ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un hotel modern într-un castel englez din sec. XII
 

Castelul antic englez Astley este un bun exemplu cum ruinele de piatră pot fi transformate într-un hotel modern frumos. Arhitecții și restauratorii au salvat ceea ce mai rămăsese de la o moşie fortificată și i-au redat a doua viață, în același timp demonstrând cum pot fi dezvoltate afacerile fără a afecta natura.

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

În această imagine, realizată cu șase ani în urmă, castelul Astley a fost aproape absorbit de forțele naturii. Această clădire este construită în secolul al XII-lea în mijlocul peisajului pitoresc din Warwickshire de Nord. Acest județ în partea centrală a Angliei este cunoscut ca locul de naştere lui William Shakespeare. Conservat până în timpurile noastre aspectul deteriorat al castelului este rezultatul unei reconstrucţii aproape complete efectuate în 1500 de familia Gray. Însă în 1978 castelul a căzut în degradare și practic a fost distrus.

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

Monumentul istoric a rămas în această stare până în 2007 când acesta a interesat Landmark Trust - o organizaţie dedicată conservării și restaurării clădirilor istorice. La comanda ei studioul din Londra Witherford Watson Mann Architects s-a implicat în reconstrucția clădirii, combinând cu măiestrie elemente vechi și noi, creând astfel un amestec neobișnuit de istorie și arhitectură modernă. Proiectul de reconstrucție a castelului Astley a câștigat Premiul Național RIBA 2013 în zona West Midlands. În forma sa actuală, clădirea se potrivește perfect cu peisajul ceţos din Albion, cu casele sale şi arcade medievale, lacuri reci și grădini umbroase umede.

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

În loc de a reconstrui zidurile vechi în forma lor originală (care la prima vedere pare opțiunea cea mai naturală), arhitecții au ales materialul de construcţie diferit de structura existentă de piatră. Ei au folosit cărămizi de aceleaşi nuanţe, care au făcut posibilă restabilirea integrităţii pereţilor, dar diferenţa vizuală totuşi subliniază "decalajul istoric". Astfel, Witherford Watson Mann Architects a reușit să îndeplinească o condiție esențială a concursului de arhitectură: a nu introduce schimbări semnificative în aspectul castelului vechi.

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

În spatele fațadei castelului, care seamănă cu ruinele antice, se află interiorul cel mai modern. Organizarea spaţiului de locuit și ferestrele imense permit vizitatorilor să admire grădina verde și o biserică de piatră medievală, situată în apropiere. Dormitoarele și băile se află la primul etaj al hotelului, acestea sunt legate cu locuri publice, situate mai sus, printr-o scară centrală sculpturală.

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

Reconstrucția ca o alternativă la construcţia "de la zero" este interesantă în sensul vizual, dar de asemenea şi o modalitate de a construi o casă cu bugetul redus. Dar e foarte greu de supraestima beneficiul proiectului - fiecare castel vechi din Marea Britanie conține o părticică de istorie engleză, amintiri despre nenumăratele turnire cavalereşti și pregătiri înainte de cruciade, asedii de mai multe luni și povești despre dragoste fericită. Și, desigur, fiecare castel are propria legendă misterioasă despre fantome, care oferă clienţilor hotelului o anumita picanterie ...

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

În general, această idee arhitecturală de succes poate fi numită "magnet pentru turiştii", cu atât mai mult că Warwickshire are o amplasare geografică foarte favorabilă. Judeţul este situat în centrul sistemului național de canale, pe care el a moștenit de la revoluția industrială.  În prezent ele sunt folosite pentru excursii turistice cu barcă, și anual pe aceste rute trec mai mult de 800 de şlepuri de agrement. În plus, prin Warwickshire trec două linii de cale ferată importantă, astfel că Witherford Watson Mann Architects nu s-a înşelat!

 

Современный отель в английском замке 12 века

 

 

Sursa: facepla.net

 

Miercuri, 07 august 2013
Vizualizări: 2957

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
39
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
73
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
166
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
151