ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un nou concept IKEA: o casa mai buna pentru refugiati
 

IKEA Foundation a colaborat, in ultimii doi ani, cu Unitatea de Locuinte pentru Refugiati (RHU-o echipa de designeri suedezi) si Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR), la crearea unui proiect de adapost mai bun pentru milioanele de copii si familii refugiate fortate sa-si paraseasca locuintele in fiecare an.

 

 

Initiativa a pornit de la convingerea profunda ca fiecare copil merita un loc sigur pe care sa-l numeasca „acasa”. Rezultatul primilor doi ani de proiect este un prototip de adapost,folosit in prezent de catre refugiatii somalezi care traiesc in taberele UNHCR de la Dollo Ado, in Etiopia. Experienta lor va contribui la imbunatatirea designului final pentru acest adapost.

Parteneriatul nostru cu IKEA Foundation a fost vital pentru acest proiect.In plus fata de finantare, ei ne-au ajutat sa obtinem sprijinul unei organizatii umanitare majore, dandu-ne astfel posibilitatea de a lucra la o scara globala. RHU, UNHCR si IKEA Foundation au dezvoltat impreuna un parteneriat care speram ca va aduce liniste si siguranta in viata familiilor vulnerabile din intreaga lume”, a declarat Johan Karlsson, project manager RHU.

 

Новая концепция ИКЕА: лучший дом для беженцев

 

 

Scopul proiectului este crearea unei alternative demne si sigure de locuit pentru milioane de familii vulnerabile de refugiati, care se confrunta zi de zi cu violenta, persecutii si calamitati naturale.

Prin finantarea dezvoltarii si prin intermedierea legaturii noastre cu RHU, IKEA Foundation a permis celor trei organizatii sa-si impartaseasca experienta una alteia. In acest fel, am identificat o solutie de a crea o casa mai buna pentru refugiati, pe care UNHCR otesteaza in prezent. Cu siguranta, nu am fi dus la bun sfarsit acest proiect fara cunostintele si investitia IKEA Foundation”, a adaugat si Olivier Delarue, liderul initiativei UNHCR.

Adaposturile au fost proiectate pentru a oferi o solutie de lunga durata in locul corturilor utilizate in prezent. Corturile au de obicei o durata de viata de numai sase luni, in timp ce familiile refugiate ajung sa locuiasca in aceste tabere si pana la 12 ani. Noile adaposturi rezista mai multi ani, oferind famiilor refugiate un spatiu primitor si sigur pe care sa il poata numi „acasa”, intr-o perioada dificila a vietii lor. Sunt modulare si ofera mai multa securitate fata de corturi,ventilatie si o sursa de energie regenerabila pe fiecare adapost in parte.

 

 

Sursa: green-report.ro

 

Duminică, 29 septembrie 2013
Vizualizări: 1842

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
48
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
53
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
64
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
158