ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Visezi să trăiești mult și să nu îmbătrînești? Alimentele biogene sînt cea mai ieftină soluție!

Oare nu e minunat că cea mai folositoare mîncare de pe pămînt este cea mai ieftină? Șah și mat celor care consideră că alimentația sănătoasă este imposibil de scumpă. Portalul ecology.md vă propune să priviți lucrurile altfel. Germenii sînt fermenți vii, gata să facă din noi o minune, să ne lecuiască de multe boli și să ne întinerească corpul.

Alimentele biogene erau consumate în antichitate de multe popoare înțelepte, iar datorită acestui fapt puteau trăi pe pămînt un timp nelimitat. Grecii antici considerau că „a muri la 70 de ani este aproape ca și cum ai muri în leagăn”. Or, procesul de îmbătrînire are loc atunci cînd mor mai multe celule decît de nasc. Iar asta se întîmplă atunci cînd alimentele duc lipsa de fermenți.

Un exemplu de mîncare biogenă sînt semințele încolțite și germenii de floarea-soarelui, de dovleac, in, susan, semințele încolțite de grîu, orz, secară, amarant, muștar, năut etc.

Particularitățile alimentelor biogene:

- este cea mai curativă mîncare de pe planetă, folosită din antichitate drept doping și medicament

- conține bioenergie în faza maximă de activitate

- are proprietăți biogene (plantînd germenii în pămînr, el naște o nouă viață, transformîndu-se în plantă). Anume de aceea, mîncarea biogenă este numită mîncare vie.

- poate încărca omul cu o cantitate maximă de bioenergie.

- sporește energia fizică și psihică a omului

- contribuie la reducerea perioadei de somn, folosită de organism pentru suplinirea bioenergiei.

Germenii sînt cei mai buni furnizori de fermenți (enzime, surse de energie vitală), vitamine, fibre, aminoacizi, acizi grași, glucide micro- și macroelemente. Germenii conțin aproape de 40 de ori mai mulți fermenți naturali decît orice alte produse. Iar antioxidanții din germen previn distrugerea ADN, fapt ce contribuie la prelungirea vieții.

Majorarea bruscă a cantității de vitamine este caracteristică doar semințelor ce cresc: or ele trebuie să treacă peste toate obstacolele din calea spre lumină. Mai tîrziu, cînd începe să funcționeze rădăcinile și plantele răsar, atunci cantitatea de vitamine se reduce brusc. Se consideră că vitaminele verzi conțin în medie de 340 de ori mai puține vitamine decît în germeni.

Înțelepții din antichitate declarat că omul care mănîncă o dată pe zi este înțelept, care ia masa de două ori – e un gurmand, ce caută fericirea în plăceri trecătoare, iar cel care mănîncă de trei ori – este un om bolnav.

Este curios faptul că și în perioada antică, grecii și romanii, armata lor, ce consta din atleți, care mărșăluiau cu zilele, mîncau o dată pe zi.

Timp de peste o mie de ani, o singură masă, seara, la sfîrșitul zilei de muncă era o normă pentru popoarele de pe litoralul Mării Mediterane. Obiceiul de a mînca de trei ori a apărut doar în ultimele două sute de ani din cauza lipsei în alimente a energiei vitale, a fermenților, vitaminelor, care pier la foc și din cauza diferitor procese de rafinare, conservare și procesare.

Alimentația biogenă era utilizată de multe popoare. Iar manuscrisele vechi demonstrează că omul putea trăi și 1000 de ani. În cartea Facerii era scris că patriarhul Mafusail a trăit 969 de ani.

În „Avest” de asemenea sînt menționați regi care trăiau cîte 1000 de ani. Nu e nimic supranatural pentru cei care cunosc rolul fermenților. Organismul omului constă din protoplasmă. Savanții afirmă că în protoplasmă nu e nimic ce ar putea îmbătrîni și nu ar putea regenera.

Pînă în 1928 au fost înregistrate 8000 de generații de protoplasmă, care timp de 17 ani a fost studiată de savanții L. Vudruf, R. Ardman și alții, iar această protoplasmă nu doar nu s-a schimbat, dar în ea nu au fost depistate nici cele mai mici semne ale distrugerii.

Procesul de îmbătrînire are loc doar atunci cînd mor mai multe celule decît se renasc. Iar acest lucru se întîmplă cînd există un deficit de fermenți. Profesorul Henry Sherman a demonstrat că durata vieții animalelor poate fi prelungită cu ajutorul alimentelor ce conțin fermenți. Consumul alimentelor biogene, ce conțin o cantitate maximă de fermenți este secretul menținerii tinereții pielii și a nemuririi fizice.

Se consideră că pînă la Potop, mîncare biogenă se afla la baza alimentației oamenilor. Însă după catastrofă, cunoștințele despre alimentația biogenă au fost pierdute. Doar unii reprezentanții ai omenirii au putut păstra secretele lingevității. Aceștia erau yoginii, druizii, magii.

Oamenii au inventat prea multă mîncare, ce reduc durata vieții și nu mai puține mijloace de luptă împotriva îmbătrînirii. Dar care e sensul să lupți cu consecințele îmbătrînirii, dacă nu lnlături cauzele ei?

Citiţi de asemenea

Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
43
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
85
Programul de tranziție a civilizației umane de la epoca industrială la cea digitală, care a început la începutul anului ...
64
Am decis să petrecem aceste zile de vară într-un loc frumos, în rezervația naturală Țîpova, printre stînci și cascade....
73