ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

V. Soloukhin Luch între cer şi pământ «(din eseul» iarba «)Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

V. Soloukhin Luch între pământ şi cer "(din eseul" iarba ")

Întinşi pe iarbă. Chiuveta, cădea peste pe spatele lui, răspândirea mâinile sale. Nu există nici un alt mod ferm, astfel încât să se afunde şi se dizolvă în cerul albastru, decât atunci când sunteţi în jos, pe iarbă. Mergând şi îneca o singură dată, în aceeaşi clipă, cât mai curând oprokineshsya si deschideti ochii. Se îneacă de plumb se prăbuşească, în cazul în care pune pe suprafaţa mării. Atât de intensă se scufunda balon (sa zicem, o sondă meteorologice), când a fost lăsat din mâinile. Dar nu au aceeaşi rapiditate, aceeaşi uşurinţă, aceeaşi viteză ca ochii omului, atunci când s-a înecat în albastru nemărginită a cerului de vară. Pentru a face acest lucru, noi trebuie să se afle pe iarba si deschide ochii.

Un moment în urmă am fost de mers pe jos de-a lungul deal şi a fost implicat în diverse obiecte terestre. Am, desigur, inclusiv a văzut pe cer, după cum puteţi vedea de la fereastra de start, de la ferestre tren, prin parbriz de masina, peste acoperişurile caselor din Moscova, in padurea din spatele copacilor şi atunci când pur şi simplu de mers pe jos pe calea luncă, pe marginea râpă pe deal. Dar acest lucru nu înseamnă - pentru a vedea cerul. Aici, împreună cu cerul si vezi altceva de pe pământ, mai devreme unele detalii. Fiecare detaliu de pământ lăsat pe el un pic de atenţie, mintea, sufletul tău. traseu Vaughn înconjoară un bolovan mare. Această pasăre a zburat de la Bush ienupăr. Vaughn catarame floare sub greutatea-lucrător de albine. "Asta moara. She's rupt."

Du-te, şi lumea înconjurătoare vă oferă informaţii. Această informaţie este, într-adevăr, nu obositoare, nu deprimant. Ea nu este ca de radio, care nu poate dispune off. Sau la ziar în acea dimineaţă nu nu poate rula ochii. Sau la TV, pe care nu le-aţi venit off deoarece prinsă dumneavoastră (sub influenţa aceleaşi informaţii) apatie. Sau semne, reclame şi sloganuri care punctată strazile orasului.

Este diferit, foarte delicat, aş spune chiar - informatii de licitaţie. Din ea nu aprinde inimii, nu epuizate nervi, nu a ameninţat insomnie. Dar toate de aceeaşi atenţie la razele dvs. împrăştiate la un punct la mai multe puncte.

Unul ray - o margaretă (nu încearcă să ghicească dacă bătrâneţe - şi apoi se aseamănă mult un lanţ de asociaţii), ray al doilea - un copac mesteacăn (tânăr mesteacan albire "), raza treia - la marginea pădurii (în cazul în care frunziş umed şi ruginite zaaleet buchet Rowan), al patrulea - o pasăre de zbor ("My Heart - o pasăre care zboară în inima - o lene dureri"), şi a umblat luchitsya, strivi sufletul, nu, nu skudeya nu cu o astfel de şpăltuite, dar încă şi nu concentrându-se pe mai multe puncte la una, aşa cum se întâmplă adesea în momentele de creativitate, intr-un minut - probabil -, dar rugăciunea rămâne încă aici când unu la unu cu un cer fără fund. Dar acest lucru trebuie să fie răsturnat în iarbă de vară şi de răspândit în mâinile sale.

De altfel, asta e destul de profunzime în cer pentru tine şi dacă cerul va muta încet şi graţios benzi albe de nori. Sau, dacă aceşti nori se va încălzi în albastru încă. Dar mai bine, desigur, pur abisul albastru.

