ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un sat din Egipt folosește doar energie solară

În Egipt a fost construit primul sta cu generarea energiei electrice de la bateriile solare. El este amplasat în oaza Baharia, la 370 de kilometri sud-vest de Cairo. În satul Tayebat (Tayebat Workers Village) locuiesc circa 350 de oameni. Compania KarmBuid, autorul proiectului, se poziționează drept singura companie din Egipt, care lucrează asupra integrării panourilor solare în proiectele clădirilor, precum și folosește materialele locale de construcție pentru minimalizarea impactului ecologic al construcției.

Arhitectul principale Karim Kafravi explică că în Egipt panourile solare sînt considerate drept neatractive, prea industriale, nepractice, din punct de vedere al integrării loc în designul clădirii.

Metodele inovative ale KarmBuild ar putea elimina aceste viziune negative. Panourile solare se înscriu organic în simplitatea și eleganța proiectelor, fapt ce ar putea aduce un beneficiu regiunii însorite. Panourile fotovoltaice înfrumusețează acoperișurile din satul Taybat. Potrivit lui Kafravi, panourile servesc, de asemenea drept izolare termică a acoperișurilor.

Conceptul arhitectural presupunea o fuziunea atît de organică a clădirii cu peisajul, încît de departe ea nu se evidențiază. Se văd doar turnurile din piatră, pe care sînt amplasate panourile solare, ce reflectă soarele și cerul.

În afară de metoda ecologică de generare a energiei, arhitecții au făcut ecologic însuși procesul de construcție, deoarece au utilizat materiale locale în proporție de 90%. În cadrul construcțiilor în această regiune, nisipul, de cele mai multe ori, este aruncat la gunoi. Kafravi consideră că „structura materialului este bună pentru construcție și el este prezent din abundență în această regiune. Utilizarea nisipului în calitate de materiale de bază permite reducerea cantității de deșeuri de construcția și chiar uneori reducerea costurilor.

Activitatea solară sporită și utilizarea pe larg a materialelor locale de construcție deschid oportunități nebănuite pentru dezvoltarea durabilă în regiune. Angajații companiei tind să ofere oportunități de combinare a două metode diferite dar agresive și atractive de reamenajarea regiunii, și moderne, și tradiționale. Ei sînt convinși că există posibilitatea de a oferi o mai multă independență imaginii arhitecturale ale regiunii, mai durabilă și mai confortabilă pentru locuitori.

În Egipt a fost construit primul sta cu generarea energiei electrice de la bateriile solare. El este amplasat în oaza Baharia, la 370 de kilometri sud-vest de Cairo. În satul Tayebat (Tayebat Workers Village) locuiesc circa 350 de oameni.

În Egipt a fost construit primul sta cu generarea energiei electrice de la bateriile solare. El este amplasat în oaza Baharia, la 370 de kilometri sud-vest de Cairo. În satul Tayebat (Tayebat Workers Village) locuiesc circa 350 de oameni.

 

Sursa: green-city.su

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
243
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
363
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
435