ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici din lume a murit

Unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici rămași în viață în întreaga lume a murit duminică la Grădina Zoologică din San Diego, California.

Nola, o femelă de 41 de ani, a trebuit să fie "eutanasiată în această dimineață", a indicat gradina zoologică într-un comunicat, adăugând că "decizia a fost una dificilă".

Animalul — unul dintre ultimele patru exemplare ale unei subspecii deja dispărute în sălbăticie, ca urmare a braconajului — se afla la grădina zoologică din 1989. Starea sa s-a înrăutățit pe parcursul week-endului după o operație survenită la 13 noiembrie, în urma unei infecții.

Ultimele trei animale din această subspecie, două femele și un mascul, se află într-un centru din Kenya, însă au o vârstă foarte înaintată. Ultimul mascul care s-ar fi putut reproduce a murit în 2014.

Rinocerii albi nordici (Ceratotherium simum cottoni) sunt una dintre cele două subspecii de rinoceri albi, alături de cei sudici (Ceratotherium simum simum), și sunt originari din Africa Centrală și de Est.

Sursa: agerpres.ro

Marţi, 24 noiembrie 2015
Vizualizări: 1039

Citiţi de asemenea

La începutul iernii, un voluntar din Anapa a găsit în pădure șase cățeluși abandonați. Lîngă ei era o pisică, care înc...
115
Găsirea unui job în condiții de pandemie nu este o misiune ușoară. Criza care a debutat în 2020 a afectat în egală măsur...
46
    Un an fără pantaloni: anul de minuni și experiențe noi!   Un an în urmă am aruncat ultimii...
8699
Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
137