ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un secol de activitate FRS — prăbușirea Imperiului Rus, distrugerea Uniunii Sovietice și începutul unui nou război
Sistemul Federal de Rezerve SUA împlinește 100 de ani.

Crearea FRS în ajunul Primului Război Mondial a fost de importanță fatală. Războiul necesita o finanțare, consideră expertul nostru, istoric și publicist Andrei Fursov, și mulți oameni vroiau să se îmbogățească pe seama războiului, unul dintre obiectivele sale principale a fost distrugerea Rusiei puternice. Dar nu numai primul război mondial a determinat crearea unei "prăvălii private" - FRS, care a început să tipărească bancnote pentru statul SUA, istoria creării unei mașini ingenioase pentru producerea dolarului se trage timp de secole, direct de la momentul creării Americii și separarea ei oficială de la Marea Britanie. Capitalul englez a decis să recâștige cel puțin financiar controlul asupra coloniei din Lumea Nouă, anume de acest lucru de-a lungul istoriei s-au ocupat clanurile financiare din SUA, iar atunci când în drumul lor se ridicau astfel de personalități politice, cum ar fi Lincoln sau Kennedy, acestea au fost pur și simplu eliminate. Finanțatorii timp de mulți ani au lucrat pentru a crea un instrument de control asupra politicii financiare din SUA  și asupra lumii, anume ei au provocat crize, au finanțat războaie și revoluții, care în cele din urmă a condus lumea la un regim imperialist al dolarului. Despre impactul fatal al FRS asupra Rusiei și modul în care elita financiară mondială va conduce lumea în viitor, expertul vorbește într-un interviu pentru Nakanune.TV.

Întrebare: cineva din SUA totuși a luptat împotriva creării FRS, care au fost aceste forțe?
Andrei Fursov : împotriva au fost industriașii, adică sectorul de economie reală. Dar puterea finanțatorilor a fost mai puternică. Perioada de 1870-1933 poate fi numită "momentul de cotitură" și de luptă a capitalului financiar global pentru stabilirea controlului asupra lumii. Cu ajutorul Marii Depresiuni din 1929-1933 bancherii au reușit să instituie un control strict asupra proceselor globale, nu numai financiare, ci și politice.
Întrebare:  FRS a devenit un măr al discordiei atât pentru familia Rothschild, cât și pentru Rockefeller?

Andrei Fursov: situația este ceva mai complicată, vârfurile conducătoare nu se limitează la confruntarea Rothschild-zilor și Rockefeller-ilor, recent au apărut industriile high-tech, aceste industrii sunt conduse de oameni foarte interesanți care, de asemenea, au intrat în joc. În al doilea rând, în afară de clanuri, există diverse structuri supranaționale de coordonare și management, clanurile sunt reprezentate în toate structurile, dar interesele acestor structuri nu coincid cu interesele marilor clanuri. Și în această privință situația din lumea modernă este mult mai complicată decât doar confruntarea  familiei Rothschild cu familia Rockefeller. Această confruntare nu este singura linie de conflict dintre păturile conducătoare, totul este mult mai complicat si confuz.

Întrebare: cu ce s-a soldat pentru lume această luptă – cu cele două războaie din trecut și prezentul război economic mondial?
Andrei Fursov: cât privește primul și al doilea Război Mondial, putem spune că confruntarea dintre  familia Rockefeller și Rothschild a fost o parte foarte importantă a acestor războaie, și se poate spune că în doilea război, din punct de vedere financiar, au învins Rockefeller-ii . Aceștia în ambele războaie mondiale au ajutat Germania și adversarii săi, iar Rothschild, practic, au lucrat pentru anglo - americani, deși corporațiile asociate cu Rothschild până la sfârșitul anului 1944 au furnizat diamante industriale, fără de care industria germană de război ar avea probleme grave.
Întrebare: și cine duce războiul actual?
Andrei Fursov: actualul război economic global nu este legat de confruntarea familiei Rothschild cu familia Rockefeller, acesta este legat cu o criză sistemică a capitalismului, cu ceea că capitalismul a atins limitele sale și se petrece un proces de căutare a unui nou sistem de post-capitalist, iar principala sarcină a elitei globale este menținerea la putere și conservarea privilegiilor, așa cum s-a întâmplat cu seniorii după criza feudalismului. Cred că una dintre liniile de dezbinare în lumea modernă este confruntarea dintre " banii vechi", Rothschild și Rockefeller, Warburg și alții și "banii tineri", averile create în ultimii 20 de ani în cadrul contra – revoluției neo-liberale și se referă la redistribuirea puterii în înalta societate la nivel mondial și dezvoltarea industriei high-tech. Acești bani tineri vor fi primul obiect în lupta pentru un viitor post-capitalist luminos.

Întrebare: cine este deținătorul "banilor noi" ?

