ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un cuptor cu microunde alimentat de energie solarăUn cuptor cu microunde alimentat de energie solară

 

Este un proiect foarte simplu, ieftin, care poate fi pus în aplicare cu sprijinul activ şi distractiv al copiilor dvs. În acest dispozitiv, care poate fi construit din lucruri, care, probabil, sunt în casa dvs., temperatura poate ajunge până la 275 de grade! Potrivit lui Mike Zammit, responsabil pentru educaţia ecologică în cadrul Consiliului ecologic din New York City, aproximativ 4 500 de copii, din şcolile din New York, au relatat despre această idee în familiile lor, şi folosind ajutorul părinţilor, au construit cuptoare-miracole.

 

Deci, pentru a începe lucru, aveţi nevoi de:

1)  Carton negru

2) Staniol sau folie din aluminiu

3) Peliculă transparentă din polietilenă de folosinţă îndelungată

4) Clei non-toxic, adeziv

5) Bandă din material plastic transparent

6) Foarfece

7) Liniar

8) Marcaj

9) Bastoane de lemn sau paie

10) O cutie pentru pizza


Şi aici este întregul proces de fabricaţie, pas cu pas
:

Un cuptor cu microunde alimentat de energie solarăPe perimetrul cutiei de pizza trasaţi o linie la o distanţă de 2,5 cm de la margine. Pe cele trei linii desenate tăiaţi un pătrat în capacul cutiei pentru pizza şi uşor îndoiţi-l înapoi pe al patrulea rând, pentru a obţine ceva asemănător cu o supapă. Acum tăiaţi câteva bucăţi de staniol de aluminiu, suficient pentru a acoperi valva din partea interioară, neteziţi toate pliurile pe folie şi lipiţi-o pe partea interioară a supapei. Acum, această supapă, căptuşită din interior cu folie de aluminiu va servi ca un conductor pentru raze de soare. Apoi, luaţi o pungă de plastic şi tăiaţi de-a lungul marginilor pentru a face o pânză destul de largă, care ar putea închide deschizătura în capacul cutiei de pizza. Polietilena se lipeşte pe exteriorul cutiei pentru a acoperi întreaga lăţime a ferestrei. Totodată, asiguraţi-vă că marginile de polietilenă sunt strâns lipite. Această polietilenă va contribui la menţinerea căldurii din interiorul cutiei - unde se va pregăti mâncarea.

Un cuptor cu microunde alimentat de energie solarăApoi lipiţi folia de aluminiu cu un adeziv, care nu conţine elemente toxice, pe suprafaţa inferioară din interiorul cutiei de pizza. Deasupra lipiţi un strat de carton negru, care este necesar pentru a absorbi căldura.

Închideţi capacul şi admiraţi rodul muncii dvs. Odată ce aţi terminat, puteţi pune în interior sandwich-uri preferaţi cu caşcaval, hot dog, şi chiar, sandwich mici din biscuiţi cu ciocolată şi bezele, care pot fi încălzite şi chiar prăjite). În general, aveţi posibilitatea de a încălzi tot ce doriţi. Cutia se expune la razele directe ale soarelui pentru 30 de minute, supapa se propteşte cu o baghetă pentru a nu se închide.. Puteţi utiliza un termometru pentru sobă, pentru a evalua cât este de cald în interiorul cutiei.

 

Un cuptor cu microunde alimentat de energie solară

Un cuptor cu microunde alimentat de energie solarăIată câteva sfaturi pentru utilizarea unui cuptor cu microunde fabricat cu mijloace proprii:

  • Înainte de a fi utilizată  soba trebuie să se încălzească timp de 30 minute.
  • Calculaţi timpul de gătire aproximativ de 2 ori mai mult, decât într-un cuptor cu microunde convenţional.
  • Nu vă faceţi griji cu privire la faptul că mâncarea ar putea să se supraîncălzească - acest lucru este imposibil!


Plusuri sunt îndeajuns:

  • Este un dispozitiv foarte util pentru casă, vilă  şi călătorie în natură.
  • Este o oportunitate minunată pentru copiii dvs. şi pentru dvs. ca să aflaţi despre reciclare, lumină solară, surse de energie alternative şi multe alte lucruri utile pentru stilul de viaţă sănătos.
  • De asemenea, copiii dvs. sunt implicaţi în procesul de gătit.

 

Şi printre altele, este un bun prilej de a vă distra şi a petrece timp împreună cu copiii dvs.!

Bon apetit!

 

 

 

Sursa: ecobelarus.blog.tut.by cu link pe EcoHearth

Duminică, 14 august 2011
Vizualizări: 2580

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
216
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
194
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
212
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
566