ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vinificator francez este amenințat cu o pedeapsă de închisoare pentru refuzul de a folosi pesticide
Vinificatorul francez ereditar din Burgundia,Emmanuel Ghiboulot, a apărut în fața instanței de judecată pentru refuzul de a aplica pesticide pe plantațiile sale, în ciuda ordinei Ministerului Agriculturii din Franța.
Dorința de a crește struguri de soiuri renumite fără aditivi chimici poate costa lui Ghiboulot libertate, transmite ITAR –TASS, referindu-se la ziarul Le Monde.

Ecologiștii locali care cer un respect pentru natură au susținut deja adeptul  producției agricole naturale. În același timp un alt grup de vinificatori, reieșind din  interesele comerciale și contând pe venitul suplimentar în urma folosirii pesticidelor în combaterea insectelor, a condamnat încercările de a interveni pentru Ghiboulot.
Experții independenți deocamdată rămân neutrali în situația de conflict. Pe de o parte, în opinia lor, urmărirea penală lui Ghiboulot poate fi considerată echitabilă pentru că directiva ministerială acționează pe teritoriul Burgundiei mai mulți ani. Aceasta are ca scop de a combate insectele care infectează frunze de struguri, pot declanșa o epidemie pe plantații și chiar provoca maladii de rotavirus la om.
Infecția în cauză a fost descoperită pentru prima dată în 1949 în regiunea franceză Armagnac, apoi s-a extins la alte domenii.
În vara anului 2013 Ghiboulot a primit un ordin judecătoresc pentru a plăti o amendă de 30 de mii € și a face șase luni de închisoare, dar în apărarea vinificatorului s-au ridicat ecologiștii, permițându-i  să evită pedeapsa pentru un timp.
 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 27 februarie 2014 9:33
Vizualizări: 1763

Citiţi de asemenea

Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
97
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
9883
Eu împreună cu soția mea de mult timp căutam alternative lacurilor obișnuite pentru a acoperi soba. A lasă soba din...
36931
In acest fenomen, umbra unor obiecte sau persoane este proiectata pe un nor sau o zona cu ceata, astfel ca umbra apare...
31599