ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un hectar de pământ în proprietate. Gratuit (+Video)
Un hectar de pământ. Gratuit și de viață pentru oricine care doreşte să creeze moşia de familie. Proiectul de lege cu privire la moșiile de familie a fost deja introdus în Duma de Stat și probabil va fi examinat în decembrie . În sprijinul inițiativei legislative în oraşul Vladimir a avut loc o reuniune, raportează Dmitri Kiricikov în cadrul emisiunii „Segodnea” pe canul tv „Mir”.

Locuitorii aşezărilor compuse din moşiile de familie au lăsat casele sale și au venit în centrul regional pentru a proteja interesele. Principala cerere a participanţilor la reuniune - a obţine pentru oricare doritor pământ, nu mai puțin de un hectar. Gratuit și pentru viață.

Maia Ladilova, participanta la reuniune:

Avem nevoie de pământ pentru a crea pe el moşii de familie, Patria mică. Este necesar ca producţia noastră să nu fie impozitată şi să fie transferată numai prin moștenire, să nu existe dreptul de a vinde pământul.

Așezările compuse din moşiile de familie au început să apară în regiunea noastră de acum câțiva ani. Locuitorii urbani obosiţi de orașele mari au cumpărat terenuri și au început să dezvolte pe ele gospodăriile lor. În același timp au apărut probleme cu legislaţia. Construcţia caselor de locuit pe terenurile agricole în afara granițelor unei așezări este interzisă.

Vasile Petrov, participant la reuniune:

Cât de mult poți locui fără drepturi legale? Sub frica că casa ta va fi demolată, că vei fi amendat, noi dezvoltăm economia pe acest pământ.

Adevărul este că deocamdată nu putem crește tone de legume și de fructe. Până la obiectivul global – asigurarea ţării cu produsele alimentare, cum recunosc participanţii la reuniune, este departe.

Este nevoie să investeşti mult pentru a restabili terenul. Apele subterane curg aproape de suprafaţă, 20 cm de sol fertil, în rest – nisip şi lut.

Acum, în regiune sunt doar trei așezări. Protestatarii speră ca numărul lor va fi completat după adoptarea legii cu privire la moșiile de familie la nivel federal. Prima lectură a proiectului de lege este programată pentru luna decembrie a acestui an.
 

 

 

 

 

Sursa: mirtv33.ru

Duminică, 20 octombrie 2013
Vizualizări: 2535

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
275
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
247
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
268
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
611