Stai pe iarba? Scăldat în cer? Zburaţi sau toamna? Faptul că te-au pierdut de frontieră. Ai început cu cerul si cerul a fost cu tine. Este şi aveţi una şi aceeaşi. Nu e de zbor, creşterea - şi este de zbor în dash este în scădere, că nu vei cădea - şi în această toamnă zbor. În ceruri nu poate fi un top si un fund, şi tu eşti culcat în iarbă, sentimentul perfect.

câmpuri de flori - port spaţial meu. Patetic prezentate aici, cu domeniile de flori (în cazul în care doar un zumzet bondar), pista de beton, care răcni avioane stîngace de metal. Ei hohote de frustrare. Neputinţei lor şi în faptul că acestea nu pot şio milionime de procente pentru a potoli setea de zbor uman, dar cu atât mai mult setea sa de a fuziona cu imensitatea cerului.

povestite Aici, să spunem - în proză pentru ocazia de poem sa de lungă durată - nu puteţi sta it orice mai mult. Ai trăit pe pământ, şi cu încântare se uită la nori albi plutitoare. Toate dvs. de esenţă întinse spre cer. Pentru a zbura în cer, se dizolvă în ea, care poate fi de dorit, mai dulce? Febril tu de numărare a 30 de ruble, paşi noi în nerăbdarea cu greutăţi, în cazul în care chiria valize, şi apoi nişte scări, care cresc în avion. Mai degrabă, se aseaza pe un scaun. Urechile sunt de-ti buzunarele accident. Fiecare celula din dvs. neplăcut şi dureros să vibreze împreună cu peretii aeronavei.

Ei bine, aici este, albastru dumneavoastră, aici sunt, nori dumneavoastră. Acumularea de umezeala si de ceaţă. În conformitate cu geamuri de funcţionare picături de apă fără sfârşit. Jurul stomacului dezgustătoare comprese. Dă-mi un om care, în zbor un avion, sa uitat dor fi de până la cer şi nu cu picioarele pe pământ.

În partea de jos a padurii încă, mai mult ca un muşchi. Râu, ca un fir de argint. Lângă râu - o pajişte verde. Unele bukashechka acolo, printre pajişti. Micul om! El a fost întinşi pe iarbă, cu braţele întinse, şi se uită în sus, spre cer. Lord Mai degrabă, acolo pe teren, unde iarba si flori. Culcă-te şi întinde mâna mea ...

Marinari, indiferent de modul în care acestea dor de mare, ştiţi foarte bine că la mare este frumos decât atunci când are o plajă.

Omul ca iarba, ca o planta, la care toată veşnicia, există două forţe opuse: gravitatea, ataşament, ataşamentul faţă de pământ şi străduindu-se o creştere de zbor în sus.

În germinativ seminţe apar două germen. Un scrupulozitate se străduieşte în jos, şi celelalte în sus. Unul se întoarce la rădăcini, care va săpa adânc în pământ, iar celălalt în tulpină, şi, uneori, în portbagaj, care va ajunge mai mare în cer. Pe de o parte, planta atrage la un centru de pământ, dar pe de altă parte - centrul de soare. Prin urmare, planta nu pierde din valoare, ca un mort nesimţitor cablul de alimentare. Deşi este în viaţă, că este, până când poate fi expus la forţele externe cosmice şi să le ia, acesta va fi tensionate în spaţiu. Acesta este întinsă în direcţii opuse de doi aparent ostil, dar, de fapt acţionând în forţele de concert.

hamei terasa dacha împodobesc creste de-a lungul şir de sfori întinse la persoana sa, astfel ca fiecare fir de iarba, fiecare tulpină şi codiţele creste de-a lungul fasciculului de forţă invizibilă, întinsă între două puncte: centrul Pămîntului şi centrul de soare.

Ei vor spune: dar există, de asemenea, curbe, tulpini curbate? În cazul în care nu se aluneca pe grinda directe? În cazul în care este angajamentul lor de a lumina, unde este rectilinitate lor?

Răspunsul meu: rectilinitate ei - în căutarea. Toate acestea sunt născuţi să fie şi să crească drept. Cu toate acestea, aleatoare externe, incidentale, de multe ori forţelor mecanice forţat să se întoarcă de la calea cea dreaptă. Şi totuşi, dacă ne uităm la urât răsucit, pe tulpină (trunchi), este uşor să vedem că, poate doar el răsucite, pentru a evita un obstacol externă brută, şi apoi re-prezinte pe bârnă.

