ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Volar-e — unul dintre cele mai puternice automobile electrice (+ Video)
 

Volar-e reprezintă una dintre cele mai rapide maşini electrice de pe planetă, este un supercar. Automobilul electric este înzestrat cu patru motoare electrice integrate în roţi. Capacitatea totală a acestora este de 1000-1087 CP sau 735-800 kW. Propulsia auto a  transferurilor de cuplu  este de 1000 Nm.
Fiecare motor electric  este alimentat de la  bateriile  litiu-fier-fosfat, fiecare dintre ele cu o capacitate de  38 kWh. Încărcarea bateriilor se efectuează în doar 20 de minute. În plus, supercarul este echipat cu o frânare recuperatorie.

Volar-e este capabil sa accelereze la 100km doar  în 3,4 secunde. În 6,5 secunde maşina electrică atinge o viteză de 200 kilometri pe oră.  Viteza maximă a  supercarului  Volar-e este de 300 km/h.  Această viteză  o atinge în  12,1 secunde. Carcasa maşinei este un șasiu tubular crom-molibden, iar elementele caroseriei  sunt realizate din fibră de carbon.

Conform producătorilor acest automobil electric are patru regimuri: Eco (regimul economic), Dynamic (regimul de conducere dinamic), Racing (regimul de curse) şi Wet (regimul pentru traseele umede). Din păcate, nu se cunoaște cum diferă fiecare regim după caracteristici.
Realizarea acestui proiect a fost posibil datorită  conlucrării  renumitei companii de disign din Spania, Applus+Idiada şi Comisia Europeană, care a finanţat parţial acest proiect. Scopul acestui proiect a fost de a crea o maşină universală care ușor ar putea concura cu vehiculele convenționale pe pista de curse.
Aceasta ar putea crea o imagine pozitivă a vehiculelor electrice pentru toți iubitorii de automobile. Cu toate acestea, producerea  în serie, din păcate nu este planificată în viitorul apropiat.

 

 

Sursa: ecomot.ru

Vineri, 18 octombrie 2013
Vizualizări: 1693

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
51
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
208
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
243
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
384