ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un bărbat sărac din Bangladesh a plantat peste 17500 de copaci și lumea din jurul lui s-a schimbat pentru totdeauna (VIDEO)

Se spune că unde-i unul nu-i putere, dar un bărbat de 60 de ani a demonstrat că și un om simplu poate lupta nu doar cu condițiile climatice severe din țara sa, dar și să iasă învingător din această luptă.

Abdul Samad Sheikh lucrează ca șoferul unei ricșe în Bangladesh. El cîștigă puțin, dar precum recunoaște singur Abdul, el nu are nevoie de multe în viață: el are un scop și merge consecvent spre îndeplinirea acestui scop. El merge pe această cale de la vîrsta de 12 ani. Anume atunci el decis că va planta în fiecare zi măcar un copac, pentru ca pustiul din jurul lui să capete o nouă viață.

În orașul său natal Faridpur, Abdula este numit „Samadul de lemn” din cauza îndeletnicirii lui, care a devenit sensul vieții. Abdul primește un salariu mic – circa 100 de tak pe zi sau echivalentul a $1,25. Acești bani sînt suficient doar pentru a-și hrăni familia, dar Abdul oricum găsește metode de a economisi și de a cumpăra cel puțin un copac pe zi de la centrul agricol local. Pentru el este un fel de angajament față de lumea din jurul lui, dorința lui de a-i plăti naturii pentru viața lui și a celor apropiați.

Abdul are o soție și patru copii. Hotărînd cum va cheltui salariul zilnic, Abdul, de regulă, are drept prioritate procurarea copacilor, fapt pentru care soția îl ceartă cam des.

După ce povestea lui Abdul a devenit cunoscută, publicația „The Daily Star” i-a oferit lui Abdul un ajutor financiar de 100 0000 tak (sau circa 1253 de dolari) pentru a-l ajuta pe bătrîn să-și construiască o casă bună pentru familia sa.

Бедняк посадил более 17 500 деревьев и мир вокруг него изменился навсегда (+Видео)

Бедняк посадил более 17 500 деревьев и мир вокруг него изменился навсегда (+Видео)

Бедняк посадил более 17 500 деревьев и мир вокруг него изменился навсегда (+Видео)

Бедняк посадил более 17 500 деревьев и мир вокруг него изменился навсегда (+Видео)

 

 

Sursa: kulturologia.ru

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
23
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
31
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
132
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
136