ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Uniunea horticultorilor – cea mai numeroasă organizaţie rusă publicăUniunea horticultorilor – cea mai numeroasă organizaţie rusă publică

 

Despre horticultură ca ramură a economiei Rusiei, sursă de alimentaţie corectă şi posibilitate de a "comunica cu pământ" a relatat parlamentarul Dumei de Stat, şeful Prezidiului "Uniunii horticultorilor din Rusia," Oleg Dorianovici Valenciuk.

Organizaţia este formată din 24 de milioane de gospodării care posedă parcele de livadă şi de grădină. Împreună cu cele 16 milioane de structuri auxiliare în acest sector lucrează aproximativ 70 de milioane de locuitori ai statului rus. Uniunea horticultorilor din Rusia include 65 de organizaţii regionale din întreaga ţară.

Horticultorii au apărut în anii optzeci, când fiecare cetăţean sau familie, care doreau să creeze o gospodărie agricolă auxiliară, primeau 4-6 are de teren. Pentru ca oamenii să vină în primăvară şi să sădească morcovii, cartofi, varză, castraveţi, roşii, şi astfel să rezolve probleme de auto-aprovizionare.

Pe lângă companii importante, asociaţii de stat, au fost create societăţi de horticultori, de grădinari. Desigur, aceste organizaţii veneau în ajutor în construcţia drumurilor, tragerea cablurilor pentru liniile electrice. În principiu, tot ce a fost creat în acele timpuri, actualmente reprezintă o reţea largă dezvoltată a armatei de grădinari, care şi astăzi, într-un moment dificil, salvează Rusia.

De fapt, astăzi, această armată, de asemenea, are o misiune socială foarte importantă. În primul rând, pentru că întreprinderile, aflate într-o stare de faliment, în special, cele din complexul militar-industrial, au aruncat oamenii în stradă. Şi, desigur, aceste persoane se află în zonele sale suburbane. Vila este şi o formă de recreare, o supapă socială. Pentru că omul, obosit de societate, în special, de blocajele de trafic teribile, care persistă în astfel de megapolisuri cum sunt Moscova, Sankt Petersburg, are nevoie să meargă la natură pentru a respira aerul curat, a atinge pământul. Prin toate aceste procese pământul ajută omului să se recupereze.

În prezent, conform datelor Ministerului Agriculturii, 59 la sută din toate produsele agricole sunt cultivate de grădinari şi fermieri. Şi această producţie este în mare parte ecologică. Orice mod de cultivare non-industrială are o prioritate în ceea ce priveşte respectarea mediului înconjurător.

Mişcarea horticultorilor are o semnificaţie socială şi morală imensă. Produsele alimentare biologic active sunt cultivate pe pături de buneii noştri. Recrearea în aer liber ajută la unirea familiei. Copiii care sunt aproape de părinţii lor la ţară, din vârsta fragedă văd modul în care părinţii lor comunică cu pământ, cum ei organizează plantarea arbuştilor şi pomilor fructiferi, cum au grijă de căpşuni, cum  lucrează cu plante tinere de castraveţi şi roşii. Acest exemplu de muncă şi de comunicare cu pământ are o mare valoare educativă pentru tânăra generaţie, precum şi soluţionează parţial problema locuinţelor. Conform proiectului dezvoltat de  partidul Rusia Unită (rus. Единая Россия) "Casa horticultorului  - principalul sprijin al familiei", familiile tinere vor putea să construiască case pe loturi mari - mai mult de 4-6 are. Ei vor alege cantitatea de pământ de care au nevoie şi cu care sunt pregătiţi să se ocupe. Iar sarcina Uniunii constă în asigurarea împrumuturilor fără dobândă pentru familiile tinere întru construirea caselor pe aceste terenuri.

Acum se petrec negocieri cu mai multe bănci importante. Şi, în general, există o înţelegere că aceasta este o soluţie foarte eficientă a problemelor locuinţei şi un răspuns la întrebările demografice. La urma urmei, o familie tânără vrea şi nu se teme să aibă copii doar atunci când este rezolvată problema locuinţei, atunci când se ştie că casa şi terenul adiacent sun în proprietatea ei. Mai mult ca atât, pe parcelă puteţi planta cartofi, morcovi şi varză. În plus, oamenii îşi dau seama că fiecare week-end petrecut în afara megapolisului, pe teren agricol, le va da un nou aflux de energie pentru o săptămână de lucru sănătoasă.

Noi am lansat propriul ziar, şi acum lucrăm cu privire la modalităţile de a găsi abonaţi şi cititori practic în fiecare regiune. Este foarte important, pentru ca oamenii să cunoască toate formele interesante şi noi de lucru cu pământul, modurile de creştere a culturilor noi. În aceste scopuri, se creează actualmente un portal serios, care va păstra cele mai recente informaţii şi la care vor putea accesa toţi cetăţenii din Rusia şi din alte ţări pentru un schimb de experienţă. Acest lucru este foarte important, deoarece grădinarii au nevoie de comunicare.

Parlamentarul este unul din iniţiatorii festivalului de cântec al barzilor "Grinlanda" la Kirov, numit în onoarea scriitorului romantic Alexandru Grin.  Scopul festivalului - educaţie la tineri a dragostei de ţară prin familiarizarea cu tradiţii spirituale, naţionale şi culturale în arta cântăreţilor-compozitori.

În acest an festivalul a fost vizitat de o mulţime uriaşă de oameni. Timp de trei zile, potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Interne, festivalul a găzduit mai mult de 90 de mii de oameni. Au fost oaspeţi din fiecare colţ al ţării, începând cu Orientul Îndepărtat şi terminând cu Sudul, din ţările noastre fratricide - Belarus, Ucraina, din statele baltice. În acest an, au venit oaspeţii chiar din Israel şi Franţa. Adică, geografia festivalului creşte. Cinci ani în urmă, a fost interzisă vânzarea alcoolului. La început toţi au scandalizat, au spus că a fost un fascism sălbatic. Iar apoi şi-au dat seama că, de fapt, au fost mult mai receptivi la cultura adevărată, cântecul real care vine din inimă, cu o minte trează. Acest lucru a atras multe familii tinere, care veneau cu copiii lor. Au fost organizate terenuri de joacă pentru copii, piscine, copiii au avut posibilitatea de a face o plimbare cu calul. Copiii au însuşit diferite sporturi. Toţi şi-au găsit ocupaţie. Şi toţi au retrăit o mare bucurie şi au simţit o satisfacţie de la festival.

 

 

Sursa: vpomestie.ru

Marţi, 02 august 2011
Vizualizări: 1970

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
51
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
139
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
54
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
90