ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

VACANȚA TA DIN CARAIBE (+Video)



 


Foto: at-communication.com

 

 

Unul dintre cele mai potrivite locuri de evadare din Caraibe este cu siguranță insula Saint Lucia, care atrage anual turiști din toate colțurile lumii oferind o experiență de neuitat potrivită fiecaruia. Vederi magnifice, peisajele uimitoare, junglele tropicale veșnic verzi, văile și plajele strălucitoare vor face cu siguranță din vacanța voastră una remarcabilă.

 

Saint Lucia este situată între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic, la nord de Saint Vincent și la sud de Martinica, aparținînd Antilelor Lesser. Acoperă o suprafață de aproximativ 616 km pătrați și are o populație de aproximativ 160.000 de locuitori. Localnicii de numesc Saint Lucians și sînt considerați a fi foarte calzi și ospitalieri.


Tipic pentru insulele din Caraibe, Saint Lucia are un climat tropical umed, cu o temperatura medie anuală cuprinsă între 23 și 29 grade Celsius. Cel mai secetos sezon durează din decembrie pînă în aprilie-mai, iar sezonul umed durează de obicei din iunie pînă în septembrie.


Există două aeroporturi din St Lucia: aeroportul Hewanorra International , în Vieux Fort și George F.L. Charles de asemenea, cunoscut ca Aeroportul Vigie în partea de nord-vest a insulei.


Există un pic de ceva pentru toată lumea în St Lucia, aici vă puteți petrece timpul făcînd scuba-diving, pescuind la mare adîncime, windsurfing, navigînd sau făcînd drumeții. Pentru un aventurier real, pădurile tropicale bine conservate din St Lucia oferă cascade spectaculoase, flora și fauna tropicale și munti înalți. Toate acestea pot fi mult mai bine explorate la o plimbare cu ghid. Puteți explora pe jos, cu bicicleta de munte, sau chiar călare.



Pe coasta de vest a insulei se pot vedea Munții gemeni Piton, formati din Gros Piton și Petit Piton situați în apropierea orașului Soufriere. Muntele Gimie este cel mai înalt punct din Saint Lucia, ajungînd la aproximativ 950 de metri deasupra nivelului mării. Insula este de asemenea renumită pentru minunata lume subacvatică care-i așteaptă pe toti iubitorii de natura marină. Observarea balenelor și vizionarea țestoaselor este o altă atracție deosebită. In Saint Lucia puteți admira mai mult de 20 de specii de balene, inclusiv balena pilot, balenele cu cocoașă, orcile si delfini. Puteți vedea, de asemenea, broaste țestoase gigantice, cu o greutate de peste 800 kg, care vin la țărm între lunile martie și septembrie pentru a depunde ouă.



Farmecul insulei St. Lucia constă în peisajul dramatic, de la cei doi "pitoni" (munti în formă de piramidă) pînă la vulcani și pădurea tropicală. Stațiunile sînt împrăștiate pe dealuri și în golfuri, iar localnicii oferă o ședere plăcută oricărui vizitator. O experiență fascinantă este o cursă cu mașina printre vulcani. Aveți doar grija să nu se topească mașina. Pădurea tropicală oferă trasee pe care le puteți parcurge pe jos, la fel precum vîrfurile Pitonii, care sînt și un fundal superb pentru plajele de nisip.


St Lucia este considerată cea mai populară insulă în Caraibe pentru nunți și luna de miere. Aproape toate hotelurile din stațiunea Sf. Lucia oferă pachete ațractive pentru luna de miere. Opțiunile de cazare se potrivesc fiecărui buget și nevoie. Indiferent unde alegeți să stați, veți fi întotdeauna aproape de ocean. Chastanet Anse este una din plajele insulei populate cu palmieri mari și o vedere a insulei fascinantă.


Saint Lucia este genul de loc pe care-l puteți alege ca destinație nu doar pentru a vă relaxa ci și pentru a face ca un eveniment cu adevărat important să dureze toată viața, să fie memorabil.



Cu nisip alb sau negru, plajele frumoase amintesc de trecutul vulcanic al insulei. Plaje precum Reduit sînt aliniate de restaurante, stațiuni și magazine cu rom. Influența franceza se simte în bucatele foarte condimentate și limba patois vorbită de localnici. Soufriere este una dintre cele mai vechi așezări ale insulei.



Primii locuitori ai insulei au fost indieni Arawak, mai tîrziu alungati de caraibeni. Francezii au colonizat insula pentru prima oară in secolul XVI, însă insula a revenit alternativ, de nenumărate ori, englezilor și francezilor. Aceștia au luptat pentru resursele naturale și portul natural din Castries. Astăzi, desi mai păstează influențe engleze și franceze, predomină cultura creolă.

 

 

 

 

Sursa: viza.md

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 29 ianuarie 2013 16:55
Vizualizări: 2658

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
169
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
289
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
411
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
281