ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un cuptor de încălzire cu lemne şi de gătit, generator al energiei electrice, care nu are analogiiUn cuptor de încălzire cu lemne şi de gătit, generator al energiei electrice, care nu are analogii

 

 

Compania “Termofor” a lansat în producţie de serie o noutate, care nu are analogii nici în Rusia, nici în restul lumii. Acesta este un mic cuptor de încălzire şi de gătit pe combustibil solid cu un generator electric, care transformă căldura de ardere a combustibilului în energie electrică.

În timpul funcţionării cuptorului la destinaţie, deci în procesul de încălzire sau de gătit acesta generează un curent de tensiune de 12 volţi şi de putere nu mai puţin de 50 waţi. Este mult sau puţin? Pentru locuitorul urban, blazat de confort, probabil, nu este suficient. Pentru un om care, indiferent de motive, este complet izolat de lumea exterioară şi de bunurile acesteia - foarte mult. Deseori, aceste 50 de waţi salvatori pot deveni o linie de demarcare dintre viaţă şi moarte. La nivelul actual de dezvoltare a tehnologiei de economisire a energiei, această putere oferă un set de dispozitive electrice necesare pentru viaţa civilizată. Dezvoltarea proiectului este efectuată de compania "Termofor" împreună cu "Kryotherm" din Sankt-Petersburg.

 Să reamintim faptul că astăzi în lume, din întreaga populaţie de 6 miliarde, mai mult de 1,6 miliarde de persoane sunt lipsite de acces la sursele staţionare de energie electrică. Din 21 milioane de vile din Rusia aproximativ 5 milioane fie că nu sunt conectate la energie electrică, fie că se confruntă cu întreruperi grave. La latitudini nordice obţinerea energiei electrice de la căldura cuptorului are un număr de avantaje marcate în comparaţie cu obţinerea energiei electrice de la morile de vânt, panouri solare şi generatoare diesel. Este uşor de închipuit condiţiile reale, fără vânt, soare, şi fără nici o posibilitate de livrare a motorinei.

Curentul electric produs de cuptor este suficient pentru a conecta două-trei becuri de economisire a energiei, încărcarea unui laptop, unui telefon mobil sau telefon prin satelit, aparatul de fotografiat sau camera video, conectarea unui televizor portabil, post de radio, DVD player şi alte dispozitive portabile de economisire a energiei.

Conform rezultatelor testelor de laborator şi pe teren, un generator electric începe a funcţiona într-un regim stabil după 6-8 minute după aprinderea combustibilului în cuptor. Fiabilitatea generatoarelor electrice nu provoacă nici o îndoială, deoarece generatoarele de la compania  "Kryotherm" de mulţi ani sunt furnizate la sute de companii, consumatori din 17 ţări ale lumii.

Astfel de generatoare de la partenerul nostru sunt utilizate în industria de apărare în multe ţări, în spaţiul cosmic şi alte ramuri tehnologic avansate.

La momentul actual compania "Termofor" este în explorarea pieţelor posibile de desfacere. Este evident că acest proiect prezintă interes pentru militari, echipe de salvare, geologi, turişti, vilegiaturişti, pescari şi vînători.
În plus, segmentul ţintă sunt popoare nomade şi popoare de nord. În planurile de acest an - o creştere a puterii curentului obţinut până la 100 de waţi.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 20 ianuarie 2010 10:29
Vizualizări: 15463

Citiţi de asemenea

Într-o lume tot mai preocupată de sustenabilitate și produse ecologice, Viorica Cosmetic se remarcă prin proiectul său u...
135
Un grup de planetologi a raportat rezultatele studiului fragmentului de andezit acondritic Erg Chech 002 (sau EC 002), d...
117
Petrecând jumătate din viață în fața ecranelor, noua generație va fi slab pregătită pentru a apăra lumea naturii de daun...
63
Pe tot globul sunt ascunse o mulțime de comori din toate timpurile și culturile. Există comori mici și mari, vizibile cu...
145