ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un monument viu al dragostei în South Gloucestershire
 

Fermierul englez a plantat un stejăriş cu o peluză
în formă de inimă în mijloc (foto: inhabitat.com)

 

Dragostea, dacă este adevărată, poate face minuni. Și chiar atunci când moartea este mai puternică, dragostea trăiește în inima celui care trebuie să rămână. În memoria soției sale, fermierul englez a plantat o dumbravă de stejari cu o peluză în formă de inimă în mijloc, creând un monument viu al iubirii. Când 17 ani în urmă soția lui Winston Howes, Janet, cu care a trăit în linişte, dragoste și înţelegere timp de 33 de ani, a decedat brusc, toată săptămâna soțul devotat a plantat puieţi de stejar pe șase acre de pământ. El nu a făcut-o haotic. Nu, deloc. Copăceii au fost sădiţi astfel, încât în mijloc s-a format o peluză în formă de inimă, vârful ascuțit al căreia ar indica locul în care Janet s-a născut și a petrecut copilăria.

 

Pentru Howes, poiana situată pe aproape un acru de pământ, a devenit o adevărată oază, un port sigur printre suferinţele vieții, în care el vine de multe ori pentru a sta singur cu gândurile sale, copleşit de amintirile despre iubita sa. Pentru o lungă perioadă de timp, monumentul viu neobișnuit a rămas o taină de familie, deoarece, la nivelul suprafeţei pământului peluza a fost practic invizibilă. Însă cum ar putea un astfel de miracol să rămână nedetectat? Bineînțeles că nu! A fost doar o chestiune de timp.

 

Живой памятник любви в Южном Глостершире 

 

Peluza în formă de inimă în toată splendoarea ei a fost fotografiată de Andy Collett, care zbura deasupra câmpurilor într-un aerostat. Atunci când printre copaci s-a evidenţiat un simbol al iubirii, nu şi-a putut crede ochilor, atât de neașteptat și de neobișnuit a fost. "Eu am propriul meu aerostat și deseori zbor, dar e cel mai surprinzător lucru pe care l-am văzut vreodată din cer. Este o inimă perfectă, ingenios ascunsă de ochii străinilor. Pur şi simplu. nici nu poţi bănui de existența ei. Ne putem doar imagina ce fel de poveste de dragoste a fost", - împărtăşeşte impresiile sale Collette.

Ideea de a crea o inimă imensă pe câmpie în memoria iubitei s-a născut la Howes, imediat după moartea soției. "M-am gândit că a fost o idee grozavă. A fost parcă o înseninare. Şi am plantat câteva mii de stejari ", - spune Winston Howes. Apropo, sub un număr de câteva mii, agricultorul înţelege 6000 de puieţi!

 

Живой памятник любви в Южном Глостершире 

 

Atunci când lucrările au fost terminate, noi am instalat în mijlocul câmpiei o bancă cu faţa spre locul unde a trăit cândva Janet. Uneori eu vin aici ca să stau în linişte și să mă gândesc la diferite lucruri. Este un monument viu minunat, care va rămâne aici pentru ani de zile ", - spune fermierul.

Winston Howes, este proprietarul unei ferme de 112 acri în apropiere de Uikvar în South Gloucestershire. Stejărişul este situat în apropierea moşiei. Peluza în formă de inimă este protejată de un gard viu dens. Spre centrul inimii, duce o pistă amenajată până la colţul ascuțit.

"La marginea inimii am plantat stejari mari, iar apoi am decis să adăugăm şi un gard viu. Partea ascuţită a inimii este îndreptată spre Wotton Hill – patria lui Janet ", - spune Howes. În primăvară, în centrul inimii înfloresc narcise galbene plantate de mâinile dragi în memoria celei care nu se va întoarce niciodată, dar va trăi mereu în inimile celor dragi. Nimic de spus, acest design peisagistic „cordial”, provoacă lacrimi și sufletul devine un pic mai luminos.

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

Marţi, 27 noiembrie 2012
Vizualizări: 2956

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
250
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
170
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
348
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
344