ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un veteran din al doilea război mondial inventează turbina eoliană prietenoasă păsărilor
 

 

Energia eoliană este considerată verde și prietenoasă mediului înconjurător. Însă, localnicii din zonele unde sunt instalate turbinele, au uneori o opinie oarecum diferită. Principalele plîngeri și proteste sunt cauzate de zgomotul produs de lamele gigantice, impactul turbinelor eoliene asupra ecosistemelor locale și alterarea estetică a peisajului.

 

Avînd în vedere acești factori negativi, un veteran din al doilea război mondial, Raymond Green de 89 de ani, locuitor al oraşului Jackson, California, a dezvoltat propriul proiect de turbină eoliană.

Potrivit veteranului ,”cu un suflet veşnic tînăr”, invenția lui nu va afecta păsările și liliecii, deoarece turbina din afară nu are detalii în mișcare. Dacă paletele turbinelor industriale gigantice pot ucide păsările nimerite accidental sub ele, este destul de complicat de a pătrunde în interiorul turbinei lui Green.

În plus, Raymond Green, foloseşte palete de dimensiuni mult mai mici, ceea ce provoacă mai puțin zgomot și prin urmare, permite de a instala sursele de energie mai aproape de casele de locuit.
De obicei, lamele mari sunt necesare pentru a acoperi mai mult spațiu și a asigura generarea unei cantităţi mai mare de energie. Potrivit lui Green, acest obiectiv poate fi atins cu alte mijloace, de exemplu, folosind compresia aerului.

Carcasa exterioară a turbinei eoliene prietenoase păsărilor, constă dintr-un corn larg și o parte mai îngustă, care are lame, protejată împotriva pătrunderii păsărilor. Vîntul, însuşi creează presiunea suplimentară în interiorul turbinei, forțînd aerul să treacă într-un spațiu îngust cu lame. Green, susține că această soluție oferă turbinei o performanță de două ori mai mare, chiar şi la o altitudine scăzută. Desigur, cifra este impresionantă.

 

Ветеран второй мировой изобретает дружественную птицам ветряную турбину 

 

Munca asupra invenţiei încă nu s-a terminat. Dar, veteranul are un exemplar de lucru pentru demonstrare, instalat pe camioneta lui. În timpul mişcării, viteza camionetei este suficientă pentru a aprinde becul electric din interiorul salonului, alimentat de la turbina prietenoasă. Turbina cîntărește aproximativ 20 de kilograme. Diametrul corpului constituie 30 - 78 cm în părțile înguste și respectiv, în cele largi.

Veteranul lucrează asupra proiectului mai mulţi ani. El a patentat construcţia şi denumirea Catching Wind Power. În opinia lui, pot fi utilizate construcţii de diferite dimensiuni, de la turbinele eoliene individuale pentru case și apartamente particulare, pînă la turbinele industriale mari, care vor afecta mai puțin situaţia ecologică și nu vor cauza neplăceri oamenilor, în locurile de instalare.

Conform estimărilor, veteranul a cheltuit pentru construcţia turbinei aproximativ 550 $. În prezent, Green şi-a unit eforturile cu capacitățile companiei Sigma Design, care va ajuta invenţiei să cîştige piața. Procesul de îmbunătățire a construcţiei și de lansare a turbinelor în serie va dura doi ani.

 

 

 

 

Autor: Alex Norkin

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 15 septembrie 2012
Vizualizări: 2094

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
476
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
194
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
271
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
147