ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Viitorul omenirii este viața în natură

Oamenii nu vor putea opri mișcarea de fier a civilizației technocratice - dar ei pot alege: să devină victimele ei sau să adapteze capacitățile tehnice ale progresului la ceea ce-ți doresc cu adevărat.

Metropolele, precum și capitalismul hedonist, de consum sînt copii ai epocii care pleacă. Oamenii tind spre orașe mari nu de viață bună, ci pentru că au fost educați să tindă spre un astfel de stil de viață, deoarece modelul economic mondial modern este orientate spre eliminarea atît a stilului rustic, cît și familiilor mari ca atare

Puteți aduna toate cele 150 de milioane de cetățeni ai noștri în orașe - dar atunci vom pierde nu numai teritoriul, ci și spiritul poporului rus.

Pentru că cîmpia rusească, stepa rusească, rîurile rusești, Nordul rus - nu se referă la orașe. Ele reprezintă baza identității noastre civilizate, nu frumosul, dar europeanul Petersburg. Dar nu trebuie să ne întoarcem înapoi – noi trebuie doar să înțelegem ce vrem și să mergem mai departe. Și apoi se va descoperi că viitorul poate fi foarte asemănător cu trecutul nostru - adică cea mai mare parte a Rusiei va trăi din nou nu în clădiri urbane, ci pe pămîntul său în casa sa. Pentru că dezvoltarea civilizației moderne tehnocrate va duce anume la evadarea din metropole - doar că Rusia, spre deosebire de cele mai multe țări, oamenii vor avea unde să se mute și să se întoarcă.

Pot greși, dar urbanizarea și dorința tuturor de a se muta în clădiri înalte dau un efect absolut invers. Nu poate o familie tînără într-un apartament de 30 de metri, luat în credit pe mai mulți ani, să aibă mulți copii.

Doar casa ta și doar pămîntul tău. Țara noastră ocupă 1/7 din întregul uscat din lume. Pe un astfel de teritoriu, trebuie să ne stabilim numai pe orizontală, dar nu pe verticală. Dar pentru aceasta trebuie de întreprins o mulțime de lucruri și în legi, și în infrastructură, și în mentalitate.

Dacă vrem ca populația rusească să fie mai mare, trebuie să locuim în casa noastră pe pămîntul nostru. Numai acolo vor fi familii mari – și nu există nici o contradicție cu economia modernă în acest sens.

Unde vor lucra? Munca la distanță va fi principalul gen de activitate în deceniile următoare, iar pentru a ajunge la locul de muncă obișnuit sunt necesare drumuri bune. Statul trebuie să dezvolte o infrastructură care să faciliteze răspîndirea oamenilor în întreaga țară – drumuri, comunicații, gaz, electricitate.

Efectul va fi enorm - nu doar rezolvarea problemei locuințelor, ci și rezolvarea problemei demografice, viitorul poporului rus.

Și aici principalul obstacol nu este lipsa de fonduri pentru drumuri și conducte, dar lipsa unei gîndiri strategice, înțelegînd spre ce poate duce dezvoltarea civilizației tehnocratice.

Oamenii nu vor putea să-i oprească calea de fier - dar pot alege. Sau să devină victimele sale-transformîndu-se într-o aplicație asexuală și singuratică a inteligenței artificiale (spre aceasta vom ajunge pînă la sfârșitul secolului actual) sau să adapteze capacitățile tehnice ale progresului la ceea ce-și doresc cu adevărat: o familie mare în casa lor în natura rusă.

Petr Acopov

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
206
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
195
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
281
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
225