ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Utilizînd 0,1% din această energie, asigurăm toată planeta cu energie electrică (+Video)

În sfârşit, vom înceta să violăm planetă, dobîndind zăcăminte prin metode barbare! Savanţii au descoperit o metodă, datorită căreia, uzilizînd doar 0,1% din această energie, vom asigura întreaga planetă cu electricitate!

Faceţi cunoştinţă – Wave Star – maşina care transformă generează energia valurilor în energie electrică.

Generarea electricităţii are loc din contul transformării energiei cinetice în energie electrică. Maşina, care se află în Danemarca, este echipată cu plute speciale ce se leagănă pe valuri. Mişcarea acestor plute se transmite către generatoarele speciale, care permit generarea continuă a energiei electrice.

Totuşi, instalaţia nu funcţionează încontinuu. În caz de furtună, cînd valurile sînt prea înalte, plutele se ridică deasupra apei.

Savanţii care au creat acest mecanism sînt convinşi că acesta poate fi perfecţionat şi că în afara energiei valurilor mai pot fi folosite şi energia soarelui şi a vîntului.

Asemenea staţii electrice vor fi instalate în mai multe locuri deja în anul viitor. Fiecare staţie va putea genera cîte 6 MWt de energie electrică. Aceasta va permite asigurarea cu electricitate a peste 4 mii de case.

Potrivit savanţilor, dacă omenirea ar utiliza cel puţin 0,1% din energia oceanelor, atunci ar putea obţine o cantitate de energie de 5 ori mai mare decît necesarul.

 

 

Sursa: thejizn.com

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
53
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
161
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
63
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
77