Viitorul fluorescent a bateriilor solare

/ Vizionări: 2618

Флуоресцентное будущее солнечных батарей

 

Pentru unii, bateriile solare din viitor pot fi fluorescente. Oamenii de știință de la Universitatea Yale au îmbunătățit capacitatea unei clase promițătoare de celule solare ce absorb lumina și o transformă în energie electrică prin adăugarea unui colorant organic fluorescent în unul dintre straturile bateriei.

 

Acest colorant (squaraine colorant) creşte absorbția luminii şi producția de electroni şi totodată, a îmbunătățit convertirea luminii în energie. Rezultatele studiului oferă o nouă metodă pentru îmbunătățirea panourilor fotovoltaice ieftine, de înaltă performanță.

Panourile solare sunt o tehnologie de energie regenerabilă pentru conversia directă a luminei în electricitate.Studiul a fost realizat folosind celulele solare polimer, având un cost redus, greutate redusă, dimensiuni mari și elasticitate mecanică.

Principalul dezavantaj al acestui tip de baterie - ineficiența - aproximativ 50% din energia luminoasă absorbită se pierde la conversia fotonilor în energie electrică. Acest lucru se datorează faptului că ele nu formează o rețea de polimeri liniară pe scara nanometrică, ceia ce împiedică puterea de ieșire.

În acest tip de baterii, panourile heterojunction polimer, cantități importante de energie pot fi transferate de la o moleculă la alta la distanțe lungi. Colorantul ca un foarte bun absorbant în spectrul infraroșu, extinde celulele solare și îmbunătățește transportul energiei electrice.

În comparație cu bateriile solare convenționale din polimeri, noua abordare permite luminii diferitor materiale absorbante de a lucra împreună și să conducă la o reţea de polimer bine-organizate, fără a fi nevoie de o post-procesare.

 

Sursa: facepla.net

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137