pentru o lună, un loc mai bun nu veți găsi. Da, e foarte departe să zbori. Dar în opinia mea, merită: verdeață, plaje, cald. După piscine din Bali cu apa de 28 de grade, mai mult nu pot să înot în altă parte. Un masaj perfect pentru banii simbolici. Puteți conveni să vină la dvs. acasă, cum a fost cu noi. Oamenii sunt foarte binevoitori și sinceri.
Pentru câteva zile e minunat să vizitezi Hong Kong – acolo există multe locuri unde poți să te duci cu copii. Disneyland, de exemplu, sau funicularul până la Buddha Mare. În drum spre Bali treceți pentru câteva zile în Singapore, acolo există de asemenea o mulțime de atracții turistice. Zoo, parcuri de distracții, șhopping pentru mama.

Europa
Tara mea preferată este Italia. Și nu numai în Europa, dar, în general. Mai ales cu copii. Acolo puteți să vă relaxați cu adevărat pentru că nimeni nu se va uita chiorâș  la dvs. Copiii sunt adorați și răsfățați. Pentru ei se face totul. Și cu produse alimentare este foarte simplu: copiii mănâncă pizza, paste, înghețată. Totul este natural și gustos. Shopping-ul minunat, o mulțime de distracții pentru întreaga familie.

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Italia este imensă. Vara este mai bine în Toscana sau pe Marea Adriatică. Toamna este bine în Sicilia, la Cefalu puteți înota până în noiembrie, vremea este caldă și frumoasă.
Ne-a plăcut foarte mult Austria. În Suedia și Danemarca de asemenea cu copiii va fi interesat, iar clima nu este atât de sufocantă. În Țările de Jos, Luxemburg și Belgia este foarte frumos și interesant.
Eu nu sunt un fan al Spaniei, însă multor călători cu copii le place această țară. Acolo este mai bine să mergi la sfârșitul lunii august sau septembrie, ca să nu fie foarte cald, iar apa s-a încălzit deja.

America
Am călătorit puțin prin America. Știu că mulți oameni merg la Miami, am fost la 100 de mile distanța. Miami pentru mine este o zonă prea urbană, îmi plac totuși casele și satele mici. Clima este destul de blândă, puteți cumpăra orice produs alimentar, cu orice conținut de grăsimi. Oamenii sunt plăcuți.
Zborul, desigur, este îndepărtat. Prin urmare, nu este cea mai populară destinație de vacanță, după zbor aveți nevoie de timp pentru adaptare - cel puțin o săptămână. Deci, dacă zburați cu copii, aveți nevoie de timp. Cel puțin o lună. 

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Deosebirile copiilor
Copiii sunt diferiți. Uneori se pare că nu te vei duce niciodată în călătorie cu acest copil. De exemplu, fiul nostru cel mai mare a plâns zi și noapte până la șase luni. Am dormit foarte prost în astfel de circumstanțe. Ce fel de călătorii, dacă lui nu-i plăceau nici plimbările.
Dar a fost un singur lucru . El întotdeauna adormea în mașină. De îndată ce ajungea în ea. Și a dormit tot timpul, până când mașina a mers. Uneori, obosind de plânsul lui în casa, îl plimbam cu mașina. Deci Danea ar fi un copil ideal pentru călătorie cu mașina prin Europa (atunci am trăit în Siberia).
Și după trei ani am descoperit o altă caracteristică a lui. Dragoste pentru trenuri. Orice călătorie de orice durată cu Danea în tren va fi simplă. El va privi tot drumul pe fereastră și se va bucura.

Matvei din contra a plâns în mașină până la doi ani. În general, a fost imposibil să călătorești cu el atunci când a fost mic. În schimb el adormea momentan în avion și dormea întregul zbor. Până ce el a împlinit doi ani am călătorit cu avionul.

Și partea cea mai interesantă: deseori perioadele mai grele trec mai simplu în vacanță decât la domiciliu. De exemplu, primul dinte lui Matvei a ieșit în timpul vacanței în Italia. Dacă am fi fost acasă la St Petersburg, mi-ar fi fost mult mai dificil . El a plâns mult, a fost cuminte. Aici tot timpul am fost ocupați cu ceva, am mers pe jos cu sling. Astfel el a suportat mult mai ușor durerea. Iar eu m-am relaxat și m-am întărit.

Unui copil mai mare, îi puteți povesti despre scopul călătoriei, ce îl așteaptă la locul de destinație. Cu un pici este mai bine să alegeți acel mod de a călători care va fi mai ușor anume pentru acest copil. Cineva cu mașina, altcineva cu tren, avion.
 

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Zbor
Cele mai complicate sunt momente decolare și aterizare. Pentru că aveți nevoie să-l așezați, să fixați centuri de siguranță, să îndepărtați toate dispozitivele electronice. Cum îi putem distrage atenția? Cu alimente - biscuiți preferate sau bomboane. În același timp, ajută pentru urechi. Puteți citi o carte, desena sau uneori povesti pur și simplu unde și de ce zburăm.

Iar uneori puteți încălca regulile, de exemplu, când stewardesă se va așeza - să luați copilul în brațe. Dacă altfel nu puteți aplana situația. Psihicul copilului îmi este mai important decât regulile.

Dacă zborul este lung și este posibil, mai bine luați o clasă business. Astfel veți putea dormi, iar copilul va avea spațiu pentru jocuri. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să creați confort pe scaune obișnuite, amenajând perne și pături, astfel încât copilul să se întindă, uneori să doarmă (copiii noștri dorm mai rău așezați) . Uneori, puteți captura locuri libere din apropiere.
Beți mai multă apă. Gândiți-vă cu ce se va ocupa copilul. Încercați să-l adormiți și odihniți-vă singuri la maxim. În zbor există mai multe moduri de a câștiga atenția copiilor: desene animate, cărți, noi jucării, jocuri  în telefoane.

