ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Va sosi oare un viitor verde de care are nevoie planeta noastră?
 

 

Speranţa de a primi un răspuns la această întrebare a fost înainte de publicarea rezultatelor summit-ului conferinţei "Rio +20", care a avut loc în oraşul brazilian Rio de Janeiro, în perioada 20-22 iunie. Mai mult de 45.000 de oameni, inclusiv 12.000 de delegaţi din 188 de ţări, aproximativ 10 000 de reprezentanţi ai societăţii civile şi 4000 de jurnalişti, au participat la acest eveniment. Totuşi, în pofida preocupărilor exprimate în discursul Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, care a subliniat că efectele activităţii umane au depăşit capacitatea planetei noastre de a se adapta, documentul final a fost în mare parte declarativ.

 

Şefii organizaţiilor sociale şi ecologice de frunte au refuzat să sprijine proiectul de declaraţie finală a Conferinţei braziliene privind dezvoltarea durabilă, care în opinia reprezentanţilor acestora, nu conţine aproape nici-un angajament de acţiune reală. Unul din c]teva rezultate importante, care a lansat un proces de negociere oficial, este singura soluţie pentru a stabili scopurile de dezvoltare durabilă. Potrivit cifrelor ONU, suma totală solicitată pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare durabilă a agriculturii, energiei şi transporturilor, reducerea riscului de dezastre naturale, politică forestieră şi alte domenii, au depăşit 510 miliarde de dolari. De asemenea, conferinţa a arătat cum o economie verde poate fi folosită ca un instrument pentru o dezvoltare durabilă şi care sunt noii indicatori de dezvoltare durabilă care ar completa PIB-ul, etc.

Prin analogie cu dezvoltarea declaraţiei finale a summit-ului "Rio +20", se desfăşoară şi pregătirea proiectelor de legi şi amendamentelor la Legea federală "Cu privire la deşeurile de producţie şi de consum", precum şi altor acte legislative. Pentru a stimula activitatea în domeniul gestionării deşeurilor sunt organizate conferinţe de ramură, schimb de experienţă, diferite expoziţii de vizitare, lectura revistelor, etc. Una dintre bine-cunoscutele conferinţe în comunitatea de ramură este conferinţa internaţională ştiinţifico-practică "Reciclarea deşeurilor", care se va desfăşura în a 12-a sesiune la Moscova, în perioada 23-24 octombrie, în cadrul expoziţiei internaţionale de tehnologii şi inovaţii ecologice WASMA- 2012. Organizatorul este revista "Reciclarea deşeurilor", sponsorul conferinţei - compania "Conimvest-AKMT", partenerul ştiinţific - Institutul de Matematică Aplicată M.V. Keldîş al AŞR.

Pe 23 octombrie vor fi discutate problemele legate de locul de reciclare în dezvoltarea economică a Rusiei şi a lumii, precum şi tema de autoreciclare (autorecycling): "Principiile de bază ale sistemelor de autoreciclare în lume şi în Rusia", "Echipament de prelucrare şi de reciclare a deşeurilor auto, anvelopelor uzate, bateriilor şi altor resturi din industria auto", "Echipamente pentru dezmembrarea, uscarea automobilelor, echipamente de încărcare-descărcare a vehiculelor speciale".

A doua zi vor fi discutate următoarele subiecte: "Poligoanele: de la cercetare la renovare", "Instalaţiile de sortare a gunoiului şi uzinele de reciclare", "Echipamente pentru colectarea, transportarea, prelucrarea şi reciclarea deşeurilor" şi "Inovaţiile naţionale în domeniul reciclării deşeurilor, conservării resurselor şi prevenirii pericolelor ecologice".

La conferinţa de la Moscova"Reciclarea deşeurilor” : vor lua cuvîntul: V.I. Pantin, doctor în filozofie, seful Departamentul la Institutul de Economie Mondială şi Relaţii Internaţionale al AŞR cu discursul "Probleme şi perspective de formare a unui nou sistem tehnologic în Rusia şi în lume"; G.G. Malineţkii, doctor în fizică şi matematică; vicepreşedinte al societăţii nanotehnologice în Rusia, şeful Departamentul la Institutul de Matematică Aplicată M.V. Keldîş al AŞR cu o prezentare la tema "Reciclarea în contextul al VI-lea structură tehnologică. Provocările Rusiei şi ale lumii". G. I. Ţtukareva, redactor-sef al revistei "Reciclarea deşeurilor", va informa participanţii la conferinţă despre noile posibilităţi ale subramurii de autoreciclare în Rusia, gestionarea dezvoltării sale dinamice şi asigurarea competitivităţii.

Din partea companiei germane BRT Recycling Systems GmbH, va prezenta un dispozitiv ”Sortarea automată a deşeurilor solide – economisirea resurselor şi rentabilitatea” directorul proiectelor în Rusia şi CSI, A.B Kudriaşova.

Prezentarea ”Tocătoare industriale LATEX” va fi efectuată de Jani Tuukkanen, directorul de vînzări al companiei finlandeze Laitex Oy. Experţii companiei "TehEkoPlazma" au pregătit discursul la tema"Eliminarea deşeurilor medicale periculoase". Printre participanţii la conferinţă figurează oamenii de ştiinţă, ecologişti, reprezentanţi ai mass-media şi organizaţiilor publice.

 

Notă: revista "Reciclarea deşeurilor" este editată din februarie 2006 şi dezvăluie subiecte privind gestionarea deşeurilor de producţie şi de consum, protecţia mediului, ecologie în Rusia, CSI şi în străinătate, legislaţia, etc. se distribuie în toate regiunile din Federaţia Rusă, pe bază de abonament şi la evenimente de ramură: www.wasterecycling.ru

Pentru cei care doresc să participe la lucrările Conferinţei Internaţionale Ştiinţifico-practice "Reciclarea deşeurilor", acreditarea este efectuată pînă la 19 octombrie 2012 inclusiv, prin e-mail: conference@wasterecycling.ru

Comitetul de organizare: Rusia, 194356, St Petersburg, str. Esenin, 18, secţia 2, of. 225; tel / fax: +7 (812) 516-50-98, 516-59-29.

 

Noi suntem pentru reciclarea deşeurilor şi curăţenia pe Pămînt!

 

 

 

Vineri, 13 iulie 2012
Vizualizări: 1613

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
38
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
73
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
166
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
150