ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un nou concept IKEA: o casa mai buna pentru refugiati




 

IKEA Foundation a colaborat, in ultimii doi ani, cu Unitatea de Locuinte pentru Refugiati (RHU-o echipa de designeri suedezi) si Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR), la crearea unui proiect de adapost mai bun pentru milioanele de copii si familii refugiate fortate sa-si paraseasca locuintele in fiecare an.

 

 

Initiativa a pornit de la convingerea profunda ca fiecare copil merita un loc sigur pe care sa-l numeasca „acasa”. Rezultatul primilor doi ani de proiect este un prototip de adapost,folosit in prezent de catre refugiatii somalezi care traiesc in taberele UNHCR de la Dollo Ado, in Etiopia. Experienta lor va contribui la imbunatatirea designului final pentru acest adapost.

Parteneriatul nostru cu IKEA Foundation a fost vital pentru acest proiect.In plus fata de finantare, ei ne-au ajutat sa obtinem sprijinul unei organizatii umanitare majore, dandu-ne astfel posibilitatea de a lucra la o scara globala. RHU, UNHCR si IKEA Foundation au dezvoltat impreuna un parteneriat care speram ca va aduce liniste si siguranta in viata familiilor vulnerabile din intreaga lume”, a declarat Johan Karlsson, project manager RHU.

 

Новая концепция ИКЕА: лучший дом для беженцев

 

 

Scopul proiectului este crearea unei alternative demne si sigure de locuit pentru milioane de familii vulnerabile de refugiati, care se confrunta zi de zi cu violenta, persecutii si calamitati naturale.

Prin finantarea dezvoltarii si prin intermedierea legaturii noastre cu RHU, IKEA Foundation a permis celor trei organizatii sa-si impartaseasca experienta una alteia. In acest fel, am identificat o solutie de a crea o casa mai buna pentru refugiati, pe care UNHCR otesteaza in prezent. Cu siguranta, nu am fi dus la bun sfarsit acest proiect fara cunostintele si investitia IKEA Foundation”, a adaugat si Olivier Delarue, liderul initiativei UNHCR.

Adaposturile au fost proiectate pentru a oferi o solutie de lunga durata in locul corturilor utilizate in prezent. Corturile au de obicei o durata de viata de numai sase luni, in timp ce familiile refugiate ajung sa locuiasca in aceste tabere si pana la 12 ani. Noile adaposturi rezista mai multi ani, oferind famiilor refugiate un spatiu primitor si sigur pe care sa il poata numi „acasa”, intr-o perioada dificila a vietii lor. Sunt modulare si ofera mai multa securitate fata de corturi,ventilatie si o sursa de energie regenerabila pe fiecare adapost in parte.

 

 

Sursa: green-report.ro

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 29 septembrie 2013 12:30
Vizualizări: 2106

Citiţi de asemenea

Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
63
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
55
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
97
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
74