ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un poliţist bun este ecologic curat
 

 

Orice nu ar spune amatorii călătoriilor romantice cu trenul, că puteţi cumpăra bilete de transport feroviar pentru următoarea cursă şi să porniţi în căutarea aventurilor, Hollywood-ul nu ar fi de acord cu ei, deoarece de cele mai multe ori în filme şi în conştiinţa noastră,apar aventuri la volanul unei maşini. Urmăriri, schimburi de focuri, maşini de poliţie cu lumini intermitente ... Iar poliţistul este, de obicei, personajul cel mai pozitiv al filmelor de acţiune americane. Acum, vă vom relata cît de buni pot fi poliţiştii, care apără ordinea publică nu numai în societate, dar de asemenea şi mediul înconjurător.

 

Poliţia portugheză - Policia de Segurança Pública (PSP) - a început să folosească în activitatea ei maşini electrice Nissan LEAF. Practic, în iniţiativa menţionată au fost implicaţi poliţiştii participanţi la programul privind siguranţa elevilor (Seif School program), însă maşinile pot fi utilizate de către conducerea poliţiei şi în alte scopuri. Deşi, sincer vorbind, este puţin probabil că marketologii de la Nissan ar recomanda acest model pentru utilizarea în timpul urmăririlor de mare viteză pe autostradă.

Nissan LEAF a fost ales de conducerea poliţiei portugheze pentru a reduce amprenta de carbon şi a îmbunătăţi performanţa ecologică a serviciilor publice. "Suntem mîndri de faptul că poliţia portugheză a devenit prima forţă de poliţie în lume, care s-a aprovizionat cu un parc auto constituit din 5000 de vehicule cu emisii zero, - a declarat Paul Gomes Valente, director naţional al PSP. - Intenţionăm să contribuim la reducerea poluării mediului înconjurător în oraşele mari, oferind poliţiei mijloace de transport ecologice".

 

Хороший полицейский - экологически чистый полицейский 

 

De altfel, aceasta nu este prima iniţiativă privind "înverzirea" gărzii ordinii publice. În această iarnă asociaţia scoţiană a şefilor de poliţie (ACPO ITS), a organizat un concurs pentru cel mai bun vehicul ecologic destinat necesitatilor zilnice ale structurii lor. Cîştigătorul s-a dovedit a fi Vauxhall Ampera, omologul european de Chevrolet Volt. După cum au afirmat reprezentanţii Asociaţiei, proiectul privind introducerea acestor hibrizi nobili se va începe în 2015.

Maşina utilizează metode şi tehnologii avansate de combatere a criminalităţii şi totodată are toate avantajele "verzi" ale unui hibrid. Astfel, maşina este echipată cu o serie de dispozitive care facilitează capturarea criminalilor. Este practic Fratele cel Mare pe roţi (să sperăm că într-un sens bun). Caracteristicile maşinii poliţiste miraculoase:

- patru camere externe pentru a aduna probe;
- cameră de fotografiat internă pentru recunoaşterea feţelor în baza naţională de date;
- recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare;
- pe fiecare parasolar este montat un ecran pentru un acces uşor la informaţii;
- un nou software dezvoltat special pentru necesităţile poliţiei este capabil de a prezice locaţiile posibilelor puncte fierbinţi.

Noi nu am enumerat toate caracteristicile tehnologice ale acestei maşini. O astfel de poliţie a viitorului, cauzează asociaţiile cu filme despre James Bond. Eroii filmelor devin eroi reali. Cu eticheta "Green".

 

Autor: Irina Kovaliova

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 07 august 2012 15:29
Vizualizări: 1984

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
77
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
80
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
84
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78