Andrei Fursov : de exemplu, Gates, oligarhii ruși , brazilieni, indieni. în 2012 Christine Lagarde a declarat că anume acești " bani tineri" vor fi supuși exproprierii. Apropo , unii dintre cei mai importanți reprezentanții "ai banilor tineri" au făcut deja declarații pașnice, de exemplu, și Buffett, și Gates au spus că vor lăsa puțini bani moștenitorilor săi, iar cea mai mare parte din avere  vor dona pentru nevoile omenirii, adică, nevoile comunității mondiale. Este destul de clar că comunitatea internațională este, în primul rând, partea de sus a clasei mondiale din lumea capitalistă, și prin acest mod unii reprezentanți ai "banilor tineri" își cumpără un loc pentru ei în viitorul post-capitalist.
Interesele " banilor vechi " și "banilor noi" sunt aceleași si iată de ce - atunci când, în mijlocul anului 1960 a devenit clar că dezvoltarea industrială, industrializarea crește numărul de elită a clasei muncitoare, clasei de mijloc și, prin urmare, sporește potențialul lor politic, vârful de clasă mondială capitalistă a decis să înceapă procesul de dezindustrializare a nucleului industrial. Industria a început să transfere echipamente în țările terțe. Aici au fost două motive : în primul rând, dacă vom transfera industria în țările în care clasa muncitoare este slabă și nu există nici un sindicat - vom crește profiturile și vom slăbi poziția clasei muncitoare și stratul de mijloc. Acest proces începând cu 1970  a fost în creștere, iar partea de verso a acestui proces – investiții în nucleul sistemului capitalist. În tehnologii de calculator din care, de fapt, provin " banii tineri". Aici este o coincidență a intereselor de aceste tehnologii sofisticate și de "banii vechi", deoarece nu există nici o contradicție, pentru că tehnologia informatică nu este industrializarea, în plus , dezvoltarea tehnologiei de calculator va permite manipularea conștiinței maselor de oameni, de care sunt interesați reprezentanți ai " vechilor " și "noilor " capitale.

Întrebare: ce înseamnă FRS pentru Rusia?

Andrei Fursov : De fapt FRS a devenit clubul bancherilor anglo - americani , care și-au stabilit scop de a distruge cele patru imperii eurasiatice : germană, Imperiul Austro-Ungar, Imperiul Otoman și Rus. În mod obiectiv, nu a fost " nimic personal", pur și simplu cele patru imperii împiedicau fluxurile comerciale, dezvoltarea capitalului anglo-american. Ei împiedicau Marii Britanie și SUA , ca state, în plus resursele rusești și industria germană a fost o bucățică grasă. Și anume crearea FRS a fost pregătirea pentru primul război mondial, și principala sarcină a primului război mondial a fost distrugerea a patru imperii, în special Rusia și Germania .

Întrebare:  apoi Germania  a fost "ațâțată" împotriva URSS. Care este rolul Rusiei de astăzi în elita financiară ?

Andrei Fursov : Acum Rusia, în general , nu joacă nici un rol. Este o bucățică grasă, partea leului pentru diferite grupuri de capital la nivel mondial. Dar aici există un alt factor care amestecă toate cărțile - China . Confruntarea Chinei și Statelor Unite complică foarte mult situația, și o atenuare foarte mare a Rusiei, la care a râvnit mereu occidentul, acum poate conveni de minune Chinei, și pentru ca  resursele rusești să nu ajungă în China, anglo-americanii trebuie să acționeze mult mai precaut. În" paralelogramul " forțelor : SUA - UE - China - Rusia această situație este complicată de concurența dintre blocurile mari. Un alt factor care complică și mai mult această situație este faptul că  Rothschild, de exemplu, au investit în mod activ în China și au acolo propriile sale interese. Rothschild nu are nevoie de un război regional în Orientul Mijlociu, iar reprezentanții lobby-ului petrolier din SUA și Israel au nevoie de un astfel de război . Deoarece în cazul unui război regional, Iranul ar fi forțat să blocheze strâmtoarea Hormuz, provocând creșterea prețului la  petrol, de la care ar putea beneficia monopolurile petroliere americane - ar fi o lovitură pentru China și Europa. Prin urmare situația în jurul Siriei a împărțit establishment-ul anglo-american, o parte din el a fost interesat să lichideze regimul lui Assad și să înceapă un război , iar altă parte nu a vrut acest lucru. În mod natural, nu pentru că iubește Assad, ci pentru că acest lucru lovește în interesele Uniunii Europene, de care este legat interesul lor economic.

Întrebare : americanii nu au rezolvat problema lor, ci doar au tărăgănat timpul ?

Andrei Fursov : acum situația din SUA este aceeași - sau ei trebuie să promoveze reformele nepopulare și să reducă consumul tuturor păturile de populație de două sau de trei ori (însă ei nu pot promova reducerea în rândul tuturor păturilor, deoarece partea de sus nu va tăia niciodată din veniturile personale, acest lucru înseamnă că partea de jos ar trebui să reducă consumul de aproximativ cinci sau șase ori), sau să recurgă la a doua opțiune - un război . Dar este faptul că o parte semnificativă a elitei globale nu vrea război, America și Obama, mai precis  clanurile ce stau în spatele acestui funcționar-marionetă  au probleme foarte grave. Și rădăcina eșecului care paște America în diverse domenii este slăbiciunea generală a statelor, America  slăbește rapid, ea semănă cu Imperiul Roman în ajunul crizei din secolul al treilea. Un alt lucru este că criza a Americii afectă imediat sistemul mondial. Trăim într-un sistem global și problemele din SUA se vor transforma în mod necesar în problemele restului lumii.
 

Luni, 09 decembrie 2013
Vizualizări: 2026

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
54
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
140
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
55
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
91