ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Turism pe biciclete. Un proiect INEDIT de promovare a bucatelor tradiţionale va fi lansat în Moldova

Un proiect inedit de promovare a bucatelor tradiționale, dar și a culturii din Zona Centru a Moldovei, va fi lansat în curând. Turiștii, care vor ajunge în această zonă, vor porni pe biciclete pentru a gusta mâncarea, dar și a cunoaște locurile din raionul Călărași. Inițiativa proiectului îi aparține Mișcării Ecologiste din Moldova și este finanțată de Guvernul Poloniei.

Proiectul "Rute culinare în Moldova" urmează să fie lansat în această toamnă. Turiștii vor călători pe biciclete pe unul dintre cele două trasee deja stabilite și marcate.

"Avem deja zece biciclete care au fost aduse tot cu echipament. Jilete și căști ca orice ciclist să fie protejat. Orice doritor, care este pasionat de turism va avea posibilitatea să închirieze biciclete", a spus voluntara la Asociația Casa Părintească, Snejana Vdovicenco.

Primul popas va fi făcut la muzeul "Casa părintească". Aici turiștii vor vedea obiecte vechi, dar valoroase și vor lua amasa înainte de drum.

Cele două trasee vor fi afișate pe un panou inormativ și vor putea fi descărcate pe telefonul mobil. Eu am ales unul dintre acestea și voi merge să văd ce reprezintă.

Pe acest traseu, turiștii vor putea face popas la cel puțin două mănăstiti din zonă: Hârjauca și Frumoasa. Aici, pe lângă serviciul divin deosebit, vizitatorii vor fi serviți cu vin moldovenesc.

După ce am băut apă de la izvoarele din pădure și am gustat din fructele și legumele oferite de producătorii autohtoni, acum fac cel mai dulce popas, la Casa Mierii.

Gazdele care urmează să întâmpine turiștii, salută acest proiect.

"Sperăm la vizitatori mai mulți. Turiștii care vor merge să afle despre meleagurile călărășene, vor cunoaște și ocupația noastră a apicultorilor", a declarat proprietarul "Casei mierii", Constantin Stegărescu.

În cadrul proiectului, vor fi promovate cel puțin șase localități din raionul Călărași.

"Avem ca regiune pilot, raionul Călărași. Pentru că aici am identificat mai mulți parteneri cu care putem colabora", a spus coordonatorul de proiect Mișcarea Ecologistă din Moldova, Elena Scobioală.

Cele două trasee au o lungime totală de aproximativ 30 de kilometri.

 

Sursa: publika.md

Duminică, 29 noiembrie 2015
Vizualizări: 1153

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
39
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
74
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
167
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
151