ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un nou film documentar de la Greenpeace

Pe site-ul Greanpeace a apărut filmul documentar „În goană după zero: zero deșeuri” despre primarul orașului San Francisco, care a hotărît să creeze primul oraș din lume fără gunoi. Potrivit planului edilului, toate deșeurile vor fi transformate în produse noi pînă în 2020.

„Noi putem procesa totul”, relatează managerul campaniei „Zero deșeuri” din primăria San Francisco, plimbîndu-se prin cantina primăriei. Astfel începe filmul și călătoria prin oraș, în care spectatorul poate vedea cum se procesează totul: de la roșie pînă la iPhone.

Istoria relatată în film nu e fantastică sau o invenție a scenariștilor. Greepeace consideră că orașele mari ale Rusiei ar putea obține rezultate similare. Acolo deja funcționează uzine de procesare a deșeurilor, iar orășenii sînt gata să separeu gunoiul în diferite containere. E necesar doar ca autoritățile să atragă suficientă atenție problemei, dar nu doar să recunoască existența ei.

Filmul distruge mitul că „oamenii noștri au o altă mentalitate”. În San Francisco și în general în California, jumătate din populația orașului sînt emigranți ai ultimului val cu diferite tradiții culturale și de comportament. Și asta nu-i împiedică să participe în soluționarea problemei deșeurilor. Diferența între un oraș mare din Rusia și San Francisco este doar una: acolo 99% au acces la colectarea separată și sînt incluși 100% în programe educaționale.

Totul poate fi procesat, obținînd un obiect nou: și un smartphone, și o sticlă din plastic. Vă invităm să vizionați un film documentar despre orașul care vrea să prelucreze 100% din deșeuri.

 

 

Sursa: greenpeace.org

Citiţi de asemenea

Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
80
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
101
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
220
Mulți oameni pentru a acoperi gardul aleg o soluție simplă - plantează de-a lungul acestuia thuja sau plante cățărătoa...
256