ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un somn împlinit face ziua mai frumoasă
 

Cel mai bun lucru pe care-l puteți face după o zi de muncă - e un somn bun. Somnul duce la o funcționare normală a sistemului nervos uman; toate organele se odihnesc și se regenerează. Este corect să adormiți într-un mod natural, doar un somn natural și sănătos acționează benefic asupra organismului nostru. După ore necesare petrecute în pat, veți simți un adevărat flux de puteri și energie. Atunci totul de ce vă ocupați va fi efectuat rapid și cu ușurință.

Principala problemă a somnului sănătos este un regim de zi perturbat. Dacă preferați să vizionați filme pe timp de noapte în loc de a merge la culcare la ora stabilită, aceasta poate afecta negativ sănătatea Dvs. Poate că cu câțiva ani în urmă, vă plăceau plimbările și discotecile de noapte, la fel ca și nopțile nedormite. Și acest stil de viață nu afecta vizibil starea de sănătate sau aspectul Dvs. Însă după câțiva ani petrecuți astfel, veți putea observa că viața de noapte afectează negativ capacitatea de muncă și starea Dvs. Trebuie de protejat organismul, oferindu-i numărul necesar de ore de somn. Capacitatea de a se relaxa pe timp de noapte - este cheia pentru vitalitate.

Pentru o stare de sănătate bună sunt necesare 7-8 ore de somn. Această cifră diferă la toți, unor persoane le sunt suficiente 5-6 ore de somn. Uneori, problema nu este anume timpul alocat somnului, ci calitatea acestuia. Posibil că dormim multe ore, dar permanent ne trezim noaptea, ne zvârcolim și ne întoarcem în pat pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a adormi bine vă putem da câteva sfaturi.

Calitatea somnului depinde de starea sistemului nervos, în cazul în care este excitat, va fi nevoie de mai mult timp pentru a adormi.

Pentru a vă relaxa și scăpa de stres vă poate ajuta o plimbare în aer liber cu câteva ore înainte de culcare. De asemenea, vă poate calma un duș.

E nevoie de a dormi într-un pat confortabil cu o lenjerie curată.

Un punct important care afectează calitatea odihnei este trezirea. Trezirea și ea trebuie să fie corectă pentru ca ziua să vă simțiți bine. Nu e necesar să vă sculați din pat imediat după ce vă treziți. Pentru a pregăti corpul pentru activitate și a face sângele să circule bine puteți să vă întindeți în pat. Acest lucru trebuie de făcut până la apariția unui tremur ușor în extrimități (după cum o fac prietenii noștri mici - câinii și pisicile, după ce se trezesc).

 

Sursa: eco-mir.org

Luni, 16 februarie 2015
Vizualizări: 1181

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
711
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
161
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
291
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
245