În plus, în eforturile sale de sus se află adânc, cu o tentă contradicţie tragică. Mai mare de pe tulpină a plantei este condiţionată de gravitatea sus, mai lung (de mai sus), el devine, materialele de construcţie mai necesar pentru el să mănânce, Cladirea in sine, asa ca devine mai dificil, în sensul pământeşti şi vulgar al cuvântului. Stem începe să se încline într-un arc. Viaţa ia cu privire la caracterul de luptă, ea acum se desfăşoară între ambiţii şi entuziasm. Mesteacan tinde în sus şi în sucursalele sale atârnând. Nalivshiysya secară apleacă urechea la lebada-gât drept ca o săgeată, stem orientat. mere coapte nu sunt doar indoite, dar rupe ramuri.

Ia hamei deja menţionate. întreaga sa viaţă este un exemplu al luptei dintre Titanic presmykaniem continuă şi de zbor.

În grădina bunicul meu a fost un colţ de curte între vechi şi Rowan, DGvodilsya hamei. Strict vorbind, el nu a fost atribuit chiar un colţ de grădină, ca parte a gardului, lungimea de zece paşi, în care el şi drăguţ şi de la an la an. Tyn acest loc a fost intenţionat făcut de două ori mai mare decât pentru restul de grădină. Cred că bunicul meu este încă instalat şi suplimentare cu miza mare, pentru a fi beat în cazul în care să crească.

Hamei frumos decorate gradina bunicilor. Lîngă el stătea un stup, asa ca este aici involuntar şi în mod accidental, până miere vecinii hamei destinate ulterior, la fiecare alte.

Ei s-au alăturat într-un butoi, care a fost gatit "bârfă" - Draga, ameţit (de la cuvântul "hop") Braga. Hamei acest mash, opinia generală a tuturor clienţilor mnogogodnyh, la învins în două direcţii: în picioare şi capul. capul lui, a dat o luminozitate şi veselie, şi gravitatea picioare şi linişte. Capul lui părea să fi sărit în sus şi - la dans, flutter cu o batistă pe o scena de spaţioase şi curate, iar picioarele nu se pot muta de la locurile lor şi de pe podea.

"Serios?" - Cred că sunt acum - sunt doua dintre starea sa., Cele două extreme: tare, dispiriting presmykaemost şi uşurinţă de pe margine de zbor (pe vosemnadtsatimetrovuyu înălţime), hamei si apoi ne spune, şi am spus numele său: de hamei, beat, beat, bauturi, beat, mahmur ... "

gradina bunicii treptat încălcate. Din gard vechi a fost prelungit numai că desyatishagovy segment, în cazul în care curling hamei. Când am început să redeschidă casa si gradina, au avut apoi un gard nou, intensificarea trei paşi de la vechiul, şi aici, în grădină s-au dovedit am avut o foarte pitoresc, decorativ, ca unul ar spune acum că punk este încă aminteşte de aspectul său gard vechi. În jurul acestui relicvă groase, hameiul cultivat viţă de vie.

Noi ar trebui să aibă această grădină oblomochek vechi pentru a proteja şi păstra. Dar, ca orice altceva in gradina a fost pus la soarta sa, şi o dată iarna sub greutatea zăpezii năruit, acum a ajuns la lemn putred. A rămas să le colecteze şi să ardă în sobă.

Atunci când colectarea resturilor de gard - în primăvara devreme - hop SAT ascunzându-se în sol. El creşte în fiecare an din nou. Am uitat cumva despre el până când el ne-a reamintit despre tine, făcând tufe de zmeura într-una de bumbac verde impenetrabil. De când nu au ajuns la final, ori de câte ori îi întinse mîna pentru gem, cucui în jur de hamei. El a accesa cu crawlere de la locul unde se afla o dată pe gard, toate părţile, agăţându-se totul în calea ei, şi tot el a fost mic. Fiecare sfarsit de şarpe târâtor verde a fost caută, dibuite, şi că frapant de toate, privirea în sus. Crawling pe teren, şi se uită la cer!

