ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Uimitorul Pavel Cașin în rezervația moldovenească de la Țîpova (+Foto)

Printre numeroasele legende despre rezervația de la Țîpova, există una despre Orfeu, care a trăit prin aceste locuri și a creat imaginile sale muzicale. Nu știm dacă este adevărat, dar știm sigur că de curând pe aici se plimba unul dintre ultimii menestreluri ai secolului nostru - Pavel Cașin, și despre acesta vă vom povesti ...

Pentru prima dată țara noastră a vizitat-o talentatul poet, compozitor și interpret de cântec de estradă - Pavel Cașin. La Chișinău a avut loc un concert de succes, care a adunat o sală aproape plină de admiratori ai creației maestrului. Timp de două ore și jumătate Pavel cu profesionalism și impecabilitate a implicat publicul într-o călătorie muzicală cu sentimente puternice și imagini frumoase din melodiile sale. La concert, artistul s-a prezentat în fața publicului într-un stil misterios rostind pentru întregul concert doar câteva fraze scurte și în același timp fiind extrem de viu, energic și inspirat de performanță. Până la sfârșitul acestui concert chiar și cei mai cinici s-au emoționat și se vedea pe fața lor o stare de liniște și bucurie. Misteria minunată a sărbătorii s-a încheiat, iar noi, echipa site-ului http://ecology.md/ am avut ocazia de a petrece o zi de toamnă împreună cu Pavel Cașin în cea mai cunoscută rezervație naturală din Moldova - Țipova. În această călătorie Pavel a văzut meleagurile noastre pitorești, iar noi am văzut nu atât un artist, cât un om viu și o personalitate interesantă.

Pavel Cașin preferă să ducă o viață simplă și veselă, o viață unde se găsește ceva spațiu pentru fapte nechibzuite și lipsite de rațiune. În această lume el este foarte activ și gata să coopereze, dacă asta, desigur, îl interesează. Se pare că tocmai această caracteristică a personalității sale multilaterale și a favorizat întâlnirea noastră și excursia comună de-a lungul defileului Țîpova la cascade. În rezervația Țîpova Pavel a sesizat urmele unei culturi antice, care potrivit spuselor sale a provenit din locurile acestea și este oarecum legată de una din pasiunile sale - runele. Pavel s-a dovedit a fi un povestitor foarte interesant cu o poftă de viață. El prețuiește libertatea sa interioară, și, deși zgârcit pe detaliere, este grijuliu față de cei care îl înconjoară în acest moment. Aceasta ne-a permis să ne plimbăm câteva ore la rând, să vizităm ambele defileuri cu cascade, după ce am coborât la mănăstirea rupestră de pe Nistru.

Am mai vizitat și o altă rezervație - "Orheiul Vechi" unde în sala amenajată în stil rustic moldovenesc i-am luat lui Pavel Cașin un interviu. S-a dovedit că îi vine ușor de a fi sincer, succint și concis.

- Dezvăluiți imaginea personalității sale - a lui Pavel Cașin, poate fi ceva poetic sau exprimat printr-un un cântec.

- Probabil, piesa "Urșii grizzly" a fost o încercare de autodescriere, la acel moment.

 

 

-Puteți să ne povestiți despre cum se nasc melodiile dvs.?

-Ele se nasc foarte diferit, și aproape întotdeauna e ceva nou. Poate fi cu o singură expresie sau un rând. Orice om în viața lui a scris poezii, același lucru e și cu cântecul. Prima piesă am scris-o la 15 ani și de atunci mereu scriu versuri. Pot fi inspirat de orice: de noutăți, pe care le aud în jurul meu, de evenimente care au loc cu prietenii mei, de versuri citite, de orice...

- Cum muzica e prezentă în viața dvs. Pavel, în afară de cea de autor?

- În studioul meu organizez concerte pentru alți artiști. Uneori pentru un timp lung ascult melodiile altora. Deși se întâmplă mai rar, dar totuși se întâmplă. Una dintre melodiile pe care am ascultat-o pe parcursul unui an întreg este «Embers of Love» de Imogen Heap.

 

 

Deși cântecul este foarte puțin cunoscut, dar extraordinar de frumos.

