ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Unghiile sănătoase şi păr – este uşor!Unghiile sănătoase şi păr – este uşor!

 

Astăzi majoritatea femeilor este conştientă de faptul că pentru frumuseţea lor nu este suficient să se îmbrace bine şi să selecteze armonios accesorii. Orice cochetă bine îmbrăcată nu va fi atractivă, dacă părul şi unghiile ei nu vor arăta perfect. Iar unghiile sănătoase şi părul sănătos au numai acele femei care au grijă de ei, şi ştiu ce trebuie de făcut, încât acestea să arate ca la staruri TV.

În magazine sunt multe şampoane, balsamuri şi măşti de păr, o varietate de mijloace pentru îngrijirea parului şi unghiilor. Totodată, puteţi cumpăra şi produse cosmetice naturale pentru păr, atunci de ce atâtea reprezentante ale sexului slab  au unghiile fragile şi părul nesănătos? O îngrijire externă nu este de ajuns, fiecare femeie trebuie să se alimenteze corect şi să ia vitamine pentru păr si unghii, acestea vor asigura cu tot de ce ei (păr şi unghii) au nevoie.


Vitamine pentru par şi unghii

În alimentaţia femeilor trebuie să fie prezente: nuci, peşte, fructe de mare, morcovi, orice ulei vegetal, dovleac. Toate aceste produse sunt necesare pentru creşterea normală a parului şi a unghiilor, iar  vitamina A din dovleac va adăuga strălucire şi sănătate.

Daca o femeie are unghii casante şi părul mat, despicat, acest lucru înseamnă că alimentaţia ei este incorectă sau ea are probleme cu sănătate. Este necesar să fiţi examinate de un medic şi în cazul în care nu au fost găsite probleme, ar trebui să acordaţi mai multă atenţie hranei dvs. Nu se poate să staţi mult timp pe o dieta, acesta priveşte organismul dvs. de tot ce este necesar: grăsimi, carbohidraţi şi proteine. Dacă există probleme cu greutatea supraponderală, este cel mai bine să mâncaţi fracţionar.

Unele diete elimină consumul uleiurilor vegetale, fructelor, diverselor crupe. Desigur, puteţi refuza la produse dulce de patiserie, dar peşte, ulei de măsline, nuci şi crupe oferă organismului nostru o mulţime de elemente utile. Este util să mâncaţi  la micul dejun terci, fructe şi legume. Pentru o masă de prânz, ar trebui să consumaţi produse bogate în proteine, precum şi legume şi salate. Cina ar trebui să fie uşoară, dar şi bogată în conţinut. De exemplu, lapte sau o bucată de peşte sau o salată delicioasă proaspătă cu ulei de măsline şi ierburi.

 

Reţete pentru frumuseţe

1. O strălucire sănătoasă a parului poate oferi o băutură de ovăz. Pregătirea este foarte uşoară: 200 de  grame de fulgi de ovăz sunt acoperite pe timp de noapte cu un litru de apă fiartă. În dimineaţa lichidul se strecoare şi se bea în timpul zilei cu o jumătate de păhar.

2. Pentru puterea unghiilor poate ajuta un ceai preparat din coada-calului. Este foarte uşor de preparat, trebuie doar să adăugaţi la o cană de apă clocotită două linguriţe de plantă. Coada-calului conţine în structura sa acid silicic, care va consolida unghiile şi le va împiedica fragilitatea.

Consumul alimentelor grase şi prăjite va spori grăsimea părului. Prin urmare, este mai bine să înlocuiţi grăsimi cu legumele folositoare, ouă şi peşte. În conopidă, fasole şi broccoli este o mulţime de acid pantotenic, care reglementează grăsimea pielii.

Vitamine pentru par, piele si unghii se găsesc în salată verde, terci de hrişcă, ficat. Pentru un păr strălucitor, unghiile sănătoase organismul are nevoie de calciu, zinc, fier, fosfor, acizi graşi nesaturaţi. Toate acestea o femeie poate obţine, dacă va mânca caviar, fructe de mare, peşte, ouă, dovlecei şi dovleac.

 

 

Sursa: ecologico.ru

Marţi, 27 septembrie 2011
Vizualizări: 3097

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
29
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
19
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
304
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
276