A avut ideea de a decora hameiului acea parte a casei, care merge în grădină. Nu mai devreme de zis decât de făcut. Totuşi, pentru a face acest lucru, a trebuit să aştepte, fie toamna târziu sau la începutul primăverii viitoare şi, cel mai probabil, de primăvară, atunci când hameiul nu sunt crescut într-un şarpe lung, dar proklyunulsya a terenului şi s-au identificat: se pare că sa prăbuşit în sol în cazul în care un ascuţite de oţel cazma. Aici este un alt fapt de viaţă în hop: ce s-ar ajunge nici rezultate lăudabile pentru vara, în funcţie de urcat ridicat, anul viitor, toate au de a începe peste tot din nou. Dar adevărat, nu destul de un an a trecut în zadar. În teren a crescut cu aproximativ fracţiune, lăsaţi noi procese, întărit şi mai groase, adânci rădăcini. Pentru aceste rizomii am venit acum cu o cazma ascuţită. Despărţire tulpini de zmeura, am văzut pământul negru de humus ieşit în afară, până aici şi acolo, ascuţite, suculenta, muguri de hamei luminoase. Am început să sape în jurul solului din jurul trage, lopata şi, în curând a venit la un copac, cu o grosime nu-l de mână, chiar şi atunci când bunicul meu a crescut rădăcini. Hamei le ia în sol, pe o adancime de trei metri, iar noi nu am incercat, desigur, sa stramute de hamei, cu toate rădăcinile. Ne-am luat - rizomi buşteni, orizontal, cu trei sau patru muguri verticale la ei şi a pus aceste buturugi în pământ de-a lungul pereţilor jurnal de casa noastră. Stocul pentru aceste buturugi am prima garnitură de humus din solde zmeura aceeaşi, din acelaşi loc unde au fost luate butuci.

Primul an de hamei transplantat bolnav. Lăstarii aceasta a emis un subtire, bolnăvicios, frunzele sunt mici, şi, în curând atacat afide. Acest păduchi de plante, ca om, atacurile pe bolnavi, angoasa fragilă, mâncat sau alte boli mentale.

În al doilea an, perebolev si obisnuirea cu noul loc, hamei a arătat puterea sa.

L-am urmarit. De la primii paşi a trebuit să se confrunte cu sarcina suplimentare în comparaţie cu, să zicem, blizrastuschimi păpădii şi urzici jignitor. Într-o păpădie este, probabil, lui, problema nu mai puţin complicată, dar la început a creşte pur şi simplu, că este, o rozeta de frunze şi arbore de acţionare tubulară. Umiditate este dat să-l, soarele sa dat, precum şi date şi loc sub soare. Staţi în acest loc şi să se dezvolte, se bucure de viata.

