ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Volvo va testa 100 de masini fara sofer pe strazile din Gothenburg
 

Din 2017 Volvo va introduce o flota de 100 de automobile fara sofer in traficul din orasul suedez Gothenburg, ca parte a stategie sale zero accidente.

Volvo a semnat un accord cu autoritatile de tranzit ale municipalitatii Gothenburg  pentru introducerea unei flote de 100 de automobile care se conduc singure. Folosind camera videoa, GPS si o multime de senzori automobilele vor colecta informatii din trafic pentru a se deplasa in perfecta siguranta.

Ministrul suedez al infrastructurii, Catharina Elmsäter-Swärd, alaturi de CEO-ul Volvo, Håkan Samuelson, au participat, luni, la un drive test pentru a prezenta proiectul in fata opiniei publice.

Poate unii dintre noi se cred niste soferi desavarsiti, insa sunt momente in care nu mai suntem chiar atat de buni”, a declarat ministrul suedez al infrastructurii , Catharina Elmsäter-Swärd, citat de agentia de stiri TT.

Proiectul a reunit mai multe autoritati centrale si locale printre care se regasesc Agentia Suedeza de Trafic, Autoritate de Trafic, Municipalitatea Gothenburg si parcul stiintific Lindholmen.

Volvo Cars si-a propus sa devina lider de piata al constructorilor de automobile fara sofer. De asemenea, compania estimeaza ca pana in 2020 clinetii volovo nu vor mai fi implicate in niciun accident.

Viziune noastra este aceea de a transforma sofatul intr-o acciune fara riscuri”, a declarat Håkan Samuelsson.

Bugetul total se ridica la 56 milioane de euro

Initiativa pilot, numita “Condu-ma”, beneficiaza de un buget de 500 de milioane de coroane, adica aproximativ 56 milioane de euro

Primele masini fara sofer vor putea rula cu o viteza maxima de 70 de kilometri pe ora pe o retea rutiera de circa 50 de kilometri selectionata de promotori, care include si trasee cu circulatie intensa.

Proiectul va incepe inca din 2014, prin prospectarea clientilor si dezvoltarea tehnologiei.

Pentru a intra in circulatie, vehiculele fara sofer vor fi prevazute cu sisteme de camere la 360 de grade, GPS-uri si detectoare care le vor permite sa ruleze in siguranta deplina si sa evite coliziunile.

Alti producatori de automobile, precum si gigantul american al Internetului Google se intrec sa fie primii care sa vanda masinile fara sofer marelui public.

Compania japoneza Nissan anticipeaza ca va lansa pe piata primele astfel de modele in 2020.

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 29 decembrie 2013 12:48
Vizualizări: 2030

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
141
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
125
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
179
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
115