Unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici din lume a murit

/ Vizionări: 1630

Погиб один из последних северных белых носорогов

Unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici rămași în viață în întreaga lume a murit duminică la Grădina Zoologică din San Diego, California.

Nola, o femelă de 41 de ani, a trebuit să fie "eutanasiată în această dimineață", a indicat gradina zoologică într-un comunicat, adăugând că "decizia a fost una dificilă".

Pe cale de dispariție: 18 animale uimitoare și incredibile. Partea 2 (Video)
Pe cale de dispariție: 18 animale uimitoare și incredibile. Partea 2 (Video)

Animalul — unul dintre ultimele patru exemplare ale unei subspecii deja dispărute în sălbăticie, ca urmare a braconajului — se afla la grădina zoologică din 1989. Starea sa s-a înrăutățit pe parcursul week-endului după o operație survenită la 13 noiembrie, în urma unei infecții.

Ultimele trei animale din această subspecie, două femele și un mascul, se află într-un centru din Kenya, însă au o vârstă foarte înaintată. Ultimul mascul care s-ar fi putut reproduce a murit în 2014.

Rinocerii albi nordici (Ceratotherium simum cottoni) sunt una dintre cele două subspecii de rinoceri albi, alături de cei sudici (Ceratotherium simum simum), și sunt originari din Africa Centrală și de Est.

Sursa: agerpres.ro