Un nou impuls pentru dezvoltarea turismului rural în Republica Moldova
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Conferinţa Naţională primul "Turismul rural - o nouă şansă de dezvoltare a satului va deveni un nou impuls de dezvoltare a acestei ramuri de activitate în Moldova, a declarat, miercuri, în timpul unei conferinţe de presă şeful Biroului de Coordonare şi Marketing din cadrul Ministerului Culturii şi Turismului al Republicii Moldova, Stanislav Russa, agentia" Noutati-Moldova .Conferinţa va avea loc 22-24 ianuarie. Întâlniri vor avea loc la Bălţi, Ialoveni şi Cimişlia. Organizatorii - Ministerul Culturii şi Turismului al Republicii Moldova, administraţiei publice locale.
"La conferinţă vor participa reprezentanţi ai, administratiei publice locale de primar la 1 şi 2 nivele II-a, experţi internaţionali din Polonia, Ucraina, România, Italia şi alte ţări, precum şi pe acei cetăţeni care doresc să deschidă o afacere în turismul rural. Printre obiectivele reuniunilor - o dezvoltare regională stabilă, turism, având în vedere experienţa ţărilor europene în acest domeniu, de a crea locuri de muncă şi să ofere fluxuri de numerar din această sferă de activitate în bugetele locale ", - a spus Russa.
Dezvoltarea potenţialului turistic al ţării este o politică de dezvoltare regională.
În acest an, bugetul de stat în Fond Naţional de Dezvoltare Regională alocat 156 milioane de lei.
"Avem nevoie să înţelegem că turismul - o afacere, care oferă potenţial pentru dezvoltarea rurală. În Moldova, există un număr mic de zone turistice, dar există şi beneficii, cum ar fi folclorul, peisajele naturale, cultura naţională. dezvoltarea agriculturii rămâne o prioritate ", - a subliniat Russa.
Potrivit statisticilor, turiştii care vizitează principalele Moldova, a cetăţenilor din România, Rusia, Ucraina, Italia şi Germania.
"În timpul şedinţelor, conferinta vor fi prezentate rapoarte, dar nu numai, de asemenea, filme care arată în mod clar realizări în domeniul turismului. Mulţi cetăţeni moldoveni doresc să deschidă o afacere într-o turismul rural, dar nu ştiu cum. Sunt încrezător că această conferinţă îi va ajuta în acest sens. Ulterior să fie emis un ghid pentru turism rural ", - a remarcat directorul Agenţiei pentru administrarea zonelor turistice naţionale, Victor Ciobanu.
Sursa: point.md / Materiale NewsMoldova