- Ieri, iată, am ascultat concertul dvs. Când vom putea veni la un alt concert cu un repertoriu diferit? Cum vă schimbați programul concertelor?

- Nu-mi schimb radical programul, însă întotdeauna se schimbă o melodie sau două. Momentele acestea vin de la sine chiar în timpul concertului, în funcție de starea mea de spirit.

- Pavel Cașin și prietenii lui. Îi aveți mulți și cine sunt?

- Prieteni adevărați – foarte puțini, însă am foarte multe cunoștințe, desigur. Sunt niște oameni absolut diferiți, în vârsta de la douăzeci până la șaizeci de ani. De obicei nu sunt din lumea muzicii, de obicei sunt oameni de afaceri.

- Pavel Cașin și visele sale. Despre ce visați?

- Perfecționarea și creșterea nivelului de trai, dar nu e un vis. La moment nu visez la nimic. În copilărie și tinerețe am avut vise, dar le-am realizat.

- Dvs. sunteți un sponsor sau organizator la vreun proiect?

- De ce fel? Acum orice poate fi numit ”proiect”.

- Mă refer la vreun fenomen, la existența căruia vă pasă. Și cum vă realizați în cadrul acestuia?

- Ei bine, uneori fac proiecte muzicale, non-profit. De exemplu ILP – ”Inspirat de Lermontov și Pușkin” . În acest proiect am ales niște artiști care cântă melodii sub aranjamentele mele după versurile lui Lermontov și Pușkin. Aceștia sunt, de obicei, tineri profesioniști, cu care lucrăm împreună la un proiect. Uneori organizez petreceri ezoterice.

- Cum sunteți conectat cu magia?

- Magia mea e în cântece. Cea mai puternică magie e asociată cu vizualizarea și cu cuvântul. Având în vedere că de mult timp lucrez cu cuvântul, probabil că stăpânesc cuvântul mai bine decât mulți alții și fac asta profesionist.

- Cu ce vă ocupați în afară de muzică?

- De bijutierie, fotografie, pictură, traduceri clasice în poezie, în ezoterică și multe altele ...

- La câți ani vă simțiți?

- La fel de mult cât și am, și am patruzeci și opt de ani. Pe mine nu mă înșală complimentele că arăt mai tânăr. Ei bine, arăt mai tânăr, și gata.

- Ați putea descrie imaginea femeii, care vă atrage? Ce apreciați la femei?

- Forma. O femeie care arată bine, gândește bine.

- Sunteți liber sau aveți o relație?

- Aproape întotdeauna sunt liber.

- Într-un interviu dvs. susțineți că în occident femeile sunt certate cu bărbații. Ce înseamnă acest lucru?

- Lobby-ul feministic a influențat legea, astfel încât acum aceste două nu sexe, iar clanuri, nu au nici o modalitate pentru a interacționa.

- Dar de ce?

- Pentru că este o infracțiune penală.

- Și dorința de a interacționa există?

- Dispare treptat.

- Și atunci ce se întâmplă între femei și bărbați?

- Mai nimic. Negrii chiar și acum se căsătoresc și se înmulțesc, iar cei albi - nu.

- La fel e și în Rusia?

- Pe Rusia a afectat într-o măsură mai mică.

- Aveți experiență de paternitate?

- Da, am trei copii. O fată locuiește în Chicago. Ea are douăzeci și unu de ani. Un băiat de treisprezece este în Los Angeles. Și o fată de opt ani în Moscova.

- Vă place să fiți "tată"?

- Eu nu pot spune că paternitatea este cel mai important lucru care s-a întâmplat cu mine în viață. Există furnici soldați, există furnici muncitori. Ei nu pot schimba caracteristicile. Nu sunt furnica- tată, sunt furnica-scriitor.

- Cine sunt rudele, familia, neamul pentru dvs.?

- Sunt niște oameni foarte importanți și de obicei dificili cu care trebuie să ai relații indiferent dacă îți plac sau nu. Mama mea este încă în viață, și am nevoie să restabilesc relația cu ea, ca și cu toți ceilalți, pentru că rudele ne sunt date, nu sunt alese de noi. Aceasta este una dintre cele mai importante încercări din viața mea. Aceasta este, în general, activitatea principală a tuturor oamenilor, ei pur și simplu nu știu despre asta.

