ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Utilitatea usturoiului și a tincturii de usturoi

Pentru a spori rezistența organismului la infecții, pentru profilaxia aterosclerozei, în meniul fiecăruia trebuie să fie prezent usturoiul.

Pentru aceasta, tăiați mărunt un cățel mediu, luați o lingură și mîncați cu 30 de minute înainte de masă, după care beți apă. Principala particularitate a acestei întrebuințări – usturoiul nu trebuie mestecat, deoarece sub acțiunea salivei se distrug substanțele folositoare.

Tinctură de usturoi

Este un remediu contra gutei, calculilor renali și biliari. Se iau 40 g de usturoi pisat, 100 g de spirt sau votcă diluată, puține mentă. Usturoiul se pune într-un vas, în care se toarnă votcă sau spirt, se acoperă și de lasă cel puțin 10 zile la întuneric și cald. Se administrează cîte ¼ de linguriță de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Peste o săptămînă veți simți o ușurare. Această doză va reduce și nivelul colesterolului în sînge.

Rețetă pentru disbioză

Luați un cățel de usturoi, ulei vegetal. Tocați usturoiul, turnați ulei și țineți 6-8 ore. Administrați de 2 ori pe zi cîte o linguriță, cu 20 de minute înainte de masă.

Contra reumatismului și artrozei

Usturoiul pisat de amestecă cu ulei de camfor în proporții egale – 100 g de usturoi, 100 ml de ulei. Amestecați minuțios și aplicați soluție în locurile dureroase și articulații.

Pentru diluarea sîngelui

Zdrobiți 3 căței de usturoi, adăugați cîte o lingură de oțet de miere, vin roșu și ulei (de preferat de măsline sau de in) și amestecați foarte bine. Se ține 10-12 ore într-un vas închis. Se administrează la ora 8 dimineața - o treime din amestec se dizolvă într-un pahar de apă fierbinte. A doua treime, de asemenea, se adaugă într-un pahar cu apă fierbinte și se administrează la ora 14.00. Partea rămasă se bea seara, după 6 ore de la a doua administrare.

 

Sursa: rus-health.info

Miercuri, 20 aprilie 2016
Vizualizări: 1384

Citiţi de asemenea

Organizația non-guvernamentală EcoVisio lansează prima platformă multivendor din Republica Moldova, iarmareco.md, pentru...
78
Mamei mele, după vîrsta de 50 de ani, a început uneori să-i amurțească degetele de la picioare și de la mîini. O prieten...
195
Oricît ai spăla hainele albe vechi, ele oricum vor rămâne... gri. Cu toate acestea, pastilele obișnuite de aspirină sî...
159
La început a fost Cuvîntul. La sfîrșit va fi video-ul. Omul literal se transformă fulgerător în omul digitalNoi cu toții...
113