ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Upcycling* în construcții
 

Vă oferim Top 5 opțiuni de construcții verzi, folosind creativitatea fără limite și în același timp manifestând o grijă pentru natura. Exemple reprezentative sunt o ilustrare grafică a modului în care deșeurile pot deveni resurse. De exemplu, resurse pentru a construi o locuință!

1 . Case din sticle au încetat să mai fie ceva extraordinar. Există case din sticle în Rusia, de exemplu, în Samara și Ufa. Dar locuitorii din Thailanda au mers chiar mai departe: ei au construit din sticle de bere un templu budist. Nimeni nu știe cine s-a priceput  să utilizeze acest material netradițional pentru construcția lăcașului sfânt, dar ideea a fost pusă în aplicare rapid și s-a dovedit a fi una de succes. Mai multe mii de sticle cu capace au fost folosite în construcția templului, zidurile exterioare au fost montate din sticle maro și verzi, pentru a da aspectul original  templului, iar capacele au fost folosite pentru a forma un mozaic neobișnuit în interiorul clădirii. Probabil că în așa mod călugării au dovedit că chiar și gunoiul poate fi folosit pentru a crea lucruri frumoase și confortabile.
 

Апсайклинг в строительстве

 

2 . Casa din bani este, probabil, investiția cea mai originală. Artistul sărac de la Dublin a folosit pentru finisaj bancnotele vechi, debitate de la bancă din cauza uzurii lor. El a făcut surcele din bani pe care apoi a compactat, transformând masa obținută  într-un fel de Papier mâché.  Cu acest material el a finisat pereții din apartament pe care l-a amenajat într-un birou abandonat de un cartier de la Dublin. Frank Buckley, anume așa se numește originalul, vede o mare semnificație filozofică în astfel de investiții. Apartamentul a ieșit confortabil și cald, în el artistul se simte un miliardar adevărat.

Апсайклинг в строительстве

 

3 . O casă din anvelope și alte resturi a construit în Montana renumitul arhitect american Michael Reynolds, cunoscut ca celebrul luptător cu gunoi. Materialul de bază pentru construcție au devenit anvelopele vechi, dar în șantier el a folosit de toate: cutii de bere, sticle, cutii simple. Totul în această casă este ecologic. Pe acoperiș sunt montate panouri solare, apa de ploaie este colectată și folosită  pentru nevoile casei, iar becurile folosite sunt doar eficiente energetic.

Апсайклинг в строительстве

 

4 . Primul a construit casa din Lego jurnalistul britanic James May. Pentru a realiza această casă uimitoare el a folosit 816 milioane de piese Lego și o sumă mare de bani, se vede că o dragoste pentru jocuri cu Lego, nerealizată în copilărie, l-a împins la acest experiment neobișnuit. Cel mai probabil, casa nu este potrivită pentru viață, dar a adus o mare plăcere creatorului său în timpul procesului de construcție.

Апсайклинг в строительстве

 

5 . În partea de est a Londrei oamenii folosesc containere de transport maritim și le transformă în spații de locuit. Compania de construcții Gestionarea spațiului urban a echipat mai mult de 15 de astfel de case.

 

*Dacă reciclarea însemna reutilizarea materialelor în cadrul altui proces de producţie, termenul actual upcycling se referă la procesul de conversie a materialelor uzate sau a ¬produselor nefolositoare în materiale noi, componente pentru produse noi şi chiar produse de calitate superioară, mediul înconjurător fiind astfel protejat mai bine, totul datorându-se ¬inovaţiei şi creativităţii (trad). 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 18 mai 2014 9:35
Vizualizări: 2491

Citiţi de asemenea

Locuitorii din Soroca spun că şi-ar dori ca Nistrul să fie mai curat, iar oamenilor să le pese mai mult de mediul ambian...
50
Uau! Jacqueline Berrido Pisano – cea mai frumoasă bunică din lume, conform ediției engleze The Sun. Este uimitor că ac...
376
În Marea Britanie a fost publicat un raport în urma unei anchete de cinci ani privind infectarea a mii de pacienți cu HI...
347
Războiul nu poate fi câștigat cu arme. Dacă dorim să nu avem vărsare de sânge între popoare, trebuie să lucrăm pentru un...
317