ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vopsea ecologică din alge

Vopseaua de tipografie este foarte toxică. Dar există vopsea fabricată fără metale grele, produse petroliere și dizolvanți toxici. Este vorba de vopseaua din alge.

Tendința de a trece de la zăcămintele minerale la alternativele regenerabile cuprinde nu doar sectorul transporturilor și energetica. Noi urmărim inovații și în alte domenii. De exemplu, este creat bioplastic în baza ciupercilor și alte materiale biodegradabile sau care se compostează. Algele joacă un rol major în revoluția creării materialelor biologice, deoarece în timpul apropiat imprimanta de la oficiu sau de acasă ar putea folosi vopsea pe bază de alge.

Vopseaua de tipografie este foarte scumpă și conține ingrediente toxice, însă cu asemenea vopsea sînt acoperite zilnic toate tipurile de materiale din jurul nostru. De la hîrtia de birou, ziare, reviste, cărți, pînă la facturile lunare pe care le primim în cutia poștală. Anume această vopsea este imprimată pe ambalaje, pe mărcile produselor. Conform studiului Living Ink, majoritatea dintre vopsele sînt produse din produse petroliere, care, pe lîngă multiplele probleme ecologice, sînt obținute din resurse minerale, ale căror derivate au tendința de a perpetua în mediul ambiant o perioadă foarte lungă de timp. O alternativă mai sigură este utilizarea algelor în calitate de pigmenți biologici și produsele vegetale, spune directorul general al companiei Scott Fulbright.

Living Ink cultivă propria linie de alge, create special pentru folosirea lor în vopsele. Iar culorile pot varia de la galben pînă la purpuriu și azuriu. Compania propune vopsele în bază de alge pentru tipărirea obiectelor pentru birou, cărților de vizită invitațiilor și ambalajului. De asemenea, utilizînd vopsele ecologice, compania este gata să efectueze și lucrări tipografice. Acordul încheiat recent cu Ecoenclose oferă perspective mai bune pentru utilizarea vopselelor. Acum, Ecoenclose propune produsul Living Ink pe bază de alge pentru baza sa de clienți iar următoarea sarcină a companiei este de a crea cît mai multe culori pentru imprimantele din toată lumea.

Fulbright a relatat despre vopselele sale mai detaliat, invocînd date statistice. El a menționat că „vopselele obișnuite constau în proporție de 80% din produse petroliere și 20% pigmenți. Anual sînt produse 4 miliarde de tone de vopsele ceea ce constituie circa 13,2 miliarde de kg de echivalent al CO2. Cea mai mare problemă la producția vopselelor constă în reducerea cantității petrolului utilizat. Reducînd consumul de petrol, noi sperăm să reducem efectele negative legate de forarea, dobîndirea și transportarea petrolului. Noi nu doar înlocuim produsele petroliere în procesul de fabricare a vopselelor, dar și putem utiliza CO2 ecologic în timpul creșterii algelor. Fiecare tonă de alge elimină 2 tone de bioxid de carbon. Noi preluăm CO2 din aer pentru a obține vopselele noastre. Cînd priviți pigmenții uscați, pe care îi folosim, puteți practic atinge materialul din carbon, care a fost anterior bioxid de carbon. Înlocuind pigmenții existenți, noi putem înlocui echivalentul de CO2 cu un echivalent în mărime de 3 miliarde de kg lu putem folosi 1,2 milioane tone de alge, ceea ce va corespunde la 2,4 miliarde kg de echivalent de CO2 eliminate din atmosferă. Astfel, noi putem elimina din atmosferă aproape 5,4 miliarde kg de CO2”.

Luni, 09 octombrie 2017
Vizualizări: 1690

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
271
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
122
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
163
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
99