ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un candidat în științe medicale, medic naturopat, despre pîinea modernă

"Am exclus pîinea modernă din alimentația mea (și a pacienților mei).

Problema constă în faptul că, dacă mîncăm pîine cu drojdii, acestea, nimerind în sîngele nostru, încep să se înmulțească și să ne consume vitaminele, microelementele, proteinele.

În același timp, ele eliberează produse ale activității lor vitale - toxine, adică drojdiile parazitează în organismul nostru. Și, astfel, eu cred că pîinea modernă este una dintre cele mai teribile invenții ale omenirii.

Drojdia modernă, în timpul coacerii, se depozitează în niște capsule de gluten. Iar în intestin ea iese din aceste capsule și distruge mucoasa, afectînd microflora intestinală normală. Mai mult decît atît, ea parazitează nu numai în intestin, ci și în plasma sangvină unde trăiește și se înmulțește liber (în principal prin înmugurire).

Acest lucru poate duce la diferite tipuri de intoxicații, boli fungice, afectează imunitatea, ceea ce poate duce la apariția multor boli cronice și procese inflamatorii.

Și dacă vom înceta să consumăm pîine modernă cu drojdie, atunci abia peste 5 ani nu vom mai găsi celule de drojdie în plasma sangvină.

Pînă în anii 40 ai secolului XX, era folosit un tip complet diferit de drojdii. Ele erau numite și "hamei".

Aceste drojdii nu erau inamici ai microflorei simbiotice umane (adică nu ucideau bacteriile benefice din intestinul gros), dar aluatul creștea cam o zi, ceea ce nu le convenea producătorilor de pîine.

Pentru a intensifica procesul de producție, au început să fie utilizate drojdii complet diferite, care oficial (și aceasta este informație deschisă) sînt considerate "microorganisme patogene condiționale", adică cele care duc la apariția unei boli în anumite condiții, acestea se numesc în prezent "drojdii termofile".

Aluatul dospește cu o astfel de drojdie în aproximativ o oră. Drojdia termofilă, care este acum utilizată la coacerea pîinii, este INAMICUL MICROFLOREI SIMBIOTICE UMANE.

Aceasta înseamnă că secrețiile acestor drojdii ucid în intestinul gros acei microbi care, în mod normal, trebuie să producă vitamine, aminoacizi esențiali, substanțe biologic active utile și multe alte elemente necesare pentru ca corpul uman să funcționeze normal, adică pentru SĂNĂTATE.

Există aproximativ 500 de tipuri de ciuperci de drojdie.

Aproximativ 30 dintre ele sînt foarte periculoase pentru om.

În ultimii ani, de boli fungice suferă aproape toți oamenii, însă ele nu pot fi tratate cu medicamentele din farmacii.

Conform diferitor estimări, răspîndirea micozelor acoperă 80% din populația adultă și 95% din copii.

În ultimii ani, se observă o tendință de creștere a îmbolnăvirii cu micoze, nu numai în rîndul adulților, dar și la copii. Micozele sistemice sînt deosebit de complexe".

Citiţi de asemenea

În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
128
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
143
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
203
Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
314