Varza chinezească: secretele cultivării

/ Vizionări: 6248

Секреты выращивания пекинской капусты

Varza de Pekin este considerată o plată a longevității. Ea conține aminoacizi ce contribuie la întinerirea organismului. Oare acesta nu e un motiv pentru a o planta în grădină?

Plantarea

Cei mai buni predecesori ai verzei chinezești este cartoful, castraveții, ceapa, leguminoasele, morcovul. În iulie, semințele se sădesc la o adîncime de 2-3 cm, după schema 3-5 х10-20 cm pentru varza de frunze și 20-25 х 35-50 pentru cea cu căpățină.

Îngrijirea

Plantele se udă, se afînează, se plivesc regulat. Se alimentează cu uree (30 g/10 l de apă) sau soluție de bălegar (1:10). Pentru protecția împotriva dăunătorilor, parcela se presară cu cenușă (300 g), amestecată cu sare, 2 linguri de ardei iute măcinat și 1 lingură de muștar.

Păstrarea

Varza chinezească se colege cînd se formează 10-12 frunze. Pentru păstrare, legumele se recoltează pe timp posomorît și răcoros. Se aleg căpăținele compacte.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137