- Cine sunteți dvs. pe planeta Pământ?

- Nu sunt un invitat și nu sunt un proprietar. Sunt rezident și pur și simplu trăiesc aici.

- La ce vă place să vă gândiți de zi cu zi?

- În ultima vreme - despre rune. Adesea meditez pe tema runelor. Ele pur și simplu se deschid și se dezvăluie, ca niște semne.

- Povestiți-ne despre concepțiile voastre despre bunătate? Ce înseamnă să fii bun?

- Bunătatea este mai bună decât răul, dar, de asemenea, e un lucru destul de neplăcut. Să fii bun este să creezi un fond de protecție a copiilor bolnavi și să bați la cap pe toții cu acest fond. Ceva de genul acesta. Există prea mulți oameni buni în jurul nostru, și eu cred că ei toți ne-au săturat deja. Oare Iisus sau Mohammed au întreținut un fond de ajutorare pentru oamenii bolnavi cu cancer? Dacă i-au cerut ajutor – au ajutat, dacă nu i-au cerut - mergeau mai departe. Bunătatea îi interesează doar de acei oameni care doresc să se auto exprime și să "acopere ochii" altora.

- Și despre ”binele” ce puteți spune?

- Binele este, de obicei, mai modest.

- Lumea noastră trebuie să fie salvată?

- Nu cred, lumea noastră e mult mai puternică decât ”salvatorii” săi. E în regulă.

L-am sesizat pe Pavel Cașin ca pe o personalitate misterioasă cu niște obiceiuri neobișnuite și mai puțin tipice pentru majoritatea oamenilor, uneori el s-a văzut în masca unui "troll elegant" cu suflet ascuns în adâncime (dintr-un oarecare motiv), dar foarte luminos. Ni s-a parut un amator de armonie și frumusețe într-o lume, în care toate componentele sunt egalizate, astfel încât acestea sunt la fel de importante sau nu sunt importante. Este o gamă largă aflată între alb și negru, între bun și rău, și cu siguranță în afara câmpului ale reprezentărilor generale morale și spirituale. Pragmatismul, dorința de simplitate și claritate, profesionismul, abordare atentă a detaliilor sunt puterea și magia acestui om. Sesizarea globală a realității îi permite să reacționeze foarte sensibil și adecvat la condițiile și circumstanțele care apar în calea sa.

Apropo, Pavel este interesat de activitatea socială și politică a lui Nicolai Starikov. Cașin este un om cinstit și drept, dar nu prea deschis, și chiar și cu muzicieni din grupul său are relații foarte formale și reținute. El vorbește deschis despre predispoziția sa față de tot ceea ce are putere, și poate neglija tot ceea ce ține de ”bunătate și lumină”. Cu siguranță este un om puternic, dar așa și nu am înțeles dacă este fericit de puterea și talentul său. El însuși spune: "Eu sunt unul dintre cei mai puțin nefericiți oameni ..."

Îi mulțumim lui Pavel pentru timpul petrecut interesant și îi dorim succese noi, iar cel mai important – îi dorim o stare de fericire necondiționată și infinită, la fel de curată ca și multe din cântecele sale, în special din creația sa de tinerețe.

 

Catruc Valerii

Удивительный Павел Кашин в молдавском заповеднике Цыпова

Удивительный Павел Кашин в молдавском заповеднике Цыпова

Удивительный Павел Кашин в молдавском заповеднике Цыпова

ABONAȚI-VĂ
Luni, 02 noiembrie 2015 10:00
Vizualizări: 1995

Citiţi de asemenea

Prezența urmelor de prelucrare și prezența coloanelor simetrice netede sub baza sa exclud posibilitatea unei formări nat...
167
Casele neobișnuite în stil terasă și străzile înguste și labirintice din Mardin amintesc de moștenirea arabă prin stilul...
134
Nu, nu e sfîrșitul lumii! Și nici un tsunami! Și nici Photoshop! Nu sînt nicifotografii dintr-un film apocaliptic!Aceste...
129
Scara a suferit cel mai probabil un proces de calcificare. Apa de ploaie care curge de-a lungul perimetrului calcarului,...
114