ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Uniunea Europeană investeşte în managemetul deşeurilor din Republica Moldova
La data de 8 februarie curent, la Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa bilaterală a participanţilor la proiectul „Guvernarea Deşeurilor” finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Ministerul Mediului în Regiunea de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova.

La şedinţă au participat reprezentanţi ministerului mediului, ai ministerului dezvoltării regionale şi construcţiilor, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, precum şi şefii delegaţiilor ţărilor partenere ale proiectului: Georgia; Azerbaidjan; Federația Rusă; Ucraina; Belorusia și Armenia.

Întrunirea a avut drept scop identificarea nivelului de progres în elaborarea/adoptarea Strategiei Regionale de management integrat al deşeurilor, stabilirea obiectivelor acestei strategii şi angajamentelor ţărilor pentru implementarea ei, examinarea structurii instituţionale existente pentru posibilitatea de atragere a investiţiilor la nivel naţional şi local, co-finanţarea implementării Strategiei din sursele naţionale din sursele Fondul Național de Dezvoltare Regională şi din Fondul Ecologic Naţional.

Totodată, s-a discutat despre metodele de atragere a investiţiilor; asigurarea garanţiilor că împrumutul financiar oferit de Banca Europeană de Investiții (BEI) care va ajunge la autorităţile din Regiunea de dezvoltare Sud (regiune pilot a proiectului). O preocupare aparte participanţilor a ţinut de capacitatea Republicii Moldova de rambursare a creditului precum şi tarifele pentru serviciile de management al deşeurilor.

 

 

Sursa: cieuropeana.wordpress.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 11 februarie 2012 12:29
Vizualizări: 1433

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
61
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
195
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
235