ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

UE interzice testarea produselor cosmetice pe animale
 

Prin ce este faimoasă corporaţia Procter & Gamble? Consumatorii se vor aminti, în primul rând, de produsele sale cele mai populare: Fairy, Tide, Ariel, Lenor, Comet, Mr Proper, Pampers, Wash & Go, Head & Shoulders, Pantene, Shamtu, Herbal Essense, Wella, Londa, Camay, Safeguard, Old Spice, Blend-a-Med, Oral-B, Max Factor şi multe altele. Iar, ecologiștii vor spune că gigantul industrial american este cunoscut prin 50 de mii de animale experimentale murind anual în laboratoarele sale ...

 

Uniunea Europeană, care de mult a abandonat această practică, are de gând să interzică complet importul și vânzarea produselor cosmetice și de igienă, testate pe animale. Noua lege a fost în dezvoltare din 2009 și va intra în vigoare pe data de 11 martie, peste mai puţin de o lună.

 

ЕС запрещает тестирование косметики на животных

 

Despre decizia Uniunii Europene, comisarul UE pentru sănătate, Tonio Borg a raportat la 30 ianuarie reprezentanților companiilor Body Shop și organizaţiei internaționale non-profit Cruelty Free International (Libertatea internaţională împotriva cruzimii), liderul mișcării care luptă pentru a pune capăt testării produselor cosmetice pe animale.

Tonio Borg, a confirmat că noile norme vor intra în vigoare fără întârziere și vor fi aplicate fără excepţii la toate articolele de îngrijire personală și de toaletă - de la crema anti-rid până la pasta de dinţi. "Această decizie înseamnă că noi trebuie să ne intensificăm eforturile noastre în dezvoltarea, verificarea și acceptarea unor metode alternative, precum și în recunoașterea lor internațională", - spune comisarul.

 

ЕС запрещает тестирование косметики на животных

 

Michelle Thew, directorul executiv Cruelty Free International, a numit interdicția un eveniment cu adevărat istoric și punctul culminant într-o luptă de mai mult de 20 de ani împotriva tratamentului crud al animalelor. Firma The Body Shop s-a angajat pe acest drum acum 17 ani, atunci când fondatorul ei, Anita Roddick , a colectat mai mult de 4 milioane de semnături ale apărătorilor fraților noștri mai mici şi în 1996 s-a alăturat membrilor Coaliției Europene pentru încetarea experimentelor pe animale.

Cu toate acestea, dorința de a proteja animalele de tratamentul inuman s-a născut în adâncurile societății cu mult mai devreme: prima lege din lume, privind protecţia animalelor de laborator a fost adoptată încă în anul 1878, în Marea Britanie. În Franța, prima societate a adversarilor vivisecției a fost condusă de Victor Hugo și opiniile sale au fost împărtășite de astfel de personalităţi celebre, cum ar fi Charles Darwin, George Bernard Shaw, Robert Burns, Lev Tolstoi și mulţi alţii.

 

ЕС запрещает тестирование косметики на животных

 

Acum, Body Shop și Cruelty Free International, au lansat o serie de acțiuni comemorative speciale cu o numărare inversă până la 11 martie – ei celebrează victoria! Paul McGreevy, director internațional al Body Shop, mulțumeşte clienții care au sprijinit inițiativele verzi de mai mulți ani. Potrivit dlui, acest succes mare în Europa este doar finalul unui singur capitol în campania împotriva vivisecției. "Viitorul frumuseţii ar trebui să fie liber de cruzime", - a spus dlui.

În Marea Britanie, interdicția privind utilizarea animalelor în testarea produselor cosmetice acționează încă de la mijlocul anilor 1990. În Uniunea Europeană, această interdicție este în vigoare din 1998. Anul trecut, interdicția națională privind vânzarea și importul produselor cosmetice testate pe animale a fost introdusă în Israel. Cu fiecare an, tot mai multe firme abandonează utilizarea animalelor, inclusiv, Lush, Oriflame, Yves Rocher, Avon, Nivea, Green Mama, etc. Cu cât mai multe persoane vor conștientiza faptul că de ei depind multe vieți, cu atât mai rapid corporațiile crude vor trebui să-şi schimbe modul de gândire și de activitate.

 

ЕС запрещает тестирование косметики на животных

"Suntem gata să aplicăm fermitatea noastră și punctul de vedere pe scena mondială pentru ca restul lumii să urmeze exemplul UE", - spune Michelle Thew. Noua legislație europeană ar trebui să fie un exemplu pentru alte țări, în special, pentru China, care se află într-o profundă criză ecologică şi unde în continuare este necesară testarea obligatorie pe animale.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 16 februarie 2013
Vizualizări: 3947

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
429
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
177
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
242
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
135