ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vegetarianismul este recunoscut boală mintală

 

 

Majoritatea vegetarienilor au retrăit un şoc în urma faptului că experţii de la Asociaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-au recunoscut drept nebuni. Reprezentanţii mişcării, care promovează umanismul şi un stil de viaţă sănătos, au fost trecuţi pe lista pacienţilor, care, potrivit experţilor internaţionali, ar trebui să fie trataţi în primul rând. 

 

Vegetarienii de mult timp sunt atacaţi de oamenii cărora li este dificil de a crede că se poate cu succes şi fără jertfe mari renunţa la consumul cărnii. Multe animale ierbivore, cum le numesc peiorativ amatorii de fripturi şi biftecuri, sunt chiar forţaţi să-şi ascundă predilecţiile lor gastronomice pentru a evita hărţuirea şi batjocora din partea celor din jur care nu sunt atât de liberali. Ei, de obicei, susţin că este imposibil de a supravieţui fără produse de origine animalieră, că omul prin natura sa este un animal de pradă, iar mii de vaci şi de porci sacrificaţi pentru carne în fiecare zi reprezintă rezultatul selecţiei naturale.

În replică, susţinătorii dietei umaniste au scris sute de cărţi şi au produs sute de filme, explicând modul în care putem obţine toate vitaminele din fructe şi legume, comparând abatoare cu lagărele naziste de exterminare. Oricum ar fi , însă comunitatea mondială a vegetarienilor a suferit o nouă lovitură.

Şi nu din partea minţilor conservatoare mărginite, ci experţilor cu autoritate de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ei au organizat recent un seminar la care au adus la cunoştinţă o listă extinsă de boli pe care trebuie să trateze medicii psihiatri. "Ratingul dureros a fost completat cu vegetarianism si dieta alimentelor crude, plasate în compania altor maladii, care se încadrează în definiţia de "tulburări ale obiceiurilor şi preferinţelor".

Suporterii unei diete stricte au fost recunoscuţi bolnavi nu într-o doară. Drept motiv pentru acest lucru a servit un incident recent petrecut în oraşul spaniol Malaga, în care una dintre familiile locale au adus copiii la o stare de comă, interzicându-le de a mânca carne, precum şi produse supuse la o prelucrare termică - fierbere, prăjire, afumare şi altele. Copiii au fost salvaţi de vecinii, care la timp au chemat medicii şi poliţia. Adulţii umanişti incompetenţi au fost trimis la un spital de psihiatrie şi separaţi de copii.

Documentul publicat de către OMS a provocat o furtună de proteste printre vegetarieni din întreaga lume. Ei au scris multe scrisori în adresa organizaţiei, în care au susţinut că dieta din legume bine-alcătuită, nu este rea, pur şi simplu nu trebuie să fie impusă cu forţă, de exemplu, forţând copiii să renunţe la carne, dacă aceasta este necesară pentru sănătatea lor sau să fim furioşi pe prietenii noştri, mâncători de carne, care înfulică fripturi. Vegetarienii susţin că au fost recunoscuţi bolnavi anume despoţii ierbivori, ci nu toţi apărătorii drepturilor animalelor.

Între timp, portalul Seattle PI din Statele Unite a publicat lista vegetarienilor celebri. Printre cei care au decis o dată şi pentru totdeauna să renunţe la consumul cărnii, sunt fostul preşedinte american Bill Clinton, actorul Alec Baldwin, muzicienii Paul McCartney, Moby, şi Steven Patrick Morrissey (The Smiths), unul din co-fondatorii Twittera Biz Stoun şi mulţi alţii.

 

 

Sursa: angel-666.blog.ru

 

Duminică, 05 august 2012
Vizualizări: 2842

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
335
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232