ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un băiat de 10 ani este proprietarul afacerii de reciclare a deșeurilor (+Video)
 

În timp ce majoritatea tinerilor doar încep să facă cunoştinţă cu lumea din jur, Vanis Buckholz de 10 ani a hotărât deja, cum poate ajuta mediul înconjurător.

 

Aflând despre importanța reciclării la şcoală, în timpul lecţiei consacrate Zilei Pământului, Vanis a început să observe cât de multe lucruri reutilizabile oamenii aruncă în fiecare zi la gunoi şi a decis să schimbe situaţia. La o vârstă fragedă de șapte ani, a devenit cel mai tânăr din istorie eco-antreprenor, pornind o afacere de reciclare, pentru a aduce beneficii orașului natal Corona del Mar, California. Astfel, s-a născut compania sa „My Recycler”.

"Ideea privind denumirea afacerii se trage de la cuvântul „cycling”(primul sens – mersul cu bicicleta). Călătorind cu bicicleta prin oraș, eu strâng gunoiul pe plajă, în străzi și parcuri, apoi îl aduc acasă pentru a-l recicla"-, spune Vanis. - "Mama și tata m-au învățat să nu arunc niciodată gunoiul, prin urmare noi întotdeauna l-am strâns, însă acum acest lucru a devenit o parte din afacerea mea".

Prietenii și vecinii, de asemenea, aruncă gunoiul în spatele casei familiei Bucholz, unde Vanis deține aproape o duzină de containere mari de plastic și de metal. El sortează gunoiul - sticlă, cutii de conserve, material plastic, metal și uneori gunoiul se adună la o înălțime deasupra capului băiatului.

 

10 летний мальчик владелец собственного бизнеса по переработке отходов

 

La câteva săptămâni, familia Bakholts, transportă un camion de materie primă secundară la uzina de procesare din Santa Ana (Santa Ana OC Recycling), unde primeşte aproximativ câte 100-200 dolari pentru fiecare vizită.

Vanis și familia sa, monitorizează îndeaproape finanțele, folosind 25% din venituri pentru a acoperi astfel de cheltuieli, cum ar fi sacii de gunoi, containere, dezinfectanţi pentru mâini și cabluri amortizate.

 

10 летний мальчик владелец собственного бизнеса по переработке отходов

 

"Alte 25% sunt donate fundaţiei organizaţiei „Project Hope”, - povesteşte Vanis.

"Project Hope", este o organizație non-profit în oraşul Anaheim, care ajută copiilor vagabonzi. Eva Bulkholz, mama lui Vanis, spune că până în prezent, fiul a donat organizației aproximativ 1000 de dolari.

 

10 летний мальчик владелец собственного бизнеса по переработке отходов

 

”Organizaţia non-profit "Project Hope ", a fost uimită și măgulită de sprijinul oferit de Vanis", - a declarat directorul executiv Jennifer Frend. - "Cu ajutorul lui, noi susținem și educăm copiii vagabonzi din districtul Orange , statul California de Sud, pentru a rupe cercul vicios al pauperizării. Mulţumesc, Vanis, că eşti un exemplu strălucit al speranței în realitate".

Recent, Vanis a ţinut un discurs în faţa consiliului orăşenesc şi a fost lăudat de primarul Newport Beach, Keith Curry: „Newport Beach este patria multor antreprenori. Astăzi, în faţa noastră se află unul dintre cei mai tineri, dar cred că şi cei mai de vază oameni de afaceri".

 

10 летний мальчик владелец собственного бизнеса по переработке отходов

 

"Este foarte ușor să nu faci nimic. Dar, este într-adevăr bine sa faci ceva! Eu spun mereu clienţilor mei că "fiecare detaliu este important". Uneori chiar și o sticlă ajută. Îmi place ceea ce fac. Sunt un copil foarte fericit, dar există mulți copii care nu sunt atât de norocoşi", - afirmă Vanis.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 12 februarie 2013 9:28
Vizualizări: 2467

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
129
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
247
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
301