ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Valoarea nutrițională a strugurilor

Pe langa gustul foarte bun, strugurii sunt alimente-minune pentru organism. Vitaminele si mineralele fac din struguri o alegere foarte sanatoasa si de aceea ar fi indicat sa ii consumi cat mai des.

Strugurii contin vitaminele A, B1, B2, B6 si C, aminteste Buzzle. Vitamina K si vitamina E ajuta la coagularea sangelui, iar vitamina A este importanta pentru sanatatea ochilor.

Printre acizii continuti de acest fruct se numara acidul tartric, folic, malic, succinic (butandioic), fumaric si cafeic. Din struguri asimilam si beta-caroten, acid licopen, elagic si resveratrol. Este cunoscut faptul ca acidul folic este important in perioada sarcinii, iar resveratrolul ajuta in controlul colesterolului si reduce riscul atacurilor de cord.

Antioxidantii prezenti in struguri, precum antocianinele, geraniolul, linalolul si nerolul si taninele, sunt extrem de importanti pentru ca protejeaza organismul de cancer.

De asemenea, in aceste mici bobite mai gasim calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, siliciu si sulf.

Beneficiile strugurilor pentru sanatate

Consumul de struguri ajuta la scaderea presiunii sangelui si imbunatateste functionarea inimii sustin cercetatorii americani de la Universitatea Michigan.

Un compus care se gaseste in struguri este resveratrolul, un polifenol care, conform unui raport publicat in Italia, previne bolile de inima, stopand si chiar ajutand eventualele celule canceroase sa descreasca, dupa cum relateaza Livestrong.com. Pot preveni, de asemenea, artrita sau maladia Crohn. Conform unui alt studiu realizat de Centrul Medical al Universitatii Rush, in Chicago, s-a dovedit ca acest compus natural din plantaprotejeaza cartilajele, aducand beneficii si in tratamentul bolilor degenerative.

Gratie calitatilor lor terapeutice, strugurii pot fi folositi pentru vindecarea astmului. Strugurii pot creste nivelul de umiditate de la nivelul plamanilor.

Strugurii reduc febra, combat oboseala si asigura energie organismului.

Reumatismul si guta pot fi controlate cu struguri, deoarece contin agenti anti-inflamatori.

Sucul din struguri ajuta in problemele legate de acnee.

Strugurii ajuta in eliminarea pietrelor de la rinichi, te scapa de migrene, intaresc sistemul digestiv, detoxifica ficatul, cresc umiditatea din plamani, micsoreaza tumorile mamare si sunt folositi in tratamentul bolii Alzheimer.

Strugurii sunt foarte eficienti in tratarea constipatiei. Efectul acestora este laxativ, intrucat contin acid organic, zahar si celuloza. Acestia reduc constipatia cronica prin tonifierea intestinului si a stomacului.

In compozitia strugurilor gasim bor, un mineral care ajuta oasele si articulatiile.

Flavonoidele prezente in struguri contin antioxidanti care pot reduce si totodata lupta impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Printre aceste daune se numara: cataracta, bolile cardiovasculare, problemele legate de inaintarea in varsta.

Strugurii contin un compus numit pterostilben care are capacitatea de a scadea valorile colesterolului.

Potasiul si sodiul din compozitia strugurilor sunt stimulenti importanti pentru sistemul nervos, iar magneziul ajuta la contractia musculara.

Bioflavonoidele continute de struguri au un efect sinergic cu vitamina C, avand o mare importanta in intărirea peretelui capilar. Cele mai cunoscute bioflavonoide sunt: quercetina, rutina, hesperidina, naringina, baicalina si picnogenolul. Bioflavonoidele cresc rezistenta capilarelor, reglandule permeabilitatea, si se opun formarii de varice si de hemoroizi. De asemenea, bioflavonoidele au un efect antianginos, tonic cardiac, antiaterosclerotic de prima mana si antitrombotic. Bioflavonoidele preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea.

 

Sursa: marawvegan.ro

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 12 septembrie 2015 15:00
Vizualizări: 2099

Citiţi de asemenea

Este lăudabil să întărești spiritul oamenilor și este dăunător să le subliniezi trăsăturile negative. Arătați unei perso...
137
Pe peretele din spate al templului Kom Ombo din Egipt se află un relief care înfățișează instrumente medicale utilizate ...
180
Spectacol grandios, simfonic dedicat marelui compozitor Ion Aldea Teodorovici, care la 7 aprilie 2024, ar fi împlinit 70...
525
Ultima, colțul pământului izolat de lume și neatins de urme, aproape necunoscut. Chiar și Statele Unite, când transmit p...
603