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Călătorie cu mașina
Scaune pentru copii în mașină sunt obligatorii. Pentru călătorii lungi acestea sunt o salvare. Puteți dormi confortabil și copiii nu aleargă în mașină.
Cea mai bună opțiune - să vă deplasați în timpul somnului de zi al copilului. Și atunci când copilul va dormi timp de două ore, veți merge liniștit. Când el se trezește - îl hrăniți, priviți desene animate, vă jucați. Astfel puteți merge câte 5-6 ore pe zi. Deseori eu merg înainte cu soțul meu, în timp ce copiii dorm, apoi mă așez în spate și mă joc cu ei. Dacă tot drumul mergi în spate, începe să mă doară  capul de la capriciile lor.
De obicei, ne oprim la fiecare 2-3 ore. Ultima excursie, deoarece copiii sunt deja mari, ne-am oprit o dată la patru ore. Staționarea este întotdeauna activă - încercăm să găsim un loc cu un teren sau o oportunitate pentru a alerga.
Atunci când călătorim cu mașina, dimineața, la hotel, încercăm să mergem la saună și piscină. Ca copii să irosească la maxim energie și să obosească. Atunci este mai ușor să călătorești.

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Cu alimente în Europa este mai ușor – sunt mai multe cafenele, aproape peste tot puteți găsi o masă normală. În Rusia, situația este mult mai complicată. Și dacă călătoriți în Rusia, este mai bine să luați alimente de la domiciliu - prăjituri de casă, fructe, legume.
Să călătorești cu mașina este mai ușor, pentru că ea este cunoscută pentru copii. Puteți lua mai multe lucruri, le puteți aranja cum este convenabil pentru dvs. Buzunare cu șervetele, biscuiți, apă.Cu ce să ocupați copiii

Jucării noi funcționează bine. Am zburat 13 ore în America cu o nouă cale ferată pentru Danea și un câine pentru Matvei. Au ajuns pentru trei ore fără pauză. Adăugați un somn - încă trei ore, mâncarea, un total, încă două ore, desene animate - patru ore - asta e tot zborul.
Cunoașteți mai bine copiii dvs., cuiva îi plac cărțile de citit, imagini de colorat. Altcineva preferă jocuri cu telefonul mamei (instalați o joacă nouă care va fi suficientă pentru mai mult timp). Cineva sculptează cu plastilină - este de asemenea o soluție foarte convenabilă, dacă aceasta nu se lipește de mâini și nu pătează interiorul salonului.

Bucurați-vă de vacanță cu copii !
Noi încercăm să luăm un minim de lucruri, pentru că este mai bine să cumperi multe pe loc. Aceleași prosoape, papuci, pantaloni scurți. Niciodată nu luăm alimente – preparăm mâncare din produsele locale. La drept vorbind nu avem nici o trusă de prim-ajutor. Câteva remedii homeopate pentru toate ocaziile și asta e  tot.
Mai bine să cumpărați tot de ce aveți nevoie pe loc, în loc să transportați valize mari, în plus din vacanță vrei mereu să aduci ceva. Trebuie să lăsați loc pentru suveniruri.

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Jucării

Luăm unele jucării preferate, care creează la copii un sentiment de casă. Însă cuvântul cheie este "puțin". Nu un sac întreg de trenuri, ci câteva vagoane. Totuna în vacanță copilul, probabil, va dori ceva nou. Va fi și ocazia.

Ce ajută

Sling sau eșarfa pentru sugari. Util în așteptarea unui zbor sau controlul pașapoartelor. Singurul dezavantaj ar putea fi legat de temperatură - dacă copilului nu va fi foarte cald. Atunci luați un slig cât mai subțire.

Cărucior pliant. La noi acesta este de neînlocuit. Mai exact, le schimbăm în mod regulat, deoarece le folosim în mod activ.Util la aeroport în cazul când copilul a adormit  sau dacă doriți să-i dați o jucărie .

Jucării noi. Distrag atenția copilului în medie pentru o oră - o oră și jumătate. Dacă jucăria este dorită și dragă, atunci poate chiar și mai mult .
 

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

 Veste pentru instruirea înotului de tip Mothercare. Ca să nu vă faceți griji cu copii în piscină, și să le urmăriți liniștit de la un șezlong – acestea sunt de neînlocuit. Copiii învață să înoate în ele, ceea ce este foarte important. Cel mai mare a învățat să înoate la 5 ani timp de câteva luni. Cel mijlociu a înotat în vestă de la un an. Poate înota și singur, dar dacă uită, scoatem din nou vesta.

 

Ai grijă de tine în avans

În mod ideal dacă mama cu o zi înainte de plecare merge pentru un masaj în loc să strânge bagajele. Cu cât mai multe de forțe dispuneți, cu atât mai ușoară va fi călătoria. Ar fi fost frumos să dormiți în avans.

În drum relaxați-vă la prima ocazie. Dacă copiii au adormit, dormiți și dvs. Deseori  în acest moment suntem ocupați de nu se știe ce, iar apoi nu apare această oportunitate de a se relaxa.

 

Cel mai principal lucru

Calmați-vă și nu intrați în panică. Cu cât sunteți mai calmă, cu atât mai ușor va trece călătoria. Chiar dacă sunteți obosită și ceva nu este în regulă – păstrați liniște. Vă veți odihni, relaxa și veți uita. Respirați și zâmbiți. Doar plecați la odihnă.
 

Путешествия с детьми – опыт и рекомендации

 

Bucurați-vă de vacanță cu copii!

Joi, 30 ianuarie 2014
Vizualizări: 3866

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
39
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
74
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
167
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
151