ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un om de afaceri a promis să construiască în întreaga Crimee așezări ecologice

Rețeaua de așezări ecologice s-ar putea să fie construită în Crimeea pînă în anul 2022. Despre acest lucru a anunțat în culoarele Expoziției Сonneсt Construct Crimeea directorul general al SRL «MJK-Story» Krîm, președintele organizației publice interregionale "Asociația antreprenorilor din Crimeea și a orașului Sevastopol" Ivan Hutornoi.

Potrivit antreprenorului, acordul privind construirea primei așezări ecologice va fi semnat astăzi, 27 octombrie. Construcția acesteia va începe în primele luni ale anului 2018. Suprafața totală a construcțiilor este de 140 de hectare.

"Aceasta va fi o întovărășire pomicolă și de grădinărit, proiectată și construită în conformitate cu un nou principiu. Proiectul va fi implementat în regiunea Bahcisarai", citează agenția Hutornoie.

Potrivit explicațiilor omului de afaceri, în cadrul așezărilor ecologice este planificată producerea alimentelor ecologic pure, pentru consum propriu și vînzare în orașe. Noile comune vor fi complet autonome, construite în baza tehnologiilor eficiente din punct de vedere energetic.

Pînă în anul 2022 este planificată crearea a două așezări ecologice în fiecare dintre regiunile Crimeii, a subliniat Hutornoi.

Așezarea ecologică este considerată una dintre formele comunității ideologice, locuitorii ei sînt, de obicei, uniți nu numai de interese ecologice comune, ci și de interese spirituale. În Occident, așezările ecologice au început să apară în mod activ la începutul anilor 1960. În Rusia, primele astfel de așezări au apărut la începutul anilor 1990.

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 10 noiembrie 2017 12:00
Vizualizări: 846

Citiţi de asemenea

Unde țintește Republica Moldova în proiectele de eficiență energetică? Criza energetică, preturile înalte la resurse ene...
161
Învăţînd să gîndească creativ şi incluzîndu-şi canalele de percepţie, omul capătă posibilitatea de a obţine o cantitat...
85395
Pentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei...
26878
  La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recu...
39079