--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vom asista la un fenomen extraordinar în 2013 (+Video)
 

 

Oamenii vor fi martorii unui eveniment cosmic special anul care urmează, susţin cercetătorii germani. Acest fenomen ne va ajuta să înţelegem mai bine Universul.

 

Potrivit lui Stefan Gillessen, astrofizician la Institutul de Fizică Extraterestră Max Planck din Munchen, în 2013 vom putea observa, cu ajutorul aparatelor performante, una din cele mai mari coliziuni cosmice de pînă acum. Un nor de gaz cosmic va fi “înghiţit” de uriaşa gaură neagră care se afla în centrul galaxiei noastre.

Gillessen a studiat gaura neagra Sagittarius A timp de 20 de ani. El susţine că norul uriaş a început deja să se dezintegreze, din cauza apropierii de gaura neagră.

Astronomii sînt încîntaţi de faptul că acest eveniment le va permite să vadă şi să studieze un fenomen despre care se vorbea pînă acum doar in filmele SF, intrarea obiectelor într-o gaură neagră.

 

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 02 mai 2013 9:31
Vizualizări: 1800

Citiţi de asemenea

Locuitorii din comuna Ivancea se confruntă cu o gravă provocare de mediu: o gunoiște provoacă neliniște și revolta în rî...
113
Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
176
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
163