Un alt lucru cu hamei. Abia proeminente de pe pământ, trebuie să arate în mod constant în jurul şi în jurul dibuit, caut ceva să stai la el, pe ce s-ar trage un suport de încredere terestre. Pe nuiele tineri de hamei Efectul cel mai vizibil al forţelor de menţionat un pic mai devreme. Dorinţa firească de fiecare germeni să crească prevalează aici. Dar, după cincizeci de centimetri cramponează groase, grele de evacuare la sol. Se pare că el nu cresc vertical şi nu orizontal, şi pe o curbă de-a lungul arcului. Acest arc de elastice poate persista de ceva timp, dar daca de zbor va fi de peste un metru lungime şi încă nu pot găsi, a se agăţa de, ar fi vrând-nevrând să se întindă şi de accesare cu crawlere a lungul sol. Numai o creştere, în căutarea parte din ea va rămâne, şi întotdeauna ca scop în sus. Hamei, tarandu-a lungul solului, ţinând în braţe contor pentru iarbă, dar acestea sunt destul de rău pentru el, şi el era plina, umilit, mai departe şi mai departe în faţa lui dibuite un sfat sensibile. Ce te-ai găsit în întuneric, dacă ar avea pentru a merge înainte şi fumbled pentru doorknob. Evident, trebuie sa faci rotaţie braţul întins, mişcare zdrobitoare. Acelaşi lucru face ca tot mai mare de hamei. Sa accidentat, ca şi cum agata imediat capăt tot timpul se angajeze, se deplasează înainte sau în sus, de rotaţie uniformă în sensul acelor de ceasornic. Şi când te calea unui copac, stâlp de telegraf, Burlan, substituit intenţionat un pol, fie pe verticală, care vizează cer, hamei rapid, în termen de o zi pentru a scoate partea de sus, şi sfârşitul tot mai mare de nou scotocitor în jurul în spaţiu gol. Nu a clarificat problema: dacă se simte hamei posibilitatea de a construi unele distanţă şi târât-l in directia ei? Există o ipoteză, susţinută de practicile care muguri de hamei crawling de-a lungul solului, de preferinţă, în direcţia de strâns poli spaţiate. Oricum, când am tras sfori casa noastră paralele din sfoară, şi atunci când hameiul sunt luaţi imediat profita de ajutorul nostru, el a urcat pe ea cu marinarii agilitate alpinism tachelaj, dar unii impusca avut timp sa rătăcit departe de perete, am să se încline în jos pentru a firului şi ca ar arăta că scapă de coarde, la fel ca pisoii orb pokes botniţe în sfârcuri mama.

A crescut la acoperiş, ramuri de hamei au început să cotrobăi în jurul, dar a ajuns doar unul la altul. Ele se împletesc, cu puncte înnodate, agăţat buclele neregulat, inactivă. Forţele erau încă, şi înălţimea nu mai mult. Hop strecurat în toate fisuri în dens ascunde in spatele ferestrelor, sub streşini, sub panouri de scînduri.

O evadare de la inceput am va depăşi splitări, şi am putea să-l vadă, săraca, zi după plastaetsya zi, şchiopătînd, mers pe teren, împovărat de propria putere, propria sa greutate, după cum el este forţat să acceseze cu crawlere, şi calea, şi gazon şi gunoi, şi ar fi trebuit să ostenit şi să abandoneze obiectivele, dar cea mai mare ofertă, partea cea mai sensibilă a şerpi brute verde tot timpul a continuat să fie în alertă, toţi ochii în sus, în cerul albastru cald, o înălţime la care o astfel de dor toate instalaţiile ca un întreg.

el hamei ca un om, insinuează mlaştină şi aproape a murit asa ca aiurea. Trupul său a fost încurcate în apă şi noroi, dar capul lui cu puterea ultimul său a încercat să ţină deasupra apei. Iar ochii lui, plin de dor este îndreptată în sus.

As spune ca aici, care m-au reamintit că hamei, dacă nu a existat nici un pericol de a trece de la note nevinovat pe iarbă în zona a romanului psihologic.

Este suficient să spun că eu sunt întinşi pe iarbă şi se agaţă de fiecare celula mea la sol şi, ocazional, fericire, fericit se agaţă, şi unele de altă parte din mine este plin în abisul albastru. Da, am crawl, înota, şi reptile. Dar cel mai bun lucru pentru mine, cel mai sensibil şi solicitant, scopul întotdeauna, şi poate că este mai bine şi mai receptiv fumbled un oarecare sprijin, şi apoi nedorastrachennye papură forţele în finală bord pentru a câştiga înălţime ezitare, care este sete ...

... Ieri i-am spus cu voce tare opiniile despre cele două forţe care acţionează asupra plantelor şi dezvoltarea lui în sus şi în jos. Ascultător - fiica mea - a dobândit deja un număr suficient de câte două în fizică, pentru a pune întrebări inteligente întrebat:

- Prin urmare, fabrica este punctul în care aceste forţe echilibru unul pe altul şi care nu este nici o forţă? Cred că acest punct este într-o stare de imponderabilitate şi de fericire? Este un punct de pe plantă are şi nu este indicat?

Poate că în acest moment în fabrica are loc de flori ...

Citiţi de asemenea

Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
87